Snart till salu

Toppskick med social planlösning & bra läge

Christoffer Lennartsson
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Stampgatan 66

3:a Centrum / Stampen

Kortfakta

Avgift:
4 062 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 83,6 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Stampgatan 66,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på christoffer.lennartsson@lundin.se.

Denna lägenhet ligger ute som snart till salu och är inte till försäljning just nu.
Köparna ska hitta en ny bostad och så när de gjort det ska denna säljas. Gör en intresseanmälan här på hemsidan alternativt maila mäklaren på christoffer.lennartsson@lundin.se, så hör mäklaren av sig till alla intresserade när det är dags för försäljning.

Välkomna till en ljus och luftig trea med generösa fönsterpartier och social planlösning. Lägenheten har fönster i två väderstreck och vetter till största delen in mot den lugna innergården. Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp och halvöppen planlösning mot matplatsen och köket. Köket renoverades 2013 med moderna materialval och genomtänkt utformning. Två rymliga och lättmöblerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Från det största sovrummet nås en balkong i sydöstläge. Helkaklat badrum som renoverades 2013 med klassiska materialval, badkar och tvättmöjligheter.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket med bland annat Ullevi och Scandinavium från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Populära kvarterskrogar i området är Burgersson, Tullen och Glenn, snart öppnar även Manana. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Lägenhetens 83,6 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Längre in i lägenheten finns ytterligare förvaring i form av fyra garderober. Mörkgrått klinkergolv och ljust tapetserade väggar. I taket sitter infällda spotlights.

Stort vardagsrum med generöst ljusinsläpp och den öppna planlösningen mot matplatsen och köket skapar en ljus och trivsam sällskapsyta. Ekparkett och ljust tapetserade väggar. Enligt originalritningen är det en vägg mellan vardagsrummet och köket som lätt kan återställas om man vill. I taket sitter infällda spotlights.

Modernt kök som är genomtänkt utformat med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket renoverades 2013 med köksinredning i högblankt vitt, bänkytor i mörkgrå laminat och vitt liggande kakel. Utrustningen är i rostfritt utförande och består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtlig utrustning är från Whirlpool. I taket sitter infällda spotlights och det finns även effektfull belysning med spotlights i nederkanten av skåpen. Ekparkett och ljusa tapetserade väggar.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng samt utgång till en balkong i sydöstläge. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Ekparkett och ljusa väggar.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Även här finns goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Lugnt läge med fönster mot innergården.

Badrummet renoverades 2013 och har mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, badkar samt toppmatad tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 4 062 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0132%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 049-2.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 1985.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 83,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: .Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via Öppen Fiber. Man väljer själv vilken leverantör man vill ha på www.oppenfiber.se/tjanster.

Uteplats: Balkong i sydöstläge.

Bilplats: Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Dit kommer man enkelt via hissarna i trapphusen. Kostnaden är 500 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). För närvarande är det kö till de fasta platserna. Kötiden varierar givetvis beroende på hur snabb omsättningen på platserna är. Man anmäler sig till kön via föreningens hemsida.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 93 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns bastu, förenings-/festlokal med gästlägenhet, cykel-/barnvagns-förråd samt tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Breitenfeld. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36 med adress Stampgatan 62-68B. Brf Breitenfeld består av sammanlagt 109 bostadsrätter samt två hyresrätter. Total bostadsyta är 7 996kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administrearas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB. Föreningen har en stabil ekonomi. Under tre år sänktes avgiften med 5% vardera år. Den senaste sänkningen skedde 1 april 2007. Föreningen har under de senaste åren aktivt amorterat av de långfristiga skulderna. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras löpande underhåll, fortsatt renovering av hissar, målning av trapphus samt byte av trapphusbelysning.
Gjorda renoveringar:
2008 upprustning av gården och ventilationskontroll.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 ommålning av samtliga tak samt uppdatering av underhållsplan.
2011 spolning av avloppsstammar samt byte av expansionskärlet till värmesystemet.
2012 installerades nytt portlåssystem.
2013 översyn av hissar.
Under 2014 påbörjas projektering inför den omfattande renovering och ombyggnation av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage som planeras under 2015.
2015 utfördes en omfattande renovering och ombyggnation av gården, gårdsbjälklag och underliggande garage.
2016 installation av fiber, utbyte av maskinpark i tvättstugorna, renovering av hissar samt slutbesiktning av gården.

Parkering: Garageplats att hyra, ca 450:-/månad. Ev kö, tala med föreningen.

Övrigt: För mer information se årsredovisningen samt föreningens hemsida på www.breitenfeld.se.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter