Såld

Insynsskyddat gavelläge & solig söderbalkong

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 23B

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 023 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 23B,
416 63 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken, med direkt närhet till Gubberoparken, finner ni denna välplanerade gaveltrea med stora luftiga rum, insynsskyddat läge och solig söderbalkong. Nytt kök från 2016 med fina materialval och stort vardagsrum med utgång till balkong. Två bra sovrum och genomgående goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Helkaklat badrum med badkar.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 75 kvm disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober. Nyslipad ekparkett och vitmålade väggar med ett grått fondparti.

Nytt kök som renoverades 2016 med fina materialval. Köksinredning i vitt med släta luckor, vita bänkytor och vitt kakel. Snygg vägghylla från Vipp med osynligt fäste som ger ett svävande intryck. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Köket är genomtänkt utformat med bra förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Nyinlagd ekparkett och ljusgråa målade väggar. Här ryms en matplats för fyra personer och ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Generöst utformat vardagsrum som kan inredas med en soffgrupp och matsalsbord. Nyslipad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till lägenhetens soliga söderbalkong som ligger insynsskyddat med fri utsikt.

Lägenhetens största sovrum kan med lätthet inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i tre dubbelgarderober. Nyslipad ekparkett och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet nås från både hallen och det större sovrummet. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober och en vanlig garderob. Nyslipad ekparkett och ljusgråa målade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med ljusgrå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 023 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,88%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 320 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 25.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns. Våningsplan 2 av 6.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiber via Telia. Möjligheten finns sedan att själv välja leverantör. Internet: Föreningen är ansluten till fiber via Telia. Möjligheten finns sedan att själv välja leverantör.

Uteplats: Solig söderbalkong i fritt och insynsskyddat läge.

Bilplats: På Lagerströmsplatsen kan man söka parkering via P-Bolaget Göteborg och boendeparkering kan ansökas hos Göteborgs Stad.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren på Norra Gubberogatan 23. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och ett torkrum. I källaren finns också en gemensam toalett samt ett cykelrum. Via husets källare nås även Gubberoparken på baksidan.

Information Förening

Förening: Brf Gubberoparken i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Gubberoparken i Göteborg köpte fastigheten Gårda 69:15 2015 och äger marken. I föreningen finns 41 lägenheter varav 6 fortfarande upplåtes med hyresrätt. En av hyresrätterna står i dag tom och kommer att säljas under 2019. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Adresserna är Norra Gubberogatan 23B samt Lagerströmsplatsen 4. Bostadsarean är 2 534 kvm samt 319 i lokal/förrådsarea, totalt 2 853 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras SBC. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring (2019-01-28).

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda renoveringar:
1986 Stambyte av VA-stammar, renovering av kök och badrum, nya värmeradiatorer, nya el-stigare, nya fönster och balkonger, vinden byggdes om, installation av mekanisk frånluft samt takomläggning.
2014 Installation av ledbelysning i trappuppgångar.
2015 Fläkt byttes ut på taket och ventilationen i lägenheterna justerades. I samband med detta genomfördes sen en OVK.
2017 Trapphusen målades och diverse underhåll gjordes av fönster och balkongdörrar.
Under 2019 kommer taket att renoveras.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning