Såld

Ljust läge högt upp i huset med gårdsbalkong

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Friggagatan 5A

3:a alt. 4:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 024 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1983
Adress:
Friggagatan 5A,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Högt upp i huset ligger denna ljusa trea med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, öppen planlösning och stor gårdsbalkong med sydöstläge. Den öppna planlösningen skapar trevliga sällskapsytor och inbjuder till umgänge med familj och vänner. Köket renoverades 2014 med fina materialval och genomtänkta vitvaror. Lägenheten har två stora sovrum med goda förvaringsmöjligheter varav det ena har utgång till den härliga balkongen med uppskattat gårdsläge. Helkaklat badrum i ljus färgskala med tvättmaskin. Lägenheten kan göras om till en fyra om man önskar, se alternativ planritning. Stor hiss och fin innergård med lekplats.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd men når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan genomgick för några år sen en uppfräschning och här finns bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är nu en grönskande oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Lägenhetens 83 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning i en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Eklaminat och vita väggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matsalsbord. Eklaminat och vita väggar. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Köket renoverades 2014 med köksinredning i vitt, bänkskiva i grålaminat med mönstret virrvarr samt stänkskydd i betongimitation. Köket är utrustat med glaskeramikhäll (Bosch), fläkt, inbyggnadsugn (Bosch), inbyggnadsmikro (Bosch), diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd (Bosch). Samtliga vitvaror installerades 2014 förutom diskmaskinen och fläkten som är från 2017. Köket är genomtänkt utformat med bra förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Smart köksö med plats för flera personer. Matplatsdelen kan göras om till ett extra sovrum/arbetsrum om man önskar, se alternativ planritning.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en rymlig skjutdörrsgarderob. Eklaminat och vita väggar med fondvägg i betongimitation. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås lägenhetens mysiga gårdsbalkong i sydöst med högt och fritt läge.

Det andra sovrummet har också plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Eklaminat och vita väggar med en mönstrad fondtapet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och ljusa väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar glas samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Bosch, installerad 2015).

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 024 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,51764%. Andel av årsavgift är 0,51764%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 568 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 293 kr/mån, och hushållsel 275 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 174/1501.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns. Våningsplan 5 av 7.

Byggår: 1983.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 83 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem. Internet: Bredband via Comhem & Telia.

Uteplats: Balkong i sydöstläge.

Bilplats: I föreningen finns ca 100 garageplatser samt ett tiotal Mc platser. Garageplats i bur kan hyras för 560kr/månad och utan bur 510kr/månad. I dagsläget är det cirka 3 års kö.

I närområdet finns flera externa garage att hyra, besök; www.q-park.se alternativt www.p-bolaget.goteborg.se.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 93 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästrum, bastu, motionsrum, festlokal samt fyra tvättstugor med torkrum.

Information Förening

Förening: HSB Friggagatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Friggagatan är en välskött förening som äger och förvaltar två flerfamiljshus uppförda 1983 med fastighetsbeteckningen Stampen 13:31. Föreningen består av sammanlagt 202 bostadsrätter med en yta på totalt 15379 kvm, 6 affärslokaler samt 1 daghemslokal.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum, gästrum, bastu, motionsrum, festlokal samt fyra tvättstugor med torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen är välskött med god ekonomi. De har byggt upp en ansenlig underhållsfond, vilket gjort att de kunnat genomföra stora
investeringar och finansierat detta med egna medel. Föreningen har lagt om tre lån och lånen är placerade till fördelaktig ränta. Dessutom har föreningen genomfört hyreshöjningar i föreningens affärslokaler. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-11).

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår en OVK och när den är slutförd planerar föreningen att utföra en ny energideklaration av fastigheten. I övrigt finns inga planerade renoveringar den närmsta tiden.
Gjorda renoveringar:
2005 renovering av hiss och hisskorgar samt målning av plåtfasader mot Odinsplatsen och Friggagatan.
2006-2007 omfattande uppgradering av skalskyddet med nya entréportar samt digitalt passersystem till entréer, soprum, källare och garage, värmeinjustering, nytt ventilationssystem samt uppgradering av maskiner tvättstugorna.
2007 trafikbullersanering på de mest utsatta lägenheterna då fönstren byttes ut till bullerbrytande laminatglas.
2008 renovering av mötes- och festlokalen.
2009 renovering av övernattningsrum och bastu.
2009-2010 värmeinjustering.
2011 rensning av samtliga avloppsstammar, obligatorisk ventliationskontroll (OVK) samt trappslipning i samtliga entreér och trapphus. Samma år utfördes även en genomgång av fastigheten samt upprättande av underhållsplan.
2012 omfattande renovering av innergården med ny beläggning, och tätskikt mot det underliggande garaget samt återuppbyggnad av gård. Samma år gjordes även en ordentlig genomgång av fasaden mot Odinsgatan och Friggagatan.
2013 färdigställdes gården och en kontorslokal byggdes om till två nya bostadsrättslägenheter.
2017 garantibesiktning av gatufasaderna och besiktning av fönstren har utförts samt injustering och kontroll av ventilationen.
2018-2019 färdigställdes ett fönsterbyte i olika etapper.

Parkering: I föreningen finns ca 100 garageplatser samt ett tiotal Mc platser. Garageplats i bur kan hyras för 560kr/månad och utan bur 510kr/månad. I dagsläget är det cirka 3 års kö.

I närområdet finns flera externa garage att hyra, besök; www.q-park.se alternativt www.p-bolaget.goteborg.se.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Grundutbud av tv via Comhem samt kollektivt bredband via Halebop ingår i avgiften.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida på www.friggagatan.se.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning