Snart till salu

Toppskick med social planlösning & bra läge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Stampgatan 66

3:a Centrum / Stampen

Kortfakta

Avgift:
4 062 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83,6 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Stampgatan 66,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Denna lägenhet ligger ute som snart till salu och är inte till försäljning just nu.
Köparna ska hitta en ny bostad och så när de gjort det ska denna säljas. Gör en intresseanmälan här på hemsidan alternativt maila mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se, så hör mäklaren av sig till alla intresserade när det är dags för försäljning.

Välkomna till en ljus och luftig trea med generösa fönsterpartier och social planlösning. Lägenheten har fönster i två väderstreck och vetter till största delen in mot den lugna innergården. Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp och halvöppen planlösning mot matplatsen och köket. Köket renoverades 2013 med moderna materialval och genomtänkt utformning. Två rymliga och lättmöblerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Från det största sovrummet nås en balkong i sydöstläge. Helkaklat badrum som renoverades 2013 med klassiska materialval, badkar och tvättmöjligheter.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket med bland annat Ullevi och Scandinavium från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Populära kvarterskrogar i området är Burgersson, Tullen och Glenn, snart öppnar även Manana. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 83,6 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Längre in i lägenheten finns ytterligare förvaring i form av fyra garderober. Mörkgrått klinkergolv och ljust tapetserade väggar. I taket sitter infällda spotlights.

Stort vardagsrum med generöst ljusinsläpp och den öppna planlösningen mot matplatsen och köket skapar en ljus och trivsam sällskapsyta. Ekparkett och ljust tapetserade väggar. Enligt originalritningen är det en vägg mellan vardagsrummet och köket som lätt kan återställas om man vill. I taket sitter infällda spotlights.

Modernt kök som är genomtänkt utformat med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket renoverades 2013 med köksinredning i högblankt vitt, bänkytor i mörkgrå laminat och vitt liggande kakel. Utrustningen är i rostfritt utförande och består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtlig utrustning är från Whirlpool. I taket sitter infällda spotlights och det finns även effektfull belysning med spotlights i nederkanten av skåpen. Ekparkett och ljusa tapetserade väggar.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng samt utgång till en balkong i sydöstläge. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Ekparkett och ljusa väggar.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Även här finns goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Lugnt läge med fönster mot innergården.

Badrummet renoverades 2013 och har mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, badkar samt toppmatad tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 4 062 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0132%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 049-2.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns. Våningsplan 3 av 7.

Byggår: 1985.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 83,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: .Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via Öppen Fiber. Man väljer själv vilken leverantör man vill ha på www.oppenfiber.se/tjanster.

Uteplats: Balkong i sydöstläge.

Bilplats: Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Dit kommer man enkelt via hissarna i trapphusen. Kostnaden är 500 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). För närvarande är det kö till de fasta platserna. Kötiden varierar givetvis beroende på hur snabb omsättningen på platserna är. Man anmäler sig till kön via föreningens hemsida.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 93 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns bastu, förenings-/festlokal med gästlägenhet, cykel-/barnvagns-förråd samt tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Breitenfeld. Föreningen är en bostadsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36 med adress Stampgatan 62-68B. Brf Breitenfeld består av sammanlagt 109 bostadsrätter samt två hyresrätter. Total bostadsyta är 7 996kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administrearas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB. Föreningen har en stabil ekonomi. Under tre år sänktes avgiften med 5% vardera år. Den senaste sänkningen skedde 1 april 2007. Föreningen har under de senaste åren aktivt amorterat av de långfristiga skulderna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras löpande underhåll, fortsatt renovering av hissar, målning av trapphus samt byte av trapphusbelysning.
Gjorda renoveringar:
2008 upprustning av gården och ventilationskontroll.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 ommålning av samtliga tak samt uppdatering av underhållsplan.
2011 spolning av avloppsstammar samt byte av expansionskärlet till värmesystemet.
2012 installerades nytt portlåssystem.
2013 översyn av hissar.
Under 2014 påbörjas projektering inför den omfattande renovering och ombyggnation av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage som planeras under 2015.
2015 utfördes en omfattande renovering och ombyggnation av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage.
2016 installation av fiber, utbyte av maskinpark i tvättstugorna, renovering av hissar samt slutbesiktning av gården.

Parkering: Garageplats att hyra, ca 450:-/månad. Ev kö, tala med föreningen.

Övrigt: För mer information se årsredovisningen samt föreningens hemsida på www.breitenfeld.se.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter