Såld

Underbart radhus i attraktiva hjärtat av Örgryte

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stora Gårda 45

Örgryte / Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 117 kvm
Biarea:
ca 48 kvm
Byggår:
1974
Tomtarea:
ca 123 kvm
Adress:
Stora Gårda 45,
412 70 Göteborg

Beskrivning

Nu erbjuds ett fantastisk trevligt boende i attraktiva Stora Gårda i Örgryte!
Bo på ett av de absolut bästa lägena i Örgryte i en bekväm, unik och charmig engelskinspirerad miljö. Närhet till både stadens puls och naturen i Delsjön. Mycket fint radhus som omsorgsfullt renoverats med en härlig känsla! Här erbjuds fyra till fem härliga ljusa sovrum, ett smakfullt kök från Lidhult, vardagsrum med utgång till den fantastiska altanen där man kan njuta av solen till sen eftermiddag samt ett källarplan som erbjuder ett allrum, badrum och tvättstuga.
Tillhörande parkeringsplats i garaget utanför entrén i källarplanet.

Välkommen till Stora Gårda 45!

Här disponerar du följande:

Entréplan:
Entré med klinkergolv och golvvärme. Platsbygg del för av hängning av ytterkläder.
Härligt vardagsrum med två helglasade utgångar mot den fina och väl tilltagna altanen. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matbord.
Ett vackert kvalitetskök från Lidhult med öppen planlösning mot vardagsrummet. Mycket smakfullt och fint inramat med bänkskiva i klassisk kalksten. Vitvaror som gasspis från Ilve, diskmaskin samt kyl & frys från Miele. Snyggt brädgolv i klassisk ek ramar in hela våningsplanet.
Till vänster om entrén finner du en gästtoalett.

Övervåning:
Vi tar trappan upp en våning och möts av ett allrum med plats för ett skrivbord eller annan möblering. På detta plan disponerar du också tre sovrum samt ett mycket smakfullt inrett badrum med både dusch och badkar. Kalkstensgolv från Fired Earth. Ljusinsläpp från de karaktäristiska ovala fönstren.

Vind:
Underbart master bedroom eller allrum med härligt ljusinsläpp från takfönster.

Källarvåning:
Här erbjuds ett mysigt allrum alternativt ett gästrum med platsbyggd garderobsvägg, en tvättstuga samt ett väl tilltaget badrum. Det finns även platsbyggd praktisk förvaring under trappan samt direktutgång till garaget från källarplan.


Välkommen till Stora Gårda 45!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 966 000 kr varav byggnadsvärde 1 251 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 20 500 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 15 000 kr/år, renhållning 1 500 kr/år, och hushållsel 4 000 kr/år.
Samfälldighetsavgiften ligger på 6585kr år kvartal och tillkommer. Den inkluderar skötsel av hela området, garaget, en parkeringsplats, samt VA kostnad.
Driftskostnaderna varierar beroende på antal i hushållet och förbrukning och kostnaden varierar därmed också.
Se energideklaration för KWH förbrukning.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Tillträde. Rättigheter-last: Avtalsservitut Tillträde.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Tillträde.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:20.
Planbestämmelser: Stadsplan (1972-12-01).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 82:16.

Byggnadstyp: Radhus.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1974.

Storlek: Boarea ca 117 m², biarea ca 48 m². Boa enl uppgifter från säljaren. 5 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong/Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Koppar.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt luftvärmepump.

Uteplats: Väl tilltagen altan om ca 35kvm med god plats för utemöbler. Här kan man njuta av solen fram till 17-18 tiden på eftermiddagen! Det finns även en markis och behaglig infravärme för grillkvällarna ut mot hösten.

Tomt: Tomtarea 123 m² (friköpt).

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning