Såld

Familjärt, bra storlek och nära både natur och stad

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Akterstävsgatan 1

Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 158 kvm
Biarea:
ca 4 kvm
Byggår:
1964/1966
Tomtarea:
ca 568 kvm
Adress:
Akterstävsgatan 1,
431 36 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till ett fantastiskt trevligt och familjevänligt hus på en lugn gata invid spektakulära Rådasjön. Här finner man ett socialt hus med fokus på familjens umgänge i vardagsrum och kök. Allt finns på entréplanet inklusive två sovrum men kompletteras med ytterligare två rum på nedre plan. Mysig "innergård" med gräsmatta och altan. Här kan man bara flytta in och bo in sig direkt. Ta en promenad ner till sjön eller ta bussen in till Göteborgs centrum. Kommunikationerna fungerar väldigt bra både in till Göteborg och mot Mölndals centrum. Dubbel carport med gatsten och plats med två bilar i bredd i direkt anslutning till entrén - smidigt med skydd för regn när man kommer hem med bilen.
Ett mycket barnvänligt område med flertal trevliga badplatser i närheten samt Delsjöarna. Skog och natur runt hörnet samt skola och dagis några minuter från huset. I området finns också ridskola, roddklubb, orienteringsklubb. Gunnebo Park finns inom gångavstånd med möjlighet till skridskoåkning på Rådasjön under vintertid.

Rumsbeskrivning: Entréplan:
Klinkerbelagd rymlig entréhall som erbjuder platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Härifrån nås en gästtoalett med klinker på golv och ljusa väggar. WC och kommod med skåp under.

Vardagsrummet ligger till höger från hallen sett och har en utomordentlig planlösning med sin L-form och disponerar många kvadratmeter. Man kan placera ett större middagsbord närmast köket till och ha soffhörna med tillhörande möblemang och förvaring i andra delen. Ett perfekt vardagsrum för sociala tillställningar. Parkettgolv och nymålade väggar i en ljusgrå nyans. Utgång till altan och gräsmatta.

Köket ligger i husets hjärta och är renoverat 2005 med vita skåpluckor och bra med förvaringsutrymmen. Induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Fullhöjd på kyl och frys. Vitvaror från Whirlpool. Det är ett väldigt arbetsvänligt kök med direkt anslutning till det stora vardagsrummet och matplatsen.

Mellan köket och de två sovrummen finns en perfekt plats att ha sin kontorshörna med tillhörande förvaringsmöblemang.

På entréplan finns två sovrum varav ena har utgång till husets större uteplats. Båda sovrummen har klädgarderober med skjutdörrspartier och är rymliga med plats för dubbelsäng.

På detta plan finns ett stilfullt och mysigt badrum med en jacuzzi. Underbart klinker och kakel som inger en lyxig känsla. Badrummet är renoverat 2013. Värmegolv för extra komfort. Här finns bra med förvaring i högskåp och lådor under handfatets stenskiva. WC och öppningsbara fönster. I rummet bredvid finns husets tvättstuga med en tvättpelare och en bra arbetsbänk med sink. Gott om förvaring. Detta rum berikas även med en dusch med svängbara glasdörrar. Renoverat 2013. Våtrumsintyg finns för båda utrymmena.

Bakom kökets köksö så finner man trappan ner till våning två. Hela entréplan erbjuder fin parkett på golv och nymålade väggar i ljusa toner.

Nedre plan:
En trappa ner ligger den nedre hallen som har entré till de två rummen på detta plan. Småstavig parkett.

Två sovrum/allrum i lugnt läge. Perfekta utrymmet för tonåringen, kontoret eller hobbyrummet. Fina nymålade väggar i ljusa toner. Det större rummet har elgolvvärme.

Detta hus kombinerat med läget och sjön ett "stenkast" bort gör detta till ett ypperligt boende. Naturen och husets utformande samspelar och här finns alla förutsättningar för att trivas. Välkommen att känna själv - boka visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 817 000 kr varav byggnadsvärde 1 110 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 21 100 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 12 200 kr/år, försäkring 2 900 kr/år, vatten/avlopp 3 500 kr/år, och renhållning 2 500 kr/år.
Förtydligande om el: Nät fast avgift 2900. Rörlig avgift: 2 300.
Under uppvärmning ligger även hushållselen.

Pant som är uttagen på fastigheten är på totalt: 3 205 000.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Byggnaden är Kultur & Miljömärkt Kontakta Mölndals kommun för mer information 031-3151380.
Planbestämmelser: Stadsplan (1962-12-13) , Tomtindelning (1963-08-13) , Ytvattenskydd (1996-06-25).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Patronen 1.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2-plans sluttningshus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1964/1966.

Senaste renovering/ombyggnad: Källarplan utmed gatan dränerades om ca 1998. Badrum och tvättstuga renoverades 2014 och har golvvärme. Köket renoverades 2005. Avloppsstam mellan kök och ut i gatan byttes ut 2002. Vinden tilläggsisolerades 2008. Carporten breddades 2004. Plåt och underlagspapp lades på taket 1994.

Storlek: Boarea ca 158 m², biarea ca 4 m². Areauppgifter enligt mätning. 5 rum, varav 2-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark/källare. Stomme: Lättbetong. Fasad: Tegel och träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: Isolerglas, 3-glas, 2-glas, kopplade.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vattenvärmepump. Vattenburen värme.

Övrigt byggnad: Värmekällor: Radiatorer samt golvvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 66 kWh/m² år.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband från Bitcom.

Övriga byggnader: Carport i direkt anslutning till entrén. Även ett större kallförråd finns till höger från entrén sett.

Tomt: Tomtarea 568 m² (friköpt).Inbjudande och insynsskyddad innergård med många soltimmar. Gräsmatta, lite växtligheter och träterrasser.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning