Såld

Toppskick med social planlösning & centralt läge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stampgatan 66

3:a Centrum / Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 062 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83,6 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Stampgatan 66,
411 01 Göteborg

Beskrivning

LÄGENHETEN ÄR SÅLD PÅ FÖRHAND OCH VISNINGEN ÄR INSTÄLLD!
Välkomna till en ljus och luftig trea med generösa fönsterpartier och social planlösning. Lägenheten har fönster i två väderstreck och vetter till största delen in mot den lugna innergården. Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp och halvöppen planlösning mot matplatsen och köket som har moderna materialval och genomtänkt utformning. Två rymliga och lättmöblerade sovrum varav det största sovrummet har utgång till lägenhetens balkong i sydöstläge. Helkaklat renoverat badrum med klassiska materialval, badkar och tvättmöjligheter.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket med bland annat Ullevi och Scandinavium från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Populära kvarterskrogar i området är Burgersson, Tullen, Glenn och Manana. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Lägenhetens 83,6 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning. Längre in i lägenheten finns ytterligare förvaring i form av fyra garderober. I hallen kläs golvet av mörkgrå klinker men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och väggarna är vita. I taket sitter infällda spotlights.

Stort vardagsrum med generöst ljusinsläpp och den öppna planlösningen mot matplatsen och köket skapar en ljus och trivsam sällskapsyta. Enligt originalritningen är det en vägg mellan vardagsrummet och köket som lätt kan återställas om man vill. I taket sitter infällda spotlights.

Ljust och luftigt kök som är genomtänkt utformat med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket renoverades 2013 med köksinredning i högblankt vitt, bänkytor i mörkgrå laminat och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtlig utrustning är från Whirlpool. I taket sitter infällda spotlights och det finns även effektfull belysning med spotlights i nederkanten av skåpen.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng samt utgång till en insynsskyddad balkong i sydöstläge med utsikt mot grönskande träd.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Här finns även plats för förvaring i form av flera garderober. Lugnt läge med fönster mot innergården.

Badrummet som renoverades 2013 har mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, badkar samt toppmatad tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i entréplan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 062 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0132%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 049-2/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 1985.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 83,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Uteplats: Balkong i sydöstläge.

Energideklaration: Energiprestanda 93 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-02-09.

Övriga byggnader:

Information Förening

Förening: Brf Breitenfeld. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
I föreningen finns 109 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Breitenfeld äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36 med adress Stampgatan 62-68B. Föreningen består av sammanlagt 109 bostadsrätter samt två lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, bastu, förenings-/festlokal med gästlägenhet, cykel-/barnvagns-förråd samt tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administrearas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB. Föreningen har en stabil ekonomi. Under tre år sänktes avgiften med 5% vardera år. Den senaste sänkningen skedde 1 april 2007. Föreningen har under de senaste åren aktivt amorterat av de långfristiga skulderna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-03-13).

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras löpande underhåll som innefattar bland annat målning av garage. Föreningen planerar även att utföra en ny energideklaration då tiden för den tidigare har gått ut.
Gjorda renoveringar:
2008 upprustning av gården och ventilationskontroll.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 ommålning av samtliga tak samt uppdatering av underhållsplan.
2011 spolning av avloppsstammar samt byte av expansionskärlet till värmesystemet.
2012 installerades nytt portlåssystem.
2013 översyn av hissar.
2014 projektering inför den omfattande renoveringen och ombyggnationen av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage som planeras under 2015.
2015 utfördes en omfattande renovering och ombyggnation av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage.
2016 installation av fiber, utbyte av maskinpark i tvättstugorna samt slutbesiktning av gården.
2017 renovering av pelare i gångtunneln utmed Stampgatan.
2017-2018 målningsarbeten i trapphusen samt byte av golvmattor.
2016-2019 renovering av hissar.

Parkering: Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Dit kommer man enkelt via hissarna i trapphusen. Kostnaden är 600kr/månad för bilparkering och 100 kr/månad för MC. För närvarande är det några års kö, kötiden varierar givetvis beroende på hur snabb omsättningen på platserna är. Man anmäler sig till kön via föreningens hemsida.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem. Bredband via Öppen Fiber där man väljer själv vilken leverantör man vill ha på www.oppenfiber.se/tjanster.

Övrigt: För mer information se årsredovisningen samt föreningens hemsida på www.breitenfeld.se.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning