Såld

Renoverad välplanerad trea på första våningen i populärt område

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Beryllgatan 51

3:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 794 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
1/3
Byggår:
1969
Adress:
Beryllgatan 51,
426 59 Västra Frölunda

Beskrivning

Varmt välkomna till en bostad att trivas i!

Endast en halv trappa upp finner ni en trea där ni kan bo bekvämt utan insyn från gatan. Två sovrum där det ena passar perfekt som barnrum eller kontor. Lättmöblerat vardagsrum samt bra utformat kök med ordentlig matplats. Stambytt badrum med stilrena ytskikt med både dusch och tvättmaskin. Härlig balkong med läge i sydost och vy mot innergården.

P-plats ingår i månadsavgiften!

Bra kommunikationer från beryllgatans hållplats tar er bland annat in till centrala Göteborg på mindre än 15 min.

Bo lugnt och trivsamt med närhet till salta bad, kommunikationer och grönska!

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från de tre stora fönstren som vetter mot sydväst och balkongen. Vardagsrummet liksom resten av bostaden har genomgående ljusa ytskikt. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och läshörna alternativt ett matsalsbord. Bjud in gästerna och ha en riktigt trevlig kväll då rummet är stort nog för ett större sällskap!

Balkongen
Via köket når man ut till den härliga balkongen i soligt läge.

Köket
Det moderna köket har vita skåpsluckor med matchande vitt kakel över diskbänken. Flertalet skåpsluckor bjuder på gott med förvaring. Maskinell utrustning i form av kyl, frys, mikrovågsugn i arbetshöjd, spishäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Ett stort härligt fönster släpper in mycket ljus och gör matplatsen till en inbjudande och naturlig del av köket.

Sovrum 1
Sovrummet rymmer enkelt en stor dubbelsäng. Gott om förvaring i de stora garderoberna. Ljusa ytskikt och ljustinsläpp från förnster.

Sovrum 2
Stort sovrum som idag används som sovrum för två barn. Rymmer enkelt två sängar och extra möblemang.

Hall
En stor hall välkomnar er in i bostaden. Klinker på marken och ljusa ytskikt. Här ifrån når ni de flesta rummen i bostaden.

Badrum
Badrummet renoverades i april 2011 under föreningens stambyte. Ljust klinkergolv och ljust kaklade väggar. Inredningen består av handukstork, wc, vit handfatskommod med lådor, spegelskåp duschhörna med duschdörr i klarglas samt tvättmaskin.

Känn er varmt välkomna att boka in er på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 794 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,24034%. Andel av årsavgift är 0,24034%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, vatten/avlopp 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3 Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1969.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 80 m².

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband via fiber.

Uteplats: Balkong, läge sydväst.

Bilplats: Parkeringsplats i låst garage ingår i avgiften!

Energideklaration: Energiprestanda 143 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd, barnvagnsförråd, cykelförråd och tvättstuga, festlokal, leklokal, samt ett fullutrustat gym för föreningens medlemmar.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt en hyreslokal fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Pågående arbete/renovering i dagsläget:
Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Gårdsplats: Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Planritning