Såld

Pampig enrumslägenhet med alla rätt

Såld

Karl Gustavsgatan 13

1,5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 635 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 42 kvm
Biarea:
ca 10 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 13,
411 25 Göteborg

Beskrivning

Här erbjuds en högklassig etta på bästa adress i hjärtat av Vasastaden med kvadraten på helt rätt ställen! Vi möts av en storartad entré där ekporten tillsammans med den breda kalkstenstrappan, stuckaturerna, dekorationerna och det vackert utsirade räcket skvallrar om 1880-talets värdighet. Byggnaden har återställts och renoverats för att idag vara i absolut toppskick. Lägenheten är belägen näst högst upp i huset och har fördelar så som en fungerande öppen spis, 3,60 i takhöjd, djupa fönsternischer och vacker stuckatur. Den öppna planlösningen ger goda sociala ytor med plats för umgänge och trivsel och kvadraten fördelar sig över ett modernt och lyxigt kök, härligt helkaklat badrum samt ett loft om ca 10 kvm med plats för två.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Underbar lägenhet på bästa adress där trapphuset och byggnaden bjuder på en historisk uppvisning. Väl inne i lägenheten slås man tidigt av den generösa takhöjden och den vackra stuckaturen som karaktäriserar hemmet.

Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Precis innanför entrén nås vi av den lilla hallen som öppnar upp mot hela lägenheten. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv i grått och till vänster finns plats för fri avhängning. På högra sidan finns även en dubbelgarderob i ljust trä för smart förvaring tillsammans med ytterligare en dubbelgarderob under sovloftet. Vidare övergår golvet till en vacker ekparkett i tidstypisk fiskbensläggning och väggarna är målade i en ljust grå nyans vilket även detta är genomgående tillsammans med fina fotlister och stuckaturer.

Tre stora fönsterpartier med djupa nischer ser till att ljuset hittar in och ger en överblick över Vasagatan och Karl Gustavsgatan. Vardagsrumsdelen är rymlig och ger plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. Den fungerande öppna spisen går i välvd form och är gjord i grön kolmårdsmarmor med en äldre inskription och framför ligger stenplatta. En perfekt mysfaktor när kylan kommer tillbaka.

Det moderna köket går i ek tillsammans med rostfria handtag, matt vit mosaik ovan arbetsytorna samt en vit bänkskiva. Den maskinella utrustningen går i rostfritt och kommer från Gaggenau och Fisher/Paykel. Utrustat med keramisk häll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin integrerad kyl/frys samt inbyggnadsmikro. Matbordet har sin givna placering i mynningen mellan kök och vardagsrum och ger plats för ett sällskap på minst fyra personer.

Sovloftet är beläget ovan badrummet och är på ca 10 kvm. Här ryms dubbelsäng med tillhörande möblemang. Parkett, räcke och en moderiktig stege leder oss upp.

Väl tilltaget badrum med smakfullt vitt kakel och kalkstensgolv med underliggande värme. Utrustat med vägghängd wc-stol, handfat, skåp samt duschhörna med vikbara väggar i klarglas, porslin från Duravit. För bekvämlighetens skull finns egna tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Infällbara duschdörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 635 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 2,91%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3:3 (303).

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns. Våningsplan 3 av 4.

Byggår: 1880.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 42 m², biarea ca 10 m². Boareauppgifter enligt förvaltaren, uppgifter om biarea från säljaren.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet: Bredband. Via Kabel-TV.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Wasa Allé.

Allmänt om föreningen: Brf Wasa Allé äger fastigheten Vasastaden 7:9 med adress Karl Gustavsgatan 13/Vasagatan 24. Föreningen består av 17 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt tre lokaler. Bostadsarea 1 446 kvm, lokalarea 629 kvm.

Fastighetens äldre adress var Stora Allégatan 24 / Landalagatan 13. 1880 uppförde arkitekt J E Leo ett hyreshus som 1895 såldes till apotekare Mossberg som byggde om en del av huset till Apoteket Lejonet. 1917 byggdes apoteket om till postkontor som i slutet av 1970 talet ersattes av en bank. 1939 köpte Brandförsäkringsbolaget Bohuslän huset, som under 1950-talet byggde om fastigheten helt till kontor. De ägde huset fram till 1979 då TBV, Tjänstemännens Bildningsförbund, köpte huset och ägde det fram till 2005 då Innovera Fastigheter AB tog över ägandet och återställde det till bostäder.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen.
Då allt är så pass nytt är framtida underhåll minimalt. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. I dagsläget finns inga större renoveringar på gång.
2004-2005 totalrenoverades huset och återställdes till ursprunglig karaktär. Standarden sattes mycket högt och interiören genomsyrades av exklusiva materialval och modern design. Fasaden har restaurerats och återfått sin ursprunliga färgsättning och inuti minner stuckaturer, kakelugnar och andra detaljer om husets historia.
2013 polerades och behandlades golven i hela trapphuset. Det utfördes även en besiktning av värme och el för att dra ner elkostanderna.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning