Snart till salu

Optimalt planerad tvåa i vacker sekelskiftesfastighet anno 1905

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Plantagegatan 9A

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 350 000 kr
Avgift:
3 022 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43,3 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1905
Adress:
Plantagegatan 9A,
413 05 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Högt upp i huset med tyst gårdsläge finner ni denna optimalt planerade och sociala tvåa med hela 3,20 meter till tak och generösa fönsterpartier. Ljusa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning och ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng gör detta till ett utmärkt boende för både en och två personer. Sällskapsytorna präglas av vacker sekelskiftescharm som fiskbensparkett, stuckatur, höga fotlister och takrosett. Renoverat kök och badrum från 2006/2007 med stilrena materialval samt hög komfort och standard. Här bor man dessutom i ett vackert och grundförstärkt sekelskifteshus anno 1905 som genomgått omfattande renoveringar de senaste åren och nu bedöms vara i oerhört gott skick.

I Linné bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, caféer, mysiga butiker, större mataffärer och andra nöjen. På kort avstånd finns Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 43 kvm disponeras enligt följande:

Innanför en vacker gammal dörr välkomnas man in i lägenheten och redan i hallen slås man av den generösa takhöjden som präglar bostaden. Hallen har plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Praktiskt mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar

Rakt fram från hallen ligger köket i öppen planlösning med vardagsrummet. Ett stilrent sällskapskök som renoverades 2006 med köksinredning i högblankt vitt, svart stenliknande bänkskiva och mörkgrått kakel. Här har man tagit tillvara på takhöjden om ca 3,20 meter på bästa sätt med dubbla överskåp ända upp. Köket är utrustat med glaskeramikhäll (Husqvarna), inbyggnadsugn (Husqvarna), fläkt (Futurum), inbyggnadsmikro (Bauknecht), integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys (Whirlpool). Samtliga vitvaror installerades 2006. Ett generöst fönsterparti mot den lugna innergården släpper in rikligt med ljus. Den öppna planlösningen ger utrymme för en matplats för stora middagssällskap.

Vardagsrummet präglas tidstypiska sekelskiftsattribut som vacker fiskbensparkett, höga fotlister, stuckaturer, takrosett och ca 3,20 meter till tak. Den öppna planlösningen skapar lättmöblerade ytor med plats för lätthet soffa, soffbord, bokhylla eller byrå och en läshörna. Väggarna är målade i vitt vilket ger en neutral bas för inredning.

Ljust sovrum som ligger rofyllt beläget mot föreningens tysta innergård. Här ryms en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter döljer sig bakom skjutdörrar. Vitmålat trägolv och vitmålade väggar. Ett högt dubbelfönster samt ett lite fönster vid taket bidrar med ljusinsläpp. Ingången till sovrummet ramas in av en tidstypiskt djup dörrnisch.

I anslutning till sovrummet ligger badrummet som renoverades 2007 med stilrena materialval. Svart klinkergolv med behaglig golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegels, handukstork samt dusch med vikbara glasdörrar. I taket sitter infällda dimbara spotlights. Även badrummet har högt i tak och ett högt dubbelfönster som bidrar med dagsljus.

Lägenheten har dimmer installerat till lamporna i alla rum.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 350 000 kr

Avgift: 3 022 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Andel i föreningen är 3,25%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 275 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 125 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftskostnaden är individuell och kan skilja sig åt efter användning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 33/1303.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns. Våningsplan 4 av 6.

Byggår: 1905.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 43,3 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem. Internet: Bredband via Comhem.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Det finns även flertalet garage i närområdet där man kan sätta upp sig i kö.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd som nås via gårdshuset. I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källarplanet i uppgång till B-trapphuset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel.

Information Förening

Förening: Brf Fregatten 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Fregatten 3 bildades 1939, men registrerades hos Bolagsverket år 1989. Föreningen äger fastigheten Göteborgs Masthugget 1:16 och marken som fastigheten är uppförd på. Huset innehåller 18 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två lokaler som löper på hyresavtal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi. Föreningen har under tidigare år gjort stora positiva resultat och överskotten har använts till underhåll av fastigheten och betydande amorteringar på föreningens lån. För att finansiera de sista årens omfattande renoveringar har man dock fått uppta nya lån som per 2017-12-31 uppgick till ca 24,6 mnkr. Föreningen tar för närvarande inte ut någon överlåtelse- och pantsättningsavgift. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (2018-10-18).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Inom en femårsperiod planerar man att byta ut delar av taket ovanför A-trapphuset, annars endast löpande mindre underhåll.
Gjorda renoveringar:
1995 stambyte.
2004 målning av tak på båda fastigheterna.
2007 lagning av ventilation på gården, nya större element och rör i stora byggnaden, totalrenovering av källare och tvättstuga, byte av samtliga termostater samt kontroll av samtliga vattenarmaturer.
2009 grundförstärkning
2010 - 2011 målning av trapphus
2011 fönstermålning
2012 takmålning
2013 utfördes bl.a. en ventilationskontroll samt byte av tak på cykelparkeringen inne på gården.
2013 och delar av 2014 har föreningen genomfört en mycket omfattande renovering av bl. a. fasad, fönster, undertak och balkonger. Denna renovering visade sig bli betydligt mer omfattande än vad man tidigare räknat med då man upptäckte att balkonginfästningarna var undermåliga samt att en tidigare vattenskada (2005) gjort att delar av den bärande konstruktionen var kraftigt skadad.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning