Såld

Härliga sällskapsytor i öppen planslösning samt balkong i sydvästläge

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sixten Camps gata 14

4:a Nya Gårda

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 805 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 100 kvm
Våning:
4/7, hiss
Byggår:
2009
Adress:
Sixten Camps gata 14,
416 48 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad fyra med genomgående stilrena materialval och stor balkong. Den öppna planlösningen i kombination med generösa fönsterpartier skapar ljus och rymd samt härliga sällskapsytor. Köket har fina materialval där vit köksinredning kombineras med granit och marmor samt kvalitativa vitvaror. Lägenheten har tre sovrum varav två vetter mot den lugna innergården. Helkaklat badrum och gästtoalett med bra förvaring och tvättmöjligheter.

Välskött förening med trivsam innergård, garage och övernattningsbostad.

I Nya Gårda bor ni i ett trevligt område som sträcker sig längs vackra Gullbergsån. Evenemangsstråket med Ullevi, Scandinavium och Filmstaden Bergakungen ligger alldeles i närheten och efter en kort promenad är ni inne i centrala Göteborg. Från närliggande Svingeln går flera buss- och spårvagnlinjer. På bekvämt gångavstånd ligger Friggagatan som för några år sen genomgick en uppfräschning och numera har ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger.

Lägenhetens 100 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en inredd klädkammare. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa tapeter.

Vidare in i lägenheten möts man av generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt genomgående ljusflöde från två väderstreck. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matplats som enkelt rymmer det större sällskapet. Generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens rymliga balkong.

Välplanerat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Stilrena materialval med köksinredning i vitt, bänkskiva i svart granit och stänkskydd i ljusgrå marmor. Arbetsytorna belyses av spotlights. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, och -mikro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Bardisk med plats för barstolar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och här ryms en matplats för sex personer.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg med vita dörrar och läderhandtag. Sovrummet är målat i en grå färg som ger en lugn känsla. Fina pardörrar mot vardagsrummet samt ett generöst fönsterparti som bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens två resterande sovrum ligger med lugnt läge mot innergården. Det ena sovrummet har plats för dubbelsäng medan det andra har plats för säng och arbetshörna. Det mindre av sovrummen har en väggmonterad förvaringshylla och är målat i en mörk blågrå nyans som ger en ombonad känsla.

Tidlöst badrum med mörkgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp samt duschhörna med vikdörrar i glas. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk samt överskåp.

Lägenheten har även en gästtoalett med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns wc, handfat och spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 805 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,98009%. Andel av årsavgift är 1,97878%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6143.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7, hiss finns. Våningsplan 4 av 7.

Byggår: 2009.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 100 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Canal Digital.. Internet: Fastigheten är ansluten till GothNet fiberanslutning med bredband 1000 samt IP-telefoni.

Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Bilplats: Under fastigheten finns ett varmgarage med 38 platser. Kostnad ca 1000kr/mån. I dagsläget är det ca 2 års kö. Det finns även alternativa garage i närområdet för samma kostnad, för mer information kontakta föreningens ordförande.

Energideklaration: Energiprestanda 79 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns en övernattningslägenhet och ett styrelserum med intilliggande WC och dusch. I källarplan finns även två cykelförråd samt två barnvagnsförråd. Föreningen har även sex extra förråd för uthyrning.

Information Förening

Förening: BRF Trådbussen.

Allmänt om föreningen: Brf Trådbussen äger fastigheten Gårda 71:5 med adress är Sixten Camps Gata 10, 12 och 14. Fastigheten bebyggdes 2008-2009 med ett flerbostadshus i 7 våningar och ingår i kvarteret Venus som även inkluderar en gemensam gård med underliggande garage. Föreningen består av 59 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har god ekonomi och hade avgiftssänkningar om 6 % 2010 samt 6 % 2011, därefter har avgiften varit oförändrad. Sen 2012 har föreningen årligen amorterat av på sina lån. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och föreningen gör årligen avsättningar till denna.

Gjorda renoveringar:
2011 utfördes en energideklaration samt OVK.
2012 installerades kylventilation i lokaler och butiker.
2014 utfördes fasadtvätt.
2015 utfördes OVK.
2016 uppgraderades bredbandet till 1000 MB och avloppsstammarna spolades.
2017 ommålning av två av trapphusen.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslag


Välkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda
Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga
Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven
Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem
Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden
Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg
De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten
Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!