Såld

Genomgångslägenhet med balkong

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Delbancogatan 9D

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 912 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1964
Adress:
Delbancogatan 9D,
431 35 Mölndal

Beskrivning

Varmt välkommen till Delbancogatan 9D!
En mycket välplanerad och stilren lägenhet i populära Brf Enerbacken. Lägenheten har ett stilfullt kök från Marbodal, helkaklat badrum i stilfulla nyanser, två bra sovrum samt stort vardagsrum och en härlig balkong i västerläge!

Enerbacken ligger i ett mycket barnvänligt och trevligt område med bekvämt avstånd till Stensjön, Rådasjön, Gunnebo slott, växande Mölndals Centrum, mysiga promenadstråk och bra kommunikationer till Göteborg och Kungsbacka.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Hall
Rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Ljusa väggar samt mörkt laminatgolv. Här är även taket nedsänkt med spotlights. Från hallen nås samtliga rum i hela lägenheten inklusive den stora klädkammaren.

Badrum
Mycket stilrent och fräscht badrum från 2008 med mörkt kakel och klinker som ger en riktig spakänsla. Badrummet är utrustat med golvvärme, spotlights, toalett, handfat med bred kommod samt duschhörna med ljust klinker. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster och en fläkt. Plats för att installera tvättmaskin finnes.

Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum med rejäl plats för dubbelsäng och dess tillhörande möblemang. Det finns ytterligare plats för garderober om detta önskas. Från sovrummet nås den härliga balkongen i västerläge med utsikt över en mysig och trevlig innergård. Ljusa väggar och mörkt laminatgolv skapar en harmonisk känsla i sovrummet. I anslutning till sovrummet nås man en fantastisk klädkammare med rejäla förvaringsmöjligheter. Denna klädkammare nås även från hallen. Kan också användas som en kontorshörna eller ett babyrum.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger till vänster om hallen och passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Nymålade och ljusa väggar som passar stilfullt ihop med det mörka laminatgolvet. Fönster i ett lugnt läge och plats för garderober.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med fina fönsterpartier med utsikt över innergården. Spotlights i taket, mörkt laminatgolv samt vita väggar i kombination av en mörk fondvägg klär detta vardagsrummet. Här finns gott om plats för stor soffgrupp, soffbord och tv-bänk. Vardagsrummet kan också möbleras med en mindre soffgrupp och ett matsalsbord intill.

Kök
Detta stilrena kök är från Marbodal som renoverades 2008. Detta kök kännetecknas av hög standard och bra förvaring i form av skåp och lådor. Arbetsbänken är i oljad ek och passar fint ihop med de vita luckorna och mörka kaklet. Köket är utrustat med spiskåpa från Thermex, kyl, frys, och inbyggnadsugn/micro från Husqvarna som sattes in 2008. Ny induktionshäll från 2012 från Electrolux samt integrerad diskmaskin. Matplats för 4-5 personer. Ekparkett och fondvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 912 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Inre reparationsfond finns på ca 13 800kr.
Kostnad för bredband tillkommer om 214kr. Andel i föreningen är 0,44825%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 130/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1964.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong, läge väster.

Bilplats: Garageplats. Går att hyra för 430 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
P-plats 1: Parkeringsplats. Går att hyra för 170 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
P-plats 2: Parkeringsplats med eluttag ingår i månadsavgiften/hyran.

Energideklaration: Energiprestanda 111 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns gästlägenhet (går att hyra för 300/natt), samlingslokal (går att hyra för 300/tillfälle) och tvättstuga. I föreningen finns även träningsrum, bastu samt gratiskurser och trevliga träffar/grillfester som anordnas under året.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Enerbacken . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 224 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Pensén 1, Pensén 2 och Pensén 3. Byggnadsår är 1963. Föreningens byggnad består av 222 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 2 hyresrätter. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 16 606 kvm, hyreslägenheterna upptar 147 kvm därav.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en 30-årig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen för att bevara fastigheterna i gott skick. I dagsläget pågår ett omfattande arbete av ventilationen för att förbättra inomhusklimatet i fastigheterna för att klara myndigheternas krav. Arbetet förväntas vara färdigt andra halvan av 2020.
Utförda renoveringar:
1987: Byte till treglasfönster.
2001-2003: Relining av avloppsstammarna.
2005: Byte från oljepannan till fjärrvärme som uppvärmningssystem.
2005-2009: Fasadrenovering och hydrofobering av fasaderna.
2009: Installation av joniseringsaggregat och filter i värmeledningssystemet.
2011-2013: Relining av tappvattenledningarna.
2015: Under våren avslutades arbetet med studien om att energieffektivisera föreningens fastigheter. Värmesystem på Lövgatan 2 balanserades och radiatorventiler byttes.
2016: Balanserades även värmesystemen på Lövgatan 4 och 6 samt Delbancogatan 9 och 11. Radiatorventilerna byttes till termostatventiler.
2017: Hydrofobering av fasaderna.

Parkering: I föreningen finns kallgarage samt parkeringsplatser med och utan el. Kostnad för parkeringsplats är ca 230kr/månad för vanlig och ca 330kr/månad för plats med el. Garage kostar ca 480 kr/månaden. Varje lägenhet kan få tillgång till en parkeringsplats eller en garageplats per lägenhet. Överskjutande parkerings- och garageplatser tilldelas efter ett ordnat kösystem som handläggs av föreningen. Föreningen förbereder p-platser med laddstolpar för elbilar.

Gårdsplats: Mycket välskötta gårdar i Brf-Enerbacken. Här finns mysiga grillplatser, lekytor, lekplatser och fina grönområden.

Övrigt: Föreningen har trevliga aktiviteter för alla åldrar som bland annat föreläsningar, whiskeyprovning, pubkvällar med musikquiz, grillfest, sportevent på storbild, qigong, tomten kommer på besök och påskharen på besök. För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/molndal/brf/enerbacken/.

För att bli medlem i föreningen krävs även medlemskap i HSB Mölndal.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Planritning