Såld

Unik etagelägenhet med fantastisk takterrass

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Uddevallagatan 29

4:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 077 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 121 kvm
Våning:
3, ej hiss
Byggår:
1924
Adress:
Uddevallagatan 29,
416 70 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mysiga etagefyra på Uddevallagatan 29 i populära Bagaregården. Fina detaljer såsom bevarade brädgolv, tak upp till nock med synliga takbjälkar, takfönster och framtagna murstockar är detaljer som ger en härlig karaktär till bostaden. Här är enhetliga, ljusa ytskikt genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. På entréplan erbjuder bostaden ett väl tilltaget kök med goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord med fyra stolar. Ni har två väl tilltagna sovrum där master bedroom smyckas av en fungerande kakelugn. På övre plan har ni tak upp till nock med ett rymligt vardagsrum och utgång till bostadens terrass. Här har ni även ett arbetsrum som med fördel kan göras om till ett gästrum om så önskas. Två helkaklade badrum utrustade med dusch samt badkar. Här är det bara till att flytta in och trivas!

Bagaregården är ett mycket omtyckt och charmigt område med landshövdingehus och mysiga innergårdar, där de flesta föreningar har sina egna uteplatser. Området är lugnt och trivsamt och har nära kommunikationer till olika delar av stan. Även närhet till skolor, caféer och restauranger, samt matbutik. För friluftsintresserade så ligger Göteborgs mest aktiva friluftsområde, Delsjöområdet, inte långt borta.

Rumsbeskrivning: Bostadens ca 121 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom den bevarade entrédörren välkomnas ni i bostaden och möts av en ljus hall med praktiskt klinker på golvet och vitmålade väggar. Ni har gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Ta er vidare till det trevliga Marbodal-köket där ett matbord med fyra tillhörande stolar har en självklar plats. Köksinredningen går i vitt med inslag av ek och ni får ett härligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd och diskmaskin från Siemens. Samt hel kyl och frys från LG med tillgång till vatten och is. Köket får en bra arbetsbelysning av spotlights i taket. Under fötterna ligger ett charmigt brädgolv som skapar en mysig och ombonad känsla tillsammans med väggar i en mild olivgrön nyans där man även tagit fram och bevarat en murstock i tegel. Under trappan som tar er upp en våning har man nyttjat alla kvadratmeter och skapat förvaring.

På entréplan finner ni bostadens två sovrum. Master bedroom som även kan användas som vardagsrum/allrum är generöst utformat med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här kan ni även möblera upp med en myshörna framför den fungerade kakelugnen som sprider en härlig värme i rummet. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i en stor skjutdörrsgarderob med plats för det mesta. Golvet är belagt med ett vacker lackat brädgolv och väggarna går i en ljus ton tillsammans med en ljusrandig fondvägg. Bostadens andra sovrum är även det väl tilltaget med en självklar plats för en dubbel- eller enkelsäng med tillhörande sängbord. Utrymme finns även för en kontorshörna/läshörna om så önskas. Flertalet garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ni får ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Ljusbeigea väggar tillsammans med brädgolv.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vit mosaik på väggarna med inslag av turkos mosaik vid bubbel-badkaret. Inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegelskåp, badkar, handdukstork samt en tvättmaskin.

Ta trappan upp en våning och ni möts av sociala ytor, tak upp till nock och synliga takbjälkar med infällda spotlights. Rummet präglas även av härliga takfönster och framtagna murstockar som ger karaktär till rummen. Här har ni plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Via vardagsrummet når ni bostadens fantastiska takterrass som vetter i sydost där ni kan blicka ut över takåsar och den mysiga innergården. På golvet återfinns det charmiga brädgolvet som skapar en mysig och ombonad känsla tillsammans med vita väggar.

Intill vardagsrummet har ni ett arbetsrum som med fördel kan göras om till ett gästrum om så önskas.

På övre plan finner ni bostadens andra helkaklade badrum i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegel samt duschhörna med fönster i djup nisch som bidrar med ljusinsläpp i rummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 077 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg om 299kr för bredband/digital-tv/bredbandstelefoni samt 50kr för terrasstillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,2149%. Andel av årsavgift är 4,97%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3, ej hiss. Våningsplan 3 och 4 av 4.

Byggår: 1924.

Storlek: 4 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 121 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Telia. Internet: Bredband via fiber med Telia som leverantör.

Uteplats: Lägenheten har en egen takterrass.

Bilplats: Föreningen har 4 st parkeringsplatser där det för närvarande är 3 st före i kön. Det kostar i dagsläget ca 350kr/mån att hyra en parkeringsplats. Kostanden för parkeringsplats kommer höjas till ca 500kr/mån från och med 2018-01-01.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 88 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Tvättstuga med torkskåp finns. Även cykelparkering med tak. Alla lägenheter har egna varmvattenbredare.

Information Förening

Förening: Brf Tredje Bohus.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Bagaregården 12:16 och 12:1 i Göteborgs kommun vilka förvärvades 1924. Fastigheterna består av 2 flerbostadshus med nybyggnadsår 1924 och värdeår 1930. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2243 kvm fördelat på 30 lägenheter efter en upplåtelse av ny yta på vinden som integrerats till en befintlig lägenhet varför föreningen egentligen endast har 29 lägenheter. Av dessa är samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. Föreningen avser att höja månadsavgiften med 3 % från 2018-01-01 för att ekonomiskt kunna följa deras 30-åriga underhållsplan. Kontrollerat med föreningen 2017-12-07.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och har i dagsläget inga större planerade renoveringar eller underhåll under 2018. Under 2017 installerades fiber med Telia i huset.

2016
Fortsatt dräneringsarbete av 37:an
Fastighetsinvetering
Återställning av källare
Bredband
Återställande av stengolv i 37B trapphus

2015
Målning av fönster
Tvättmaskiner i 37:an utbytta
Fläktsystem i tvättstugor installerad
Upphandling av ny byggkonsult för projekt och förvaltningsstöd
Dräneringsarbete av fastigheten 37 påbörjad.

Övrigt: Föreningen förvaltas av Husjuristerna tel 070-343 21 64.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning