Såld

Vackert hus från 1924 med fint läge i området, promenadavstånd ner till centrum

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storagårdsgatan 4

Villa Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 294 kvm
Biarea:
ca 46 kvm
Byggår:
1924
Tomtarea:
ca 832 kvm
Adress:
Storagårdsgatan 4,
412 67 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till detta spännande hus med stora sociala ytor både inne och ute. Helt nytt kök med det mesta man kan tänka sig. Stor central köksö med plats för 10 glada matlagningsvänner, matplats och dessutom en välutrustad Wine lounge att umgås i både före och efter middagen. Vardagsrum i vinkel med plats för soffgrupp framför den öppna spisen och läshörna i det mysiga burspråket. Övervåning med allrum som har anslutning till den fantastiska terrassen med härlig sol och vacker grönska. Terrassen har plats för flera olika sittgrupper och matbord. Övervåning med tre stora sovrum och badrum. Inredd vind med öppet upp till nock. Flexibel planlösning, stort badrum med både badkar och dusch. Källare med praktiska utrymmen såsom tvättstuga, bergvärme och förrådsutrymmen. Friliggande garage intill. Grönt och skönt läge nära centrum.

Entréplan:

Entré:
Hall med plats för ytterkläder. Gästtoalett med fönster i anslutning till hallen.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum i vinkel med skönt ljus från flera fönster. Plats för både soffgrupp och läshörna i det mysiga burspråket intill köket. Öppen spis ger skön stämning och atmosfär.

Kök:
Fantastiskt kök med en köksö centralt placerad med plats för ett stort matlagande sällskap. Köket är mycket påkostat och välutrustat, bra arbetsytor och förvaring. Ljusa luckor och snickerier, massiva bänkskivor i granit. Plats för ett stort matbord intill köksön och fönstret, utgång till trädgården med fin eftermiddagssol utanför dörren. I anslutning till köket ligger den sköna loungen utrustad med vatten, kyl, vinkyl och kaffemaskin där både fördrink och avec kan avnjutas. Ett ljudsystem är installerat i huset med 6 olika zoner.

Övervåning:

Stort allrum med ljus från två håll och utgång till den stora terrassen som ligger en trappa upp med plats för flera uteplatser och matbord. Fin eftermiddags och kvällssol med vackra träd och fin grönska. Utsikt ner över området.

Sovrum:
Tre sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Ett av sovrummen har utgång till ytterligare en balkong.

Badrum:
Stort badrum med dusch och fönster. Kakel på väggar, mosaik med värmeslingor på golvet.

Vindsvåning:
Ljuvlig vindsvåning med öppet upp till nock. Flexibel planlösning med allrum/sovrum alternativt sovrum med stor klädkammare.

Badrum:
Fräscht badrum med både badkar och dusch. Fin utsikt utan insyn över området från fönstret. Kakel på väggar, mosaik med värmeslingor på golvet.

Källare:

Tvättstuga och pannrum med väldimensionerad bergvärmeanläggning. Ytterligare förrådsutrymmen och utgång till trädgården.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 6 268 000 kr varav byggnadsvärde 2 759 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 49 488 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 25 000 kr/år, försäkring 5 712 kr/år, vatten/avlopp 5 000 kr/år, renhållning 4 284 kr/år, och hushållsel 9 492 kr/år.
Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Villa.
Planbestämmelser: Stadsplan (1932-03-18) , Stadsplan (1932-12-28) , Tomtindelning (1938-08-31).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 94:9.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1924.

Senaste renovering/ombyggnad: Bergvärme är installerad.
Helt nytt kök 2015.

Storlek: Boarea ca 294 m², biarea ca 46 m². Areauppgifter enligt säljare. 8 rum.

Byggnadssätt: Grund: Granit. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Internet: Bredband.

Tomt: Tomtarea 832 m² (friköpt).

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning