Representativ villa på populär adress och närhet till salta bad

Patrullgatan 6D

Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
9 790 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 217 kvm
Byggår:
1973
Tomt:
ca 589 kvm
Adress:
Patrullgatan 6D,
426 76 Västra Frölunda

Beskrivning

Representativ villa utöver det vanliga med underbar havsutsikt från vardagsrum och terrass.

Huset har en karaktär som få hus har. Här erbjuds goda sociala ytor på övre plan i form av vardagsrum med öppen spis sam ett välplanerat kök med stor matplats som inrymmer stora sällskap.
På nedre plan välkomnas man av en rymlig entré, gästtoalett, tvättstuga med torkrum samt tre sovrum. Vidare finns här även stort sällskapsrum med öppen spis.
I detta hus finns alla möjligheter att sätta sin egen prägel, på ett hem som redan har det där lilla extra.
I närområdet finns välsorterade mataffärer, restauranger, fiskhandlare, caféer, bagerier, blomsterhandel bland mycket annat. Det är även nära till kommunikationer som tar en snabbt och lätt in till Göteborg centrum och på ett par minuter är man ute på Saltholmen. En mycket levande del av staden där båtliv och det havsnära läget bidrar till den härliga och unika atmosfären. Eftersom huset ligger på en återvändsgata är det bara ett fåtal bilar som kör här och det passar extra bra för barnfamiljen.
Ett hem och en plats att verkligen förälska sig i!
Varmt välkomna att boka tid för visning!

Villan är elegant disponerad på två plan med stora sällskapsytor och ett underbart allrum på övre plan . Sammanlagt ett rymligt kök, fyra sovrum, två allrum, stort badrum med bastu ,gästtoalett samt en rymlig tvättstuga

Bottenplan:

Rymlig hall med gott om förvaring.
Två väl tilltagna sovrum som med enkelhet möbleras med dubbelsäng och tillhörande möblemang och ett tredje som rymmer enkelsäng.
Rymligt allrum med öppen spis och vinkällare. Från vardagsrummet nås en fantastisk uteplats och blomstrande trädgården.
Intill hallen finns en helkaklad fräsch gästtoalett och en stor tvättstuga med torkrum.

Övre plan:

En trappa upp till övre plan där vi möts av solen som flödar in i hela huset.
Fantastiska och generösa fönsterpartier i kombination med den höga takhöjden och den öppna planlösningen skapar ett ljus och en rymd utöver det vanliga. Allrummet rymmer både matsalsbord och soffgrupp, härlig murad öppen spis med som ger extra värme och höjer trivselfaktorn.

Stort rymligt kök med bra arbetsytor. Vitvaror och bänkskivor utbytta 2012. Här finns även en matplats för fyra personer.

Till höger om köket ligger husets största sovrum med en platsbyggd garderob och från detta nås det underbara badrummet som renoverades 2010. Utrustat med garderob, bastu, dusch wc och kommod.

Från köket nås även ett loft som är ett perfekt extra utrymme för exempelvis gästrum. Även härifrån kan man njuta av den underbara havsutsikten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 9 790 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 7 571 000 kr varav byggnadsvärde 4 312 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 29 750 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 16 000 kr, försäkring 6 000 kr, vatten/avlopp 5 650 kr, renhållning 1 600 kr och sotning 500 kr.
Uppvärming inkluderar även hushållsström.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Område, D201700661507:1.1. Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Område, D201700662080:1.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut D-2017-00662080:1.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1968-10-02) Stadsplan (1962-03-26).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 32:71.

Typ: Friliggande villa. 2 plan.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1973.

Storlek: Boarea ca 217 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Platta på mark. Stomme: Lättbetong. Bjälklag: Lättbetong. Fasad: mexitegel/träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Fönster: 2- och 3-glas.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Tomt: Tomtarea 590 m² (friköpt).

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnetVälkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter