Såld

Villa med stor trädgård i hjärtat av Örgryte

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Berggrensgatan 13

Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 174 kvm
Biarea:
ca 68 kvm
Byggår:
1938
Tomtarea:
ca 701 kvm
Adress:
Berggrensgatan 13,
412 73 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Örgryte erbjuds nu denna villa i tre plan med stor trädgård och låg driftskostnad (Bergvärme). Vackra träggolv och ljusa väggar är ett återkommande tema i bostaden och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel. På entréplan erbjuder bostaden sällskapsytor som vardagsrum med en öppen spis, matsal och kök med bevarad pigkammre. På entréplan finner ni även en serveringsgång, kontor, hall, jungfrukammare samt gäst-wc.

Ta er vidare till övre plan där ni har tre väl tilltagna sovrum. Från detta plan nås bostadens stora balkong som vetter mot söder. Här finner ni även ett allrum samt en toalett ochh ett badrum med badkar.

Sist men inte minst har ni källarplan som erbjuder tvättstuga och torkrum. Nuvarande ägare har även valt att inreda ett gästrum som rymmer två sängplatser. Vidare nås ett hobbyrum/verkstad, två förråd samt husets garage.

Här bor ni med ett underbart läge i natursköna Örgryte, vilket passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt boende med närhet till såväl innerstaden som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Skatås erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lika lätt med kollektivtrafik som bil.

Välkommen att boka in er på visning!

Husets 174 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Entréplan
Ni välkomnas in i hallen med klinkergolv och väggar tapetserade i en ljus tapet. Ni har fri avhängning direkt till vänster och önskas ytterligare förvaringsmöjligheter så finns det i garderober lite längre in i hallen.
I anslutning till hallen finner ni även bostadens gäst-toalett som är inrett med wc samt handfat.

Ta er vidare till det väl tilltagna vardagsrummet som erbjuder ett rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Rummet fullkomligt badar i ljus och upplevs väldigt rymligt. Plats erbjuds för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt förvaringsmöbel. Placera med fördel en läshörna framför den öppna spisen och njut under kyliga månader. Golvet är beklätt med vacker parkett och väggarna är ljust tapetserade.

I en öppen planlösning mot vardagsrummet hittar ni bostadens matsal där parkettgolvet tröskellöst fortlöper från vardagsrummet. Plats för stor matsalsgrupp med flera sittande gäster.

Mellan matsal och kök har ni en jungfrukammare som idag är inrett till ett litet bibliotek. Trägolv och ljusa väggar.

Ljust kök där skåpsluckor och lådor går i vitt och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Köksutrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Matplatsen har sin givna placering intill fönstret och rymmer ca 4 sittplatser. Ovanför bänkytan sitter vitt kakel som går bra ihop med resterande vita väggar. Naturfärgad klinkers på golvet.

Vägg i vägg med köket har ni ett sovrum som idag är inrett till kontor. Fungerar lika bra som gästrum eller sovrum som kontor. Laminatgolv och ljusa väggar.

Övre plan
På övre plan finner ni tre sovrum där samtliga rum är väl tilltagna. Trägolv och ljusa väggar är genomgående och i varje rum finns det även platsbyggda garderober. Med gott om utrymmer går det att möblera som man vill. Dubbelsäng med tillhörande sängbord får plats samt kontorshörna alternativt läshörna. Allt efter behov.

Allrummet följer det genomgående ljusa temat med ekparkett samt ljusa väggar. Rummet är idag inrett med fåtöljer samt bokhylla men går att möblera med liten soffgrupp samt tv-möbel om så önskas. Härifrån nås bostadens härliga balkong i söderläge.

Helkaklat badrum med grönmelerat klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av handfatskommod, spegelskåp med belysning, badkar samt ett praktiskt vädringsfönster. Toaletten är placerad i ett eget rum där klinkergolvet återfinns och väggarna är tapetserade i en ljus tapet. Även här har ni ett praktiskt vädringsfönster.

Källarplan
På källarplan finns tvättstuga samt torkrum. Ni finner även ett inrett gästrum med två sängplatser. På källarnplan har ni även en dusch och en gäst-wc med toalett och handfat. Det erbjuds även två förråd som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och ett hobbyrum/verkstad. Garaget ligger på denna våning men nås utifrån.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 066 000 kr varav byggnadsvärde 1 769 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 28 200 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 13 600 kr/år, försäkring 4 700 kr/år, vatten/avlopp 5 000 kr/år, renhållning 1 500 kr/år, och hushållsel 3 400 kr/år.
1 kwh beräknas till 1 krona.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1936-10-02) , Tomtindelning (1966-03-28).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 91:5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1938.

Storlek: Boarea ca 174 m², biarea ca 68 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä, Timmer. Fasad: Plåt. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3- och 2.glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen, bergvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 57 kWh/m² år.

Tomt: Tomtarea 701 m² (friköpt). Tomten: hörntomt, trädgårdstomt med fruktträd och häckar.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning