Såld

Vacker parvilla med fint läge i området

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Trumpetaregränd 5

Örgryte / Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
9 rum
Boarea:
ca 195 kvm
Biarea:
ca 130 kvm
Byggår:
1929
Tomtarea:
ca 467 kvm
Adress:
Trumpetaregränd 5,
412 67 Göteborg

Beskrivning

Ljus och trivsam villa från 1929 med lugnt och soligt läge. Huset har renoverats under senare år och används idag till tre boenden.

Entréplan:
Vacker och ljus lägenhet på 116 kvm med stort kök och vackra glaspartier med utgång till den insynsskyddade och lummiga trädgården. Två allrum i fil med pardörrar emellan. Öppen spis i det ena rummet, enhetlig original ekparkett i bägge rummen och bevarade originaldetaljer. Stort sovrum med samma vackra fönster som i köket. Fräscht badrum med badkar. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet. Källare med ytterligare två inredda rum och tvättstuga tillhör denna lägenhet.
Andra plan:
Denna lägenhet är 94 kvm med två allrum i fil med enhetlig ekparkett även här. Kök med skafferi och utsikt mot vacker bebyggelse i området. Ordentligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Badrum med badkar och tvättmaskin. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet. Från trapphuset når man husets balkong.
Vindsplan:
Luftig och mysig vindslägenhet 70 kvm. Öppen planlösning med fint ljus från både sido- och takfönster. Badrum med dusch och tvättmaskin. Kakel på väggar, klinker med värme på golvet.
Källarplan:
Praktisk källare med två inredda bostadsrum, toalett och tvättstuga. Dessutom bra förvaringsutrymmen och separat utgång till trädgården. Klinker med värme på golven.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 379 000 kr varav byggnadsvärde 2 046 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 45 120 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 14 000 kr/år, försäkring 6 720 kr/år, vatten/avlopp 13 160 kr/år, renhållning 5 040 kr/år, och hushållsel 6 200 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning Mm(2 st); Avtalsservitut Villa(2 st).
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Villa, Avtalsservitut Ledning Mm, Avtalsservitut Villa, Avtalsservitut Ledning Mm.
Planbestämmelser: Stadsplan (1928-11-09) , Tomtindelning (1929-07-16).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 53:14.

Byggnadstyp: Kedjehus. 2 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1929.

Senaste renovering/ombyggnad: 2008.

Storlek: Boarea ca 195 m², biarea ca 130 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 9 rum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme, friköpt anläggning.
Elförbrukning: 20 200kWh/år.

TV- och internetanslutning: TV: Fiber indragen. Internet: Fiber indragen.

Tomt: Tomtarea 467 m² (friköpt).

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning