Såld

Ljus gavellägenhet med fin vy över älven & Eriksbergsdockan

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 55

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 694 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
3/14, hiss
Byggår:
2012
Adress:
Monsungatan 55,
417 66 Göteborg

Beskrivning

Med fin vy över älven och Eriksbergsdockan ligger denna genomtänkta gavellägenhet som har rikligt ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck och inglasad balkong i soligt läge. Lägenheten har tidlösa materialval och erbjuder hög komfort. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två rofyllda sovrum med insynsskyddat läge varav det största har riktigt goda förvaringsmöjligheter samt ett modernt badrum. Lägenheten erbjuder även en separat tvättstuga samt en rymlig inredd klädkammare.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens ca 83 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt tre garderober. Längre in i hallen finns ytterligare förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Vid entrén ligger mörkgrått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Luftiga sällskapsytor i gavelläge med öppen planlösning, fint ljusinsläpp från generösa fönster i två väderstreck samt fin vy över älven och Eriksbergsdockan. Härifrån nås lägenhetens inglasade balkong i soligt läge på första parkett precis vid bockkranen.

Tidlöst kök med köksinredning i vitt, bänkskiva i brunmelerad sten och stänkskydd i grå stavmosaik. Ovan arbetsytorna sitter infällda spotlights. Köket har utrustning i rostfritt utförande från Electrolux som utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket ryms en matplats för större middagssällskap och från fönstret är det fin älvutsikt.

Mellan köket och hallen ligger en praktisk tvättstuga som är inredd med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta med tvättho samt förvaringsskåp, Mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Ett generöst fönsterparti med insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna eller lekhörna. Rummet har en fondvägg i en behaglig ljus blågrön nyans. Ett generöst fönsterparti med insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

Modernt badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, badrumsskåp, handdukstork samt duschhörna med vikväggar i grått glas. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 694 kr/mån. I avgiften ingår värme och Telia triple play. Till avgiften tillkommer kostnad för varm- och kallvatten samt el efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,20828%. Andel av årsavgift är 2,20853%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 750 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr, vatten/avlopp 400 kr och hushållsel 200 kr.
Driftskostnaden är ett schablonbelopp som avser hushållsel, vatten och försäkring.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1203.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 14, hiss finns.

Byggår: 2012.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 83 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play (digital-tv, bredband & telefoni) ingår i avgiften.

Uteplats: Inglasad balkong i soligt läge med fin vy över älven och Eriksbergsdockan.

Bilplats: Föreningen förfogar över 46 garageplatser i angränsande parkeringsgarage. Kostnad för att hyra en plats är ca 1000 kr/månad (separat kö).

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda 65 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns gemensamhetslokal, gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, mopedförråd samt miljörum.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Ellinor. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen är delaktig i samfälligheterna Eriksbergs samfällighetsförening gällande sopsugen samt Eriksbergsdockan garage samfällighet gällande garageplatserna.

Allmänt om föreningen: Brf Ellinor bildades 2008 och äger fastigheten Sannegården 72:1 med adress Monsungatan 55-57 på Eriksberg i Göteborg. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 14 våningar med 50 bostadsrättsägenheter och 1 hyreslokal. Fastighetens byggnad är uppförd 2011-2012 av Riksbyggen.
Brf Ellinor är ett energismart hus och har erhållit silvernivå enligt kriterierna för miljöbyggnad. Här återvinner man husets frånluftsventilation med värmepump.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensamhetslokal, gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, mopedförråd samt miljörum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Efter budgetmöte har styrelsen beslutat att inte göra några avgiftsförändringar inför 2019 (2018-11-21).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar eller underhållsarbeten inplanerade de närmsta åren.
2015 underhåll av lekytor och markkompletteringar.
2014 utfördes en 2-årsgarantibesiktning.

Parkering: Föreningen förfogar över 46 garageplatser i angränsande parkeringsgarage. Kostnad för att hyra en plats är ca 1000 kr/månad (separat kö).

TV och bredband: Telia Triple play (digital-tv, bredband & telefoni) ingår i avgiften.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter