Såld

Nybyggd lägenhet i absolut toppskick med en svårslagen wow-faktor

Såld

Nordhemsgatan 52

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 857 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54,9 kvm
Byggår:
1902
Adress:
Nordhemsgatan 52,
413 06 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna vackra stenfastighet med anor från 1902 i hjärtat av Linné. Här erbjuds ett unikt tillfälle att förvärva en nybyggd lägenhet i absolut toppskick där inget lämnats åt slumpen! Genomgående exklusiva och stilrena materialval i sobra nyanser skapar en perfekt bas för egen inredning och detta är ett hem som inte lämnar något att önska. Pricken över i:et är terrassen som nås från köket genom en trappa ner. Här kan man njuta av solens strålar samt ljumma kvällar i härligt sällskap. En underbar oas mitt i centrala Linné - oslagbart! Bostaden breder ut sig på en totalyta om ca 55 kvadrat där varje meter är genomtänkt och välplanerad.

Linnéstaden är området för er som ställer höga krav på er omgivning. Vackra hus kantar det livfulla stråket längs Linnégatan och kringliggande gator. Utbudet av restauranger och caféer är förstklassigt - ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns även butiker och andra nöjen. Närheten till Slottsskogen får inte heller glömmas bort vilken som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Goda kommunikationerna med både buss- och spårvagn från närliggande hållplats.

Du vet att du befinner dig i hjärtat av Linné när kvarteren stoltserar med sina anrika fastigheter och gemytliga omgivningar. På Nordhemsgatan 52 finner vi denna nybyggda bostad från 2016 där allt är genomtänkt i minsta detalj. Uppskattas exklusiva materialval och högsta kvalité? Då är detta lägenheten för dig!

Bostadens ytterst välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som direkt skvallrar om lägenhetens exemplariska skick. På golvet ligger en vitlaserad ekparkett med en mattlackad, borstad finish och väggarna är målade i vitt. Listerna är högprofilerade och handmålade i vitt. Ett sobert tema som är genomgående i hela bostaden vilket skapar ett stilrent intryck. Det finns plats för fri avhängning av ytterkläder och skor i hallen och ytterligare förvaring erbjuds genom två praktiska garderober med vita, släta dörrar. I taket sitter infällda spotlights vilket ger en behaglig ljuskälla. En ny elcentral är installerad med jordfelsbrytare och automatsäkringar.
Strömbrytare och eluttag kommer från Buster & Punch.

Vidare finner vi vardagsrummet vilket karaktäriseras genom sitt valvade fönsterparti likt ett burspråk och de vinklade väggarna. Här finns god plats att möblera med en soffgrupp samt tillhörande soffbord och tv-möbel. Ljusflödet passerar genom rummet på ett fint sätt tack vare de vackra fönstren med djupa fönsternischer.

Stilrent kök med handtagslös skåpinredning i vitt från danska KVIK som bjuder på goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Exklusiv bänkskiva i kompaktlaminat i en ljust grå ton tillsammans med en helkaklad köksvägg i vitt med ljusgrå fog och vägglampor från Artemide. Den underlimmade kökshon tillsammans med den moderna blandaren ger ett cleant intryck. Maskinparken är signerad Siemens och består av en integrerad diskmaskin, integrerad och kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn i ergonomisk arbetshöjd, induktionshäll, inbyggnadsmicro samt kolfilterfläkt. Matbordet har sin givna placering invid långväggen och ger plats för ett sällskap på minst fyra personer.

Från köket finner vi utgången till den vackra stentrappan som leder ner till terrassen om ca 15 kvadrat. Här går det med enkelhet att möblera upp med loungemöblemang och övriga attiraljer som förhöjer känslan av att ha en egen oas mitt i centrala Linnéstaden. Låt fantasin flöda med inredningen och bjud in till umgänge och trivsel! Här kan man njuta både av solens strålar och ljumna kvällar.

Rogivande sovrum i generös storlek vilket skapar plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Likt hallen återfinns de infällda spotlighterna och för förvaring erbjuds hela sex stycken garderober med släta, vita dörrar.

Helkaklat badrum med material i exklusiv ljusbeige glaskeramik från Bricmate tillsammans med en kulöranpassad fog. Badrummet är utrustat med ett modernt tvättställ i vitt kompositmaterial från Copenhagen Bath med en modern blandare, spegel med infälld LED-belysning, wc-stol från KVIK samt duschhörna med takarmatur och vägg i klarglas. För bekvämlighetens skull är badrummet förberett för inkoppling av tvättmaskin samt torktumlare. Infällda spotlights i tak samt underliggande komfortvärme.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 857 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,74485%. Andel av årsavgift är 2,94415%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Driftkostnad:
Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad. Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordhemsgatan 52, 413 06 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1902

Lägenhetsnummer: 27

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 54,9 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren. Kvadraten fördelar sig på 34,7 i boarea och 20,2 i biarea.

Balkong/Uteplats: Ljuvlig terrass som skapar känslan av en oas mitt i centrala Linné vilken disponeras av lägenhetsinnehavaren. Möblera upp med loungemöbler samt stämningshöjande växter och bjud in till umgänge och trivsel!

Information Förening

Förening: Brf Linnor. I föreningen finns 21 lägenheter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olivedal 15:5 i Göteborgs kommun. Bostadsrättsföreningen Linnor ligger i Linnéstaden och bildades i sin nuvarande form 2002. Fastigheten byggdes 1902 efter ritningar av arkitekt Emil Björklund. En fastighet ligger på Linnégatan 31 och en på Nordhemsgatan 52. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler. Lägenhetsfördelningen är 19 st lägenheter á 3 rok och 4 st lägeheter á 2 rok. Byggnadens lägenhetsyta är 1 874 kvm och lokalytan utgör 166 kvm. Riksbyggen sköter förvaltningen.

Föreningens ekonomi: Föreningen har god ekonomi. Hyreslokalerna står för ca 25 % av de totala intäkterna till föreningen. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Föreningen diskuterar en avgiftssänkning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan där man avsätter pengar varje år.

2007 renoverades fasaderna mot Linnégatan samt delar av taket samt hissarna för bägge fastigheterna.
2009 filmades samtliga avloppsstammar utan anmärkning.
2010-2011 genomfördes en omfattande renovering av trapphusen med ommålning, klinker, armaturer mm byttes/renoverades i samklang med fastighetens stil. Resterande gemensamhetsutrymmen har fått en väsentlig uppfräschning. Även nya lägenhetsdörrar i tidstypisk stil har installerats.
2013 tillkom två balkonger på Nordhemsgatan 52.
2014 fick Linnégatan 31 ett nytt tak och fönster byttes på vindsvåningarna. Det installerades nya energieffektiva och klimatsmarta takfläktar på båda fastigheterna.
2015 genomfördes ett omfattande fönsterbyte.
2016 genomfördes och godkändes en omfattande OVK med åtgärder i samtliga utrymmen. Två nya lägenheter tillkommit i föreningen. Pallkragar för odling monterats på innegården. Stensättning samt trädgård mot Linnégatan har anlagts. Underhållsarbeten har skett mot fasad markplan med lagning och målning samt ny port till cykelrum.
2016 byts porttelefoner och svardosor ut.

TV och bredband: TV: Kabel-TV via Canal Digital ingår i månadsavgiften (basutbud med 17 kanaler). Erbjudande från Canal Digital finns ifall fler kanaler önskar. Alla bostadsrättsinnehavare får en digitalbox vilken tillhör lägenheten. Bredband: Fiber från Gothnet har dragits in i huset vilket kan ge en extremt snabb uppkoppling. Bredband via valfri leverantör.

Parkering: Boendeparkering gäller i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på http://www.goteborg.se/wps/portal/boendeparkeringsansokan.

Övriga byggnader: Gemensam tvättstuga som är belägen på Nordhemsgatan. Tvättstugen är nyrenoverad 2016. Den är utrustad med två Miele-tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Föreningen har även ett cykelrum samt ett nyrenoverat- och välutvecklat soprum. Samtliga lägenheter har källarförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning