Såld

Trivsam gaveltrea med balkong, öppen spis och bredband som ingår i avgiften

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Wingårdsgatan 11A

3:a Örgryte / Skatås

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 962 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 82 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1948
Adress:
Wingårdsgatan 11A,
416 54 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till en mycket trivsam och ljus gavellägenhet med alla bekvämligheter. Lägenheten har fönster i tre väderstreck samt gavelbalkong med fri utsikt över omgivningarna. Det generöst utformade vardagsrummet har en fungerande öppen spis som både blir en mysfaktor och ett fint smycke i rummet. Köket renoverades 2014 och bjuder på goda förvaringsmöjligheter med plats för ett matbord i anslutning. Två rymliga sovrum varav det ena med utgång till den härliga balkongen. Ljust badrum med helkaklade väggar, dusch och fönster. Genomgående fin bostad i gott skick med sobra ytskikt!

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Wingårdsgatan ligger i direkt anslutning till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I huset finns mataffär & pizzeria. I närområdet finns även servicebutik, blomsterbutik, catering/delikatessbutik och restauranger. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats som tar dig till Korsvägen på bara 8 minuter. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 82 kvm disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som öppnar upp mot denna gaveltrea i ett genomgående gott skick. Golvet kläs av slipad ekparkett som är behandlad med hårdvax och väggarna är målade i vitt. Generös takhöjd tillsammans med fönster i tre väderstreck gör att lägenheten känns luftig och ljuset flödar på ett behagligt sätt genom hela bostaden.

Generöst tilltaget vardagsrum som ger plats för både soffgrupp samt matsalsbord med plats för stora middagssällskap. Golvet kläs av vacker originalparkett som är slipad och behandlad med hårdvax och väggarna är målade i vitt. Ett generöst fönsterparti bidrar med ett rikligt ljusinsläpp. Som pricken över i:et finns även en fungerande öppen spis som både ger en härlig mysfaktor och är ett fint smycke i rummet.

Köket renoverades under 2014 med köksinredning i trendigt grått tillsammans med rostfria beslag, bänkskiva i laminat och vitt kakel i förbandsläggning. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, fläkt samt kombinerad kyl med frys. På golvet ligger ett ljust klickgolv och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett dubbelfönster i insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp och utsikt över omgivningarna.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng samt tillhörande sängbord och övrig fri förvaring. Golvet har slipad ekparkett behandlad med hårdvax och väggarna är målade i vitt. För förvaring finns en generös garderobsvägg med skjutdörrar.

Det andra sovrummet är även det rymligt med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang och skrivbordshörna om så önskas. Även här ligger slipad ekparkett som är behandlad med hårdvax och väggarna är målade i vitt. Från detta rum är utgången till den härliga balkongen som vetter mot ett nordvästligt läge med härlig kvällssol och fri utsikt över omgivningarna.

Badrummet renoverades i samband men föreningens stambyte och genomgick även en uppfräschning under 2016. Helkaklade väggar i vitt med inslag av fin dekor samt våtrumsmatta målad i en mörkblå nyans. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt badkar. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 962 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,31%. Andel av årsavgift är 4,94508%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns. Våningsplan 3 av 4.

Byggår: 1948.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 82 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem ingår i avgiften. Internet: Föreningen bjuder alla medlemmar på gratis på 50 mbit bredband via ComHem. Man kan även öka hastigheten om så önskas. Det är naturligtvis även möjligt att själv välja en annan bredbandsleverantör.

Uteplats: Balkong i nordvästläge med morgon- och kvällssol.

Bilplats: Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser varav 4 tillhör lokalerna. Plats kan hyras till en kostnad om 400kr/månad. I dagsläget är det kö.

Föreningen planerar att bygga fler parkeringsplatser, totalt 12 nya platser. Föreningen inväntar besked från Trafikkontoret gällande bygglov. I höst ska Trafikkontoret bredda gång- och cykelbanan utmed föreningens tomt vilket innebär att flera av föreningens nuvarande platser kommer försvinna. Om inte bygglovet går igenom kommer föreningen bara ha kvar fyra platser för boende. Om bygglovet går igenom kommer föreningen troligtvis höja kostnaden för att hyra parkering till 600kr/mån, vilket är priset hos grannfastigheterna.

Det finns gästparkering på gatan mitt emot föreningens fastighet. Parkeringen är avgiftsbelagd och betalas i parkeringsautomat.

På de flesta gatorna i området råder fri parkering.

Energideklaration: Energiprestanda 128 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 8 kvm.

I föreningen finns cykelrum i källaren samt en tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare, ett torkrum och ett torkskåp. Det finns även en liten mangel och en stenmangel.

Cykelrum finns med ingång bredvid uppgång B och från källaren. Föreningen håller på att färdigställa en praktisk övernattningslägenhet.

Information Förening

Förening: Brf Wingården 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Wingården 11 förvärvade 2001 fastigheten Kålltorp 122:2 med adress Wingårdsgatan 11 A-E och fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen består av 33 lägenheter varav 5 upplåts med hyresrätt samt 3 lokaler. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2414 kvm, varav 1 874 kvm utgör lägenhetsyta och 540 kvm utgör lokalyta.

Se gärna föreningen informativa hemsida: www.sbc.se/wingarden11.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum i källaren samt en tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare, ett torkrum och ett torkskåp. Det finns även en liten mangel och en stenmangel.

Cykelrum finns med ingång bredvid uppgång B och från källaren. Föreningen håller på att färdigställa en praktisk övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Tomträttsavtalet omförhandlads vid årsskiftet 2017/2018 då tomträttsavgälden fördubblades. Föreningen har under 2018 tagit upp nya lån på 3,5 miljoner och flyttat några befintliga lån från Nordea till Stadshypotek. Avgifterna höjdes med 3% i juli 2018. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20190515. En av föreningens (5) hyresrätter är nu tillgänglig och kommer omvandlas och säljas under våren, vilket är dold tillgång för föreningen och bidrar med kapital till kassan.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en detaljerad underhållsplan som sträcker sig från 2017-2046. Genom att ha en långsiktig detaljerad plan kan föreningen beräkna den genomsnittliga kostnaden/år för att underhålla fastigheten. Målsättningen är att föreningen varje år skall avsätta lika mycket som genomsnittskostnaden är för fastighetens underhåll till fond för yttre underhåll. De år som mycket underhåll utförs får pengar tas ur fonden.

Framöver planerar föreningen nedan:
2019 Energideklaration, renovering och målning av källarlokal samt komplettering snörasskydd
2020 Byte 5 porttelefoncentraler, trapphusmålning, målning tvättstuga och byte 5 entrépartier
2022 Utbyte av ventilationsfläktar
2023 Lagning/målning putsfasad

Gjorda renoveringar:
1994 utfördes en omfattande ROT-renovering samt nyinstallation av hiss i trappuppgång A, C och E.
2000 byte av fönster på tre fasader.
2003 byte av värmegivare.
2004 omputsning av fasad samt renovering av balkonger.
2006 renovering av balkongernas undersida, byte av resterande fönster samt installation av porttelefoner.
2009-2010 takunderhåll.
2011-2013 byte av styrcentral brandlucka.
2011-2013 placering av ny fettavskiljare under jord utanför fastigheten.
2013 målades södra gavelfasaden, delar av yttertaket renoverades och vissa arbeten har gjorts på fastighetens värmesystem.
2014 utfördes en renovering av fasaden runt butiken, ventilationskontroll samt sotning av skorstenar till de öppna spisarna.
2015 renovering av tak, utbyte av tre ventilationsfläktar, OVK samt tätning av fönster.
2016 renoveringsmålning av sättningsskador i trapphusen, ventilationsrensning samt tätning av fönster.
2017 filmning och spolning av avlopp
2017-2018 utfördes dränering runt hela fastigheten och i samband med det anlades ny uteplats samt nya parkeringsplatser.

Parkering: Föreningen har 18 parkeringsplatser, men i dagsläget är samtliga uthyrda. Kostnad för att hyra en plats är 600 kr/mån.

Det finns gästparkering på gatan mitt emot föreningens fastighet. Parkeringen är avgiftsbelagd och betalas i parkeringsautomat.

På de flesta gatorna i området råder fri parkering.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem ingår i avgiften.

Gårdsplats: Gemensam gård med en mysig spaljerad uteplats på baksidan av husen. Medlemmar kan hobbyodla i pallkragar i mindre skala på ytorna bakom uteplatsen.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan förälder/barn med uppdelning 90/10.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning