Såld

Trevlig och välplanerad lägenhet i populära Kallebäck

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kallebäcksvägen 11B

2:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 175 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59,2 kvm
Adress:
Kallebäcksvägen 11B,
412 75 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade tvåa, med mysig balkong och grönskande utsikt. Bostaden erbjuder väldisponerade ytor, helkaklat badrum, rejält kök med bra förvaring samt stort sovrum och vardagsrum.
Kallebäck ligger centralt med mycket goda kommunikationsmöjligheter, närhet till fina naturområden, badsjöar, promenadstråk, matbutik och bara några minuter från centrala Göteborg.

Varmt välkomna på visning!

Hall
Trevlig hall med goda förvaringsmöjligheter i form av garderober. Här finns även plats för en mindre avlastningsmöbel samt avhängning för ytterkläder. Till vänster om entrén finns även en rejäl klädkammare som ger möjligheten att inreda med förvaringsmöbler eller hyllsystem. Idag används detta som ett kontor. Från hallen nås bostadens badrum, kök, vardagsrum samt klädkammare.

Badrum
Till höger om ingången finner vi bostadens helkaklade badrum. Stilrena färger och moderna materialval genom hela badrummet. Här erbjuds dusch, tvättmaskin, kommod, toalett samt spotlights i taket. Det finns även ett praktiskt vädringsfönster ovanför toaletten. Klinker på golvet går i mörka nyanser och väggarna är klädda i vitt kakel.

Kök/vardagsrum
Rakt fram från hallen når man köket. Ett mycket välplanerat kök med stor arbetsbänk, många skåp och lådor samt en given matplats intill fönstret. Utrustat med spis, ugn, fläkt samt integrerad kyl/frys. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet ger en härlig rymd. Vardagsrummet ger med enkelhet plats med soffgrupp, tv-bänk, soffbord samt ytterligare möblemang om detta önskas. Fina fönsterpartier längs ena väggen släpper in ett behagligt ljus och ger rummet ljus både från köksfönstret samt vardagsrumsfönstret.

Sovrum
Vidare i från köket har vi bostadens sovrum. Ett unikt rum med träpanel på väggarna och balkar i tak, som ger en mysig känsla. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt en byrå. Balkongen nås från detta rum och har en trevlig vy mot det grönskande området.

I Kallebäck bor man centralt, med några minuter från stadens brus med restauranger, butiker och caféer. Goda kommunikationsmöjligheter i anslutning till området som snabbt tar en till Göteborg. I området finns även trevliga promenadstråk, badsjöar och matbutiker.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 175 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,18833%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27/1502.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 59,2 m².

Uteplats: Balkong.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 7 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 st. bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under många år har föreningen haft oförändrade avgifter, men inför att föreningen ska förnya tomträttsavtalen 2019, 2021 och 2022 kommer höjningar att ske. Styrelsen har gjort revidering och kommit fram till en plan för stegvis höjning under de närmast kommande fem åren. Avgiften kommer att höjas med ca 1,5% från och med 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en god strategi och en väl utarbetad underhållsplan. Under kommande år kommer löpande planerade underhållsåtgärder att vidtas enligt underhållsplan. Föreningen kommer med start i januari 2019 starta hissprojektet. Planen är att man gör 8 hissar per år, troligtvis 5 på våren och 3 på hösten. Detta arbete beräknas ta ca 2 år. Entréer samt trapphus kommer även de att målas om men först efter den planerade hissrenoveringen.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Renovering av tvättstugorna och byte av avloppsstammar i bottenplattan. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Renovering av tvättstugorna.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018: Projektering av hissarna inför byte.

Övrigt: Från och med 2018 vill föreningen gärna träffa nya köpare för att infomera om föreningen inför godkännande av medlemskapen.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning