Såld

Stilren trea med balkong i trevligt läge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Carl Larssonsgatan 1C

3:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 613 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Carl Larssonsgatan 1C,
412 72 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Bö finner ni denna ljusa och hemtrevliga trea med genomgående generös takhöjd, fönster i tre väderstreck och en härlig balkong med utsikt över grönområden. Hjärtligt välkomna till Carl Larssonsgatan 1C! Ni välkomnas in i bostaden som genomsyras av ljusa och enhetliga ytskikt. Vardagsrummet är stort till ytan och har gott om plats för både soffa och matbord om så önskas. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i soligt läge med utsikt över grönskande omgivning. Vidare erbjuds ni ett stilrent kök från 2016 med plats för ett matbord för minst 4 gäster intill fönsterpartiet. Bostadens två rofyllda sovrum ger bägge plats för en dubbelsäng samt erbjuder god förvaring. Till sist finner ni bostadens helkaklade badrum från stambytet 2005. Ett extra plus är att det till lägenheten hör två väl tilltagna förråd, ett på vinden samt ett i källaren i samma trappuppgång. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Örgryte passar er som önskar ett centralt men samtidigt lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats ca 2 minuter från lägenheten, hållplats Bögatan. Precis intill ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness. Ett tips är även att ta härliga promenader till Bertilssons stuga och Kaffestugan Lyckan där det finns djur vilket ger en mysig lantlig känsla.

Bostadens 65 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hallen är generöst tilltagen med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläderna via klassisk hatthylla och en garderob. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger klassisk ekparkett.

Till vänster från hallen finner ni köket som renoverades 2016. Gott om arbetsyta och bra förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i grått med släta köksluckor tillsammans med mosaikkakel ovan bänkskivan i ek. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin, extra bred kyl och frys. Intill fönsterpartierna har ett matbord för minst 4 sittande gäster en given plats.

Vardagsrummet erbjuder gott om olika möbleringslaternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Från denna del av bostaden når ni även den stora balkongen. Härligt belägen mot grönskande omgivning. Ni kan möblera med loungegrupp eller bord med stolar för att kunna sitta ned och njuta under årets härliga månader.

Denna bostad erbjuder två mycket bra sovrum. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande möblering och god förvaring för kläder via en garderobsvägg. Väggarna är målade i vitt med en vackert mönstrad fondvägg och på golvet ligger tidstypiskt brädgolv.

Sovrum nummer 2 passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Även här är väggarna vita och på golvet ligger parkett.

Ljust helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte under 2005. Vitt klinkergolv i kombination med vitt och ljusblått kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, handfat med ovansittande spegelskåp, handdukstork, duschhörna med glasdörrar. Dessutom finns här ett extra förvaringsskåp samt ett praktiskt fönster som bidrar med ljusinsläpp. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 613 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,63483%. Andel av årsavgift är 1,63483%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 26:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 65 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-28.

Övriga byggnader: Till lägenheten tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor, cykelförråd, hobbyrum, styrelsekontor samt mötesrum.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärralund i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärralund i Göteborg äger bostadshusen Torp 26:1 och 27:3 med adress Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Marken upplåts av Göteborgs stad genom tomträtt. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är år 2025. Föreningen består av 84 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor i hus 1 och hus 5, cykelförråd (uppgång 1A, 3A, 5A & 6A), hobbyrum (uppgång 3A), bibliotek i (uppgång 3A), styrelsekontor samt mötesrum.

Föreningens ekonomi: Välskött och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar inför 2021.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och fastigheterna är i mycket gott skick.
Styrelserummet i hus 5 håller på att göras om till en övernattningslägenhet. Det som kvarstår är att få godkännande från kommun och räddningstjänst då rummet byggs om från förråd till boyta, ambitionen är att det ska vara klart under 2020.
Framöver planeras fasadrenovering (fogrenovering).
Urval av stora och viktiga renoveringar som utförts:
1985 - Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av samtliga tak
1997: Nya balkonger
2001: Stamrenovering av köksstammar
2003: Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av samtliga badrum
2004-2005: Renovering av samtliga tvättstugor samt inköp av nya maskiner
2007: Byte till elektroniskt låssystem och möjlighet till Internetbokning av tvättstugor
2007: Uppgradering av bredbandsnät
2007: Reparation av västergavlar
2008: Uppgradering av digital-tv med möjlighet till HDTV
2009: Utbyte och modernisering av elsystem i samtliga lägenheter och allmäna utrymmen
2010: OVK Besiktning
2011-2012: Plåtinklädnad av skorstenar samt ny hemsida.
2013 - Renovering av 6 utvändiga källartrappor. ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014- Reparation elektroniskt portlåssystem, underhåll av källarfönster samt byte av stuprörsanslutningar.
2014-2015 renovering av källartrappor.
2015 Breddat parkeringarna samt asfalterat gångstråk samt renoverat källartrapporna utvändigt.
2018 Ommålning av källarutrymmen.
2020 Utfördes dräneringsarbete kring hus 5.

Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser med el att hyra. Platserna finns mellan hus 5 och 6. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 400 kr/mån. För närvarande är det ca 3-4 års kötid. Gratis parkering i området.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning