Välkommen till

Olivedalsgatan 29

Olivedalsgatan 29
4:a Linnéstaden

Exklusivt renoverad vindsvåning med låg avgift

Högst upp i huset, med utsikt över Linnéstadens takåsar finner ni denna unika och charmiga vindsvåning som har totalrenoverats och byggts om under 2016. Lägenheten har en härlig vindskaraktär och präglas av generös takhöjd, fina vinklar, synlig murstock, takkupor och takfönster. Tilltagna sällskapsytor i öppen planlösning som inbjuder till umgänge med vänner och familj samt en fungerande öppen spis som bidrar med värme och hög mysfaktor. Smakfullt kök och badrum med fina materialval. Genomgående vita väggar samt massiva ekplankgolv som är vitlaserade och hårdvaxade. Tre stora och åtskilda sovrum med goda förvaringsmöjligheter i form av två klädkammare och flera garderober. Eventuell möjlighet till att bygga terrass/balkong mot innergården. Beslut på årsstämma krävs, bygglov är ej ännu sökt. Brf Oliven är en välskött förening med låga avgifter där bredband ingår samt låg belåningsgrad.

Olivedalsgatan är en attraktiv gata i Linnéstaden som har ett unikt utbud av restauranger, caféer, mysiga butiker och större mataffärer. I hörnet av huset ligger den lilla kvartersbutiken "Oliven" som ger ett uppskattat mervärde med trevlig personal och ett rikt utbud av fräsch färdigmat, delikatesser och livsmedel. Vid slutet av Vegagatan öppnar sig natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn. I närområdet finns även skolor och förskolor.

Välkommen att boka visningstid!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 110 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en rymlig hall med plats för avhängning samt ett städförråd. Lägenheten har genomgående vita väggar samt massiva ekplankgolv som är vitlaserade och hårdvaxade.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med tilltagen takhöjd, snedtak, fungerande öppen spis och ljusinsläpp från ett vackert välvt fönster i en takkupa. Från fönstret är det utsikt över Linnéstadens takåsar. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matplats.

Fint Marbodalkök med köksluckor i lingrönt, bänkskiva i marmor, blandare i mässing och beslag i mässing med ljust läder. Köket är utrustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, högtalare, integrerad diskmaskin, vinkyl samt side-by-side kyl och frys med vatten- och ismaskin.

Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet. Sovrummet är generöst utformat och här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang. Från sovrummet nås två klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter. En takkupa samt två takfönster bidrar med mycket gott ljusinsläpp.

Det näst största sovrummet nås från vardagsrummet. Även här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang. Förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Ljusinsläpp från fönster i takkupa som vetter mot föreningens innergård.

Det minsta sovrummet nås från hallen och här finns plats för enkelsäng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter i två garderober. Ljusinsläpp från fönster i takkupa som vetter mot föreningens innergård.

Terrass/balkong skulle passa perfekt att bygga i det minsta sovrummet mot gården alternativt över det näst största sovrummet (bygglov är ej sökt, beslut på årsstämma krävs).

Stort och modernt badrum som renoverades 2016. Grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med grått fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod med dubbla handfat, stort skåp med spegel, dubbeldusch samt kombinerad tvättmaskin med torktumlare (LG). Renoveringen är fackmannamässigt utförd och kvalitetsdokument finns.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta