Såld

Totalrenoverad villa med stora uteplatser & solig trädgård

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vitvingegatan 6

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 124 kvm
Biarea:
ca 34 kvm
Byggår:
1944
Tomtarea:
ca 949 kvm
Adress:
Vitvingegatan 6,
431 63 Mölndal

Beskrivning

På en lugn återvändsgata i ett trevligt villaområde finner ni denna totalrenoverade och ombyggda enplansvilla med inredd källare i suterräng, solig trädgård och två stora uteplatser i väster- respektive söderläge. Huset har renoverats under 2015-2018 med stor noggrannhet och väl genomtänkta materialval. Genomgående vitvaxade trägolv och ljusa färgval som bryts av med moderna inslag som bland annat svart kök från Kvik och svarta element. Huset har en yta om 124+34 kvm som erbjuder generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning, fyra till fem sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt två moderna badrum med både badkar, dusch och tvättavdelning. Vid renoveringen installerades även bland annat ny el, ny V/A, bergvärme och dränering utfördes. Härlig trädgård med gräsmatta, stenläggningar, fruktträd och grönskande häck. På tomten finns ett isolerat uppvärmt förråd samt plats för flera bilar på den grusade infarten.

Här bor man lugnt och skönt i ett eftertraktat och barnvänligt område med närhet till mataffär, förskola, grundskola, gymnasieskola, bra kommunikationer med buss samt ut till lederna E6/E20. Det är även gångavstånd till fina naturområden och sjöar som Horsikan, Södra Långvattnet, Rådasjön och Stensjön. Bekvämt avstånd till Mölndals centrum med dess nya galleria och Kållereds köpcenter.

Rumsbeskrivning: Huset disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt en smart lösning med inbyggt skoskåp. Hela entréplan har genomgående slipat och vitvaxat furugolv. Dimmers finns installerat på all belysning och huset har infällda spotlights på flera ställen.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt utgång till en stor altan i västerläge där man kan följa solen under stora delar av dagen. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord för stora middagssällskap. Väggarna är målade i en beige ton med en fondvägg och svarta element som blir en effektfull kontrast.

Modernt och välplanerat kök som renoverades 2015. Köket är från Kviks serie MANO sera och har svarta äkta träluckor som kombineras med bänkytor i vit komposit. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. I förrådet i källaren finns extra kyl och frys. Snygg blandare och strömbrytare i svart blir fina detaljer. I taket sitter infällda spotlights. Ett fönster ovanför diskbänken bidrar med ljusinsläpp.

På entréplan finns tre sovrum varav det största sovrummet har plats för dubbelsäng samt dagbädd eller arbetshörna. Här finns även en snygg platsbyggd förvaringslösning med lådor och klädhängare. Sovrummet är målat i en mörk grå ton som ger en ombonad känsla.

De två mindre sovrummen har plats för säng och skrivbord. Väggarna är målade i en svag grön ton och har svarta element som blir en effektfull kontrast. Det ena sovrummet avgränsas med en smart skjutdörr.

Modernt badrum som totalrenoverades 2015. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Inredningen består av wc, handfat med svart kommod och svart blandare, spegel, duschhörna med vikväggar i glas samt svart blandare med både taksil och handdusch. Ett fönster bidrar med dagsljus.

SUTERRÄNGPLAN

En trappa ner möts man av ytterligare ett vardagsrum som har utgång till en stor härlig uteplats i soligt söderläge. Detta plan har genomgående vitvaxad enstavsparkett i ek och målade väggar i en ljusbeige ton.

Från vardagsrummet nås ett stort sovrum som kan inredas med dubbelsäng och övrigt möblemang. Rikligt ljusinsläpp från ett fönsterparti som sträcker sig längs ena kortsidan av rummet och från golv till tak med dubbeldörrar ut till uteplatsen.

Stort badrum med avskild tvättavdelning som totalrenoverades 2015. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och beigt målade väggar som är delvis kaklade i vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod, spegel, badkar, duschhörna med avgränsande glasvägg samt både taksil och handdusch. Praktisk tvättavdelning med generösa arbetsytor, vask samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda spotlights och två små fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

På suterrängplan finns även ett kombinerat arbetsrum och förråd. I arbetsrummet ryms ett långt skrivbord med flera sittplatser och goda förvaringsmöjligheter finns i fem garderober. Innanför detta rummet finns ytterligare ett rum som i dagsläget nyttjas som förråd men man kan även använda det som sovrum om man önskar.

Skymningsrelä på utvändig fasadbelysning så den tänds automatiskt när det skymmer på eftermiddagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 556 000 kr varav byggnadsvärde 978 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 34 792 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 11 700 kr/år, försäkring 5 700 kr/år, vatten/avlopp 6 300 kr/år, renhållning 2 772 kr/år, samfällighet 2 400 kr/år, och övrigt 5 920 kr/år.
Posten Övrigt avser larm 5140 kr/år och bredband 780 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning Mm.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm.
Gemensamhetsanläggning: Mölndal Forsåker GA:1.
Planbestämmelser: Stadsplan (1970-06-15) , Tomtindelning (1971-04-08).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vitvingen 4.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med källare i suterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1944.

Senaste renovering/ombyggnad:
2004
-Takrenovering med ny takpapp, läkt och pannor
2006
-Byte av panel på södra och västra sidan
2015
-Ändring av planlösning
-Nytt kök
-Nytt badrum på markplan inkl. golvvärme
-Nytt badrum och tvättstuga i källare inkl. golvvärme och markisolering
-Tilläggsisolering insida på alla ytterväggar
-Byte av samtliga dörrar och fönster, både källare och markplan
-Dränering
-Installation av bergvärme
-Helt ny el: Ny förläggning (rör, tråd, dosor), Nya brytare/uttag/dimmer, Ny central
med automatsäkringar
-Nytt vatten och avlopp från tomtgräns inkl. Inbyggda rör och vattenskåp
-Ny ventilation från badrum och badrum/tvättstuga med takfläkt
-Plattsättning framsida och norra gaveln
-Putsning av grundmur utsida
-Slipning och vitvaxning av befintligt furugolv
2016
-Byte av fasad på östra och norra sidan
-Tilläggsisolering östra och norra sidan
-Ny altan
-Urgrävning av södra gavel för att anlägga uteplats och möjliggöra suterräng
-Plattsättning av uteplats och gång samt murar södra gaveln
-Ny och bredare uppfart
-Målning av fasad och grundmur
-Byte av simms och takfotsbräda
-Ny takavvattning (krokar, hängrännor och stuprör)
-Nytt förråd, isolerat och framdragen el/värme
2017
-Ny gräsmatta
-Renovering av källare 2017-2018
Då utfördes bl a riktning av golv inkl. armering, läggning av parkett med ett undergolv av platonmatta vilken fungerar som både fuktskydd och ventilation samt nya väggar och tak. Även nya fönster och helglasade altandörrar installerades.
Förberett för:
-Att komplettera med mekanisk ventilation av platongolvet
-Läggning av golvvärme i övriga rum i källaren genom åtkomst till golvärmeskåp för att komplettera med slingor (plats finns i skåp för ytterligare 6 slingor) samt framdragning av rör och dosor till respektive rum för golvvärmetermostat
-Installation av kamin genom dragning av ventilation i källartak samt märkt ut rökkanal på ritning
-Inkoppling av vatten till förråd/bod eller eventuellt garage genom läggning av rör i mark mellan hus och förråd
-El till eventuellt carport/garage genom framdragning av 3-fas till förråd.
-Stenläggning/asfaltering av uppfart och grusad gång genom rätt markmaterial och nödvändigt djup. (Bara att komplettera med sättmaterial och marksten).

Storlek: Boarea ca 124 m², biarea ca 34 m². Areauppgifter enligt mätning. 8 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betonghålsten. Grund: Oisolerad betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel med lock. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Svart. Fönster: 3-glas isoler entréplan, 2-glas på suterrängplan.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Övrigt byggnad: Larm från Verisure.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 62 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-01.

TV- och internetanslutning: Internet: Fastigheten är ansluten till fiber med hastighet 100/100.

Uteplats: Stor altan i västerläge och stor uteplats i söderläge där man kan följa solen under stora delar av dagen.

Tomt: Tomtarea 949 m² (friköpt). Solig trädgård med gräsmatta, fruktträd, grusgångar och fina stenläggningar. Tomten ramas in av en grönskande häck. På tomten finns ett isolerat uppvärmt förråd.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning