Snart till salu

Havsnära läge med storslagen natur & fina promenadstråk

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ugglegården 60

Hovås / Brottkärr

Kortfakta

Pris/Bud:
7 950 000 kr
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 122 kvm
Biarea:
ca 5 kvm
Byggår:
2015
Tomt:
ca 369 kvm
Adress:
Ugglegården 60,
436 58 Hovås
Entréplan
Entréplan
Våning 1
Våning 1
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på patrik.henningsson@lundin.se.

Högst upp på höjden i Ugglegården på en lugn återvändsgata finner ni detta havsnära boende i Brottkärr. Byggt 2015 med fem stilfulla rum och kök. Lättskött hörntomt med fina ytor och ett stort trädäck med sol från morgon till kväll om ca 100 kvm . Bästa tänkbara läge nära hamnen och havet, storslagen natur och fina promenadstråk. På bekvämt gångavstånd nås Nya Hovås handelscentrum med ett nytt fräscht utbud av både butiker och service. Här är det lätt att trivas!

Stora öppna ytor för umgänge. Elegant med genomgående vita väggar och exklusiva materialval. Finstämt kök i vitt från Marbodal. Släta luckor, stilrent med integrerad diskmaskin. Stenskiva och stänkskydd i carraramarmor. Hel kyl och frys. Alla vitvaror från Siemens.

Vardagsrum, matsal och kök med braskamin från Contura i centrum. Ett hem för många med matplats för minst sex personer. Från både köket och vardagsrummet finns utgång till den stora altanen med ett trädäck som under sommarmånaderna blir en naturlig förlängning av vardagsrummet.

I närområdet finns flera bra skolor, hamn, badvikar och förskolor för alla åldrar. Även nära kommunikationer med buss.

Rumsbeskrivning: Entré
Välkomnande hall gott om plats för avhängning till vänster. Golvet pryds av ljusgrå klinkers som sedan övergår till en vacker vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar som återfinns i alla rum.

Badrum
I direkt anslutning från hall nås ett av husets två badrum med helkaklade väggar i vitt och klinkers i ljusgrått. Badrummet är utrustat med dusch med glasvägg, infällda spotlights i tak, spegel ovan handfat med kommod samt vattenburen golvvärme. Här finns även ett fönster med fönsterbräda i marmor.

Tvättstuga
I anslutning till hallen finner ni tvättstugan som erbjuder gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Kök
Stilrent kök i med moderna materialval. Köket genomsyras av genomtänkta detaljer vilket gör det lilla extra. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Bänkskiva och stänkskydd i stilren carraramarmor.

Vardagsrum
Från hallen nås det luftiga vardagsrummet. En centralt placerad braskamin höjer mysfaktorn i vardagsrummet. Här möbleras det enkelt med en större soffa tillsammans med ett matbord för 6-8 gäster.

Trädäck
Genom helglasade altandörrar når ni trädäcket som med sitt fria insynsskyddade läge fungerar som ett extra rum under sommarhalvåret. Här kan ni njuta av sol från dag till kväll medan fåglarna lugnande kvittrar utanför då trädäcket sträcker sig runt halva huset.

Allrum
En trappa upp nås det ytterligare ett rum med gott om plats för soffa samt tillhörande tv-möbler. Stora fönsterpartier med fönsterbrädor i marmor skänker in rikligt med ljus.

Master Bedroom
I anslutning från allrummet nås ett generöst tilltaget sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober med förvaring från golv till tak samt plats för ytterligare förvaring genom en walk in-closet. Härifrån kan man dessutom skymta havet och njuta av vackra solnedgångar.

Sovrum 2
Det andra sovrummet som även det nås från allrummet används idag som arbetsrum och gästrum. Direkt till höger finns en skjutdörrsgarderob med goda förvaringsmöjligheter. Härifrån har man en vacker utsikt mot den vackra dammen som lämpar sig perfekt för skridskoåkning vintertid.

Sovrum 3
Även detta rum rymmer utan problem en större säng direkt till vänster finns 2 garderober med goda förvaringsmöjligheter.

Badrum
Väggarna är klädda i vitt kakel som på ett smakfullt vis matchas med ljusgrå klinkers på golvet. Här inryms även ett badkar om så önskas. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, spotlights i tak, spegel ovan handfat med kommod samt vattenburen golvvärme.

Sammanfattningsvis har huset allt att önska; otroligt fin finish, påkostade materialval, perfekt planlösning med stort trädäck i söder och väster samt havsnära barnvänligt område.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 7 950 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 121 000 kr varav byggnadsvärde 2 686 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 27 909 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 11 950 kr, försäkring 2 928 kr, vatten/avlopp 2 918 kr, renhållning 1 740 kr, hushållsel 4 173 kr och samfällighet 4 200 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Kraftledning.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr GA:66, Göteborg Brottkärr GA:67, Göteborg Brottkärr S:81.

Planbestämmelser: Fornlämning , Detaljplan (2011-04-07).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brottkärr 523:19.

Typ: Friliggande villa. 2 plan med vind.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 2015.

Storlek: Boarea ca 122 m², biarea ca 5 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betong. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump med återvinning & braskamin.
Nätbolag: Ellevio.
Elförbrukning: 9 656kWh/år.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till digitaltv via Telia. Ej bunden till specifik leverantör.
Internet: Bredband (Fiber) via Telia. Ej bunden till specifik leverantör.

Bilplats: Parkering med plats för två bilar.

Övriga byggnader: Förråd.

Tomt: Tomtarea 369 m² (friköpt). Tomten: hörntomt med havsutsikt, häckar och staket.

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnetVälkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Våning 1
Våning 1
Counter