Såld

Välrenoverat med attraktivt läge

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sunnanvindsgatan 2

Kungsbacka Varla Centralt

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 192 kvm
Byggår:
1929
Tomtarea:
ca 1 848 kvm
Adress:
Sunnanvindsgatan 2,
434 34 Kungsbacka

Beskrivning

Med sitt höga utsiktsläge är denna unika och smakfulla bostad något alldeles extra. Belägen i ett av Kungsbackas mest omtyckta områden med direkt närhet till skolor, förskolor, centrum och naturområden. Villan som hör till en av Kungsbackas ursprungsgårdar, uppfördes 1929 och har genom åren byggts ut och moderniserats med en funktionell och mysig familjebostad som resultat. Nedre plan består av bland annat en rymlig entréhall samt tvättrum, vinkällare och förråd. En våning upp möts vi av vardagsrum, kök, allrum med eldstad, sovrum, badrum samt ett stort uterum. På våning två finns ytterligare tre sovrum samt ett generöst badrum. Insynsskyddad baksida mot väster och en vintergrön trädgård uppdelad i olika zoner. Bekvämt med dubbelgarage samt stor biluppfart och nära till motorvägspåfarten samt Kungsmässan. Pendeltågsstationen ligger en kort promenad bort. Bergvärme finns och besiktning är utförd. Varmt välkomna på visning!

Bostadens disposition:

Villan har under 2010-2011 genomgått en totalrenovering av husets nuvarande ägare.

Nedre Plan:
Genom entrén välkomnas vi av en stor hall med garderobsförvaring samt plats för avhängning och skoförvaring. Rummet kan delas av vid behov av ett extra rum. Skön komfort med golvvärme under det mörkgrå mönstrade klinkergolvet.

Vi fortsätter mot trappan där det finns plats för förvaring undertill. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Goda förvaringsmöjligheter i linneskåpen. Grått golvklinker och turkost klinker på vägg.

Bakom den svarta järngrinden finner vi husets vinkällare.

Mjuka eksteg tar oss upp till första våningen där vi möts av vardagsrummet. Hela våningen har ekparkettgolv vilket ger en ombonad känsla. En öppning har gjorts och försetts med belysning och glas, vilket ger ljus ner till hallen. Vardagsrummets rymliga yta ger plats åt både soffgrupp och exempelvis tv-möbel.

Intill vardagsrummet finns ett sovrum med fönster åt två väderstreck. Två flyttbara garderober i ekutförande.

Köket har inredning i ekutförande/helblankt svart från Ballingslöv och Mobalpa, med en Silestone bänkskiva. Stor köksö med fina arbetsytor med takfläkt från De Dietrich. Induktionshäll, inbyggnadsugn och micro från Miele. Integrerad kyl och frys. Svart kakel över arbetsytan vid diskbänken samt mörkt golvklinker vid köksavdelningen. Intill köket ligger matplatsen med plats för stora sällskap. Här trivs man framför fönstret med en härlig utsikt ända bort mot Tölö. Från matplatsen nås balkongen där man kan njuta av solen i både öster- och söderläge.

Från köket är det öppet mot allrummet där braskaminen skänker stämning och värme. Allrummets fönsterparti öppnas enkelt upp emot uterummet där man kan njuta av naturen från första parkett. Intill uterummet finns en altan i västerläge med nylagd trätrall.

Badrummet på våning ett har utgång till just altanen. Här är det helkaklat med kakel och klinker i vitt och brunt. Duschhörna, vägghängd toalett, samt kakelinklätt handfat med underliggande förvaring.

Våning två:

Trappan fortsätter upp till sovrumsavdelningen där vi möts av ljuset från fönstren samt de vitmålade trägolven. Snedtak och charmiga vinklar ger våningen karaktär.

Huvudsovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord. Rejält med garderobsförvaring. Fem garderober i ekutförande samt ytterligare garderobsförvaring bakom spegelskjutdörrarna. Även sidovindarna har förvaringsutrymmen.

På motsatta sidan finner vi ytterligare ett stort sovrum där man skapat sängplatser i vindsutrymmet, perfekt för den där mysiga trivseln. Heltäckningsmatta ger också en ombonad känsla.

Emellan rummen finns ett ytterligare mindre sovrum, perfekt som barnrum eller kanske kontor.

Badrummet på övre plan inrymmer hela familjen med både badkar och dusch samt två handfat. Vägghängd toalett samt god förvaring. Helkaklat i vitt och grått med underliggande golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 991 000 kr varav byggnadsvärde 1 385 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 33 450 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 18 000 kr/år, försäkring 6 800 kr/år, vatten/avlopp 6 600 kr/år, renhållning 1 800 kr/år, och sotning 250 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Officialservitut Avlopp; Officialservitut Vattenledning.
Planbestämmelser: Stadsplan (1982-09-16).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Varla 12:70.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan i souterräng.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1929.

Senaste renovering/ombyggnad: Huset uppfördes ursprungligen 1929 och renoverades av tidigare ägare 1954. Nuvarande ägare förvärvade huset 2010 och inledde då en omfattande renovering under 2010-2011.

Storlek: Boarea ca 192 m². Areauppgifter enligt säljarens uppmätning. 7 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Källare, krypgrund, betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä/Betong. Fasad: Träpanel av ceder. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Aluzink. Fönster: Aluminium/Trä 3-glas Isoler.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme. Vattenburen golvvärme samt radiatorer. Braskamin samt elvärmegol.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 65 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-11-24.

TV- och internetanslutning: TV: Egen parabol. Dekoder ingår ej. Internet: ADSL.

Uteplats: Uteplats 1: Altan, läge väster.
Uteplats 2: Balkong, läge öster och söder.
Uteplats 3: Uterum, läge väster.

Tomt: Tomtarea 1 848 m² (friköpt). Tomten: hörntomt, naturtomt med häckar, träd och trädgårdsland.

Övrigt: Husets taxering:
Husets taxerade bostadsarea är 110 kvm och biarea 48 kvm. Huset har uppmätts av besiktningsman (enligt Svensk Standard SS 021054:2009) och det är den uppmätta arean som anges i objektsbeskrivningen. Mätningsprotokoll erhålles av fastighetsmäklaren.

Planritning

Entréplan
Entréplan
Våning 1
Våning 1
Våning 2
Våning 2