Snart till salu

Trivsam tvåa högst upp med fantastisk utsikt över Göteborg

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kolonigatan 9D

2:a Landala Egnahem

Kortfakta

Pris/Bud:
2 950 000 kr
Avgift:
3 171 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53,9 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Kolonigatan 9D,
413 21 GÖTEBORG
Warvinskys plats inom kort promenadavstånd
Warvinskys plats inom kort promenadavstånd

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Till er som söker en välplanerad tvåa högst upp i huset finns nu denna att erbjuda. Trivsam och hemtrevlig lägenhet i mysiga Landala Egnahemsområde! Ni erbjuds bland annat ett ordentligt vardagsrum med härligt ljus och storslagen utsikt över Göteborg. Funktionellt kök i vitt med en given matplats intill fönstret samt ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Badrummet är halvkaklat i ljusa färger och tvättpelaren underlättar vardagssysslorna. Perfekt, lugnt läge i Landala Egnahemsområde ovanför Chalmers med gångavstånd till stadens alla nöjen! Jättefint område med vacker bebyggelse och lummig grönska. Ett hem för er att trivas i!

Likt en självklarhet har ni gångavstånd till Chalmers, Göteborgs Universitet & Sahlgrenska. 4 minuters spårvagnstur till exempelvis Korsvägen från Wavrinskysplats. Omedelbar närhet till två spårvagnsstopp från bostaden. Närservicen är god och vid Guldhedstorget finns matbutik, pizzeria, sushi samt en blomsteraffär. Ett antal förskolor och skolor ligger också inom promenadavstånd.

Bostadens 53,9 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Högst upp i huset möts ni av en välkomnande hall som på ett naturlig sätt binder samman lägenhetens alla rum. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. På golvet ligger tarkett och väggarna är vita.

Från hallen leds ni vidare in i det trivsamma vardagsrummet som bjuder på en fantastisk utsikt över Göteborg. Tack vare de stora fönsterpartierna så är ljusinsläppet mycket generöst och rummet bjuder på stora sociala sällskapsytor. Här ryms med lätthet en soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats. Golvet pryds av parkettgolv i holländsk läggning och väggarna är vita.

Bostadens kök har ett behagligt ljusinsläpp med en naturlig plats för en mindre matbord intill fönstret. Köksinredningen går i vitt och ovan de tilltagna arbetsytorna sitter vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys samt en mindre diskmaskin i ett av skåpen.

Sovrummet har ett rofyllt läge mot innergården och här ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Rummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober samt två överskåp ovan dörröppningen. På golvet ligger tarkett och väggarna är vitmålade.

Lägenhetens badrum har klinkergolv och halvkaklade väggar i ljusa färger. Inredning består av wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch med vikbara glasdörrar samt tvättmaskin och torktumlare.

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 950 000 kr

Avgift: 3 171 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 219 kr samt el om 20 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,54015%. Andel av årsavgift är 1,54015%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 305 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Landala 27:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 58/1203.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1934.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 53,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 118 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-03-16.

Information Förening

Förening: HSB Brf Strandpiparen 1934. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 74 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Landala 27:19 i Göteborg. Den totala lägenhetsytan är 3499 kvm. Fastigheten uppfördes 1934. Byggnaden innehåller källarplan (suouterrängplan), fyra våningsplan och vind. Lägenheterna är fördelade i sex trappuppgångar och är 74 till antalet. Vid uppförandet var 31 st av dessa ettor med kök, 8 st ettor med kokvrå, 30 st tvåor med kök, 4 st treor med kök.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd. I de allmänna utrymmen som därutöver finns på vinden har föreningen ett antal extra vindsförråd. Dessa kan genom styrelsen upplåtas till föreningens medlemmar. I föreningen finns hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum samt tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen har god ekonomi och den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen brukar fastställa avgiften för kommande år under budgetmöte i november.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Inga större renoveringar är planerade den närmsta tiden utan löpande underhåll.
Ca 2024 planeras takbyte och 2034 planeras stambyte.
Gjorda renoveringar:
1985 Genomfördes en större renovering av fastigheten. Då byttes bl.a. stammar, elledningar, dörrar mm. Fasaden isolerades och
trapphusen fräschades upp.
1997 Målades fasaden om och balkonger byttes.
2008 Genomfördes en OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
2008 Byggdes gårdshuset om för att tillhandahålla utökad sopsortering.
2010 Byttes termostaterna på värmeelementen.
2011 Upprustning av innergården. Introduktion av webb-baserat bokningssystem till tvättstugan. Ny hemsida.
2012 Ny torkanläggning i torkrummet mot Kolonigatan. Påbörjat underhållsprojekt; ventilationskontroll, relining och renovering av fasad mot innergården, som avslutades 2013.
2014 Övergång från ComHem till Telia för TV-abonnemang med större kanalutbud samt möjlighet till telefoni via bredband. Upphandling av trapphusrenovering som genomförts under 2015.
2015 Uppdaterade Föreningsstadgar och Trivselregler. Renovering av trapphus och dörrar. Införande av IMD-el för sänkta elkostnader. Belysning i rabatter. Omförhandlade lån med lägre ränta. Uppdaterad rutin för brandskyddsöversyn och stor genomgång av brandskyddet. Omfattande genomgång och märkning av vindsförråd.
2016 Renovering av föreningslokalen har slutförts.
2016 Byte av avstängningsventiler till pumparna i undercentralerna som rostat fast har bytts.
2017 OVK - besiktning
2019 utfördes stamspolning av samtliga avloppsstammar och brunnar i fastigheten samt installation av nytt elektroniskt portlåssystem. Samma år installerades en ny driftundercentral i pannrummet och alla lägenheter har försetts med värmesensorer för att åtgärda ojämn värmefördelning i fastigheten.
2020 installerades nya porttelefoner.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område L. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia Triple play och har ett kollektivt avtal. Tv (paketet Lagom), fiberbredband (250/100 Mbit/s) och IP-telefoni ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån. Det finns möjligheten att individuellt uppgradera sin bredbandsanslutning till 1000 Mbit/s.

Gårdsplats: Föreningen har en vacker innergård med eftermiddagssol. Utemöbler står ute mellan vår och höst för att användas av alla medlemmar. Det finns även gemensam klotgrill. Utanför uppgång C finns det ett litet trädgårdsland. I trädgårdslandet finns framförallt kryddväxter. Man får gärna plocka kryddor till maten men hjälp gärna till att rensa i landet.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Föreningen accepterat delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelning 10/90.

Landala Egnahem

Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning