Snart till salu

Unikt läge på Kapplandsgatan uteplatser i två olika vädersträck

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kapplandsgatan 66

2:a Högsbo

Kortfakta

Avgift:
3 954 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 76,5 kvm
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 66,
414 78 Göteborg
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på martin.hasselblad@lundin.se.

På den eftertraktade adressen Kapplandsgatan är denna bostad en av två unika lägenheter. Fastigheterna är från 1960-talet medan denna bostad nyproducerades 2007 i bottenplan med två stora, skyddade uteplatser. Den ena, om 24 kvm, ligger i österläge med sol från morgon till middag och den andra i västerläge, om 24,5 kvm, med sol från middag till kväll. Båda uteplatserna omges av insynsskyddande avenbokshäckar, har vackra trädäck och är möblerbara. Här finns också plats för en köksträdgård och blomsterodling i krukor och odlingslådor. Lägenheten erbjuder ett fräscht kök med gott om förvaringsmöjligheter, ett väl tilltaget vardagsrum, stort sovrum med garderober, en klädkammare samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. En tidlös bostad med sobra ytskikt som gör det enkelt att sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Bostaden, två rum och kök är på 76,5 kvm, en genomgångslägenhet med mycket ljus i alla rum.

Hallen, stor och välkomnande med fri avhängning av ytterkläder och skor samt en förvaringsmöbel, har ljusa väggar och terracottafärgat klinkergolv. Från hallen når man vardagsrum, bad- och toalett-rum, kök samt en stor klädkammare.

Köket, ljust och trevligt med stor fönstervägg mot öster med utgång till altan. Goda förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Skåpinredning i bok och ek och ovanför arbetsbänken kakel.
Köksmaskiner
- Husqvarna induktionshäll med flera värmezonskombinationer och boosterlägen på samtliga värmeytor, 700 mm. (2015).
- Husqvarna ångugn med varmluft, grill och många tillagningsfunktioner samt automatiska program, recept online mm. (2015).
- Bosch Supersilence diskmaskin. (2013).
- Samsung kyl, fullhöjd. (2013).
- Whirlpool frys, 2 st mindre. (2013).
- Franke spisfläkt.
Golv i ekparkett. Matplats för minst 6 personer i köket och så den underbara matplatsen på altanen att äta sin frukost på i morgonsolen.

Vardagsrum, stort och spännande med oregelbundenhet, vackert och roligt att möblera. Ekparkett. Inga problem att få plats med både stor soffgrupp, tv och musikanläggning, läshörna, bokhyllor mm. Fönstervägg och altandörr släpper in mycket ljus och leder till nästa uteplats där man får rum med ytterligare bord och stolar, solstolar, växter eller med vad man önskar. Här är det en fröjd att sitta med goda vänner, äta och dricka något gott och se solen försvinna bakom hustaken.

Sovrum, stort och ljust med en stor och praktisk garderobsvägg. Ekparkett. Gott om plats för en dubbelsäng och sovrumsmöbler.

Badrum, stort och helkaklat i ljusa nyanser.
- Tvättställ, 90 cm med kommod i ek/vitt. (2015).
- Wc-stol, vägghängd.
- Duschplats, stor med svängbara glasväggar, termostatblandare och hyllor. (2014).
- Spegelskåp, 90 cm, med belysning och dubbla eluttag.
- Högskåp, 2 st av ek, för handdukar etc. (2013).
- Handdukstork.
- Anslutningsmöjligheter för tvättmaskin.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Avgift: 3 954 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,399%. Andel av årsavgift är 0,399%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 282/1002.

Byggår: 1961.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 76,5 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Fast lina. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Banhof.

Uteplats: Uteplats 1: Uteplats om ca 24 m², läge öster.
Uteplats 2: Uteplats om ca 24 m², läge väster.

Bilplats: Det finns ett större antal p-platser, 154 st med och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än våra egna platser.

Varmgarage: 600 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket skörden: 300 kr/mån
(Priser gäller fr.o.m. 2013-07-01)

Det finns en kö till P-platserna. Hur länge man får vänta beror helt på omsättningen av platser.

Föreningen har även gästparkeringsplatser.

Energideklaration: Energiprestanda 96 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källarplan.

Bastu och Relax:
Bastu finns att låna på gaveln Kapplandsgatan 16, bokning sker på lista i entrén. Bastun går att boka mellan 12-22.

Cykelrum:
Cykelrum finns i regel i den uppgång man bor i. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.

Biltvätt sommartid: köp nyckel på Täppans expedition till den gemensamma tvättanläggningen vid återvinningsstationen, Kapplandsgatan 82.

Tvättstuga:
Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper.

Man bokar en tvättgrupp som består av antingen 2 stycken tvättmaskiner (5,5kg), 1 torktumlare & 1 torkrum eller 1 grovtvätt (10kg) & 1 torkrum.

Om man behöver köra enbart centrifugering finns det separat program för det i tvättmaskinerna.

Om ett bokat tvättpass inte börjat utnyttjas 15 min efter start tid är det fritt fram att använda dessa maskiner.

Tvättpassen är mellan :

08.00-11.00 (ej Söndag)
11.00-14.00
14.00-17.00
17.00-20.00 (ej Söndag)

Tvättstuga ligger alldeles under lägenheten och har alltid varit lätt åtkomlig.

Information Förening

Förening: HSB Täppan.
I föreningen finns 288 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garager. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Tomträtt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen disponerar även över en bokningsbar bastu, övernattningslägenhet och en föreningslokal som rymmer större sällskap.
Föreningen har även en tvättstuga där man kan tid boka via en app i telefonen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen renoverar enligt underhållsplan.

2000-2004: I samband med stambyte fick alla lägenheter nya kaklade badrum med golvvärme. Elsystemen renoverades och morderniserades helt. Bredband installerades.

2005-2009: Bredbanden uppgraderades till Fiber. Fem lokaler omvandlades till lägenheter. Föreningen gjorde ombyggnad och förnyelse av s.k. Körgårdar. Ny bastu, övernattningslägenhet, nya källardörrar, nya soprumsdörrar, nya värmekulvertar, nya brandvarnare till medlemmarna installerades av föreningen. Tilläggsisolering av vindarna gjordes. Uppdatering och ombyggnad av innergårdarna och övriga grönytor. Tvättstugorna fick nya torktumlare och en brandsäker dörr till tvättstugorna samt till källarna.

2010-2011: Byte av ytterdörrar till marklägenheter. Ombyggnation av två lokaler till lägenheter. Ny expedition för fastighetsskötare och styrelse. Bytte av termostater. Gruppanslutning bredband. Nytt fläktsystem och nya fönster i föreningslokalen.

2012-2013: Nya tvättmaskiner samt komplettering med torktumlare för att få kompletta tvättgrupper. Asbestsanering och nytt golv i lokalen på K48. Byte av lekställning utanför föreningslokalen. Ny belysning parkering. Webb-bokning tvättstuga samt access till gästlägenhet och föreningslokal via medlemmars egna nyckelbrickor. Nya fönster bottenplan. Radonmätning och besiktning av taken utförde föreningen.

2013-2014: Nya lekakslådor samt gunga till lekplatserna. Byte av p-bolag.

2014-2015: Föreningens samtliga garageportar har målats om. Sopnedkasten har tagits ur bruk och ersatts med nya avfallskärl ute på gårdarna. Föreningen har utfört målning av de tidigare soprummen för att användas till cykelrum eller övrig förvaring. Byte av dilationsfogar. Ommålning av soprummen (K2-K56).

2015-2016: Ommålning av soprummen och cykelrum.

2017: Ommurning av tegel (översyn fogar och fönsterbalkar).

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med två grillar samt bord och stolar för mysiga grillkvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter