Perfekt cityetta med utsiktsläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kolonigatan 9A

1,5:a Landala Egnahem

Kortfakta

Avgift:
2 440 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Kolonigatan 9A,
413 21 Göteborg
Warvinskys plats inom kort promenadavstånd
Warvinskys plats inom kort promenadavstånd

Beskrivning

I mysiga Landala Egnahem finner ni denna insynsskyddade 1,5:a med fint utsiktsläge. Under sommaren präglas utsikten av vackert grönskade träd medan man under vinterhalvåret har vidsträckt utsikt över stan. Lägenhetens 38 kvadratmetrar är genomtänkt planerade och bjuder på ett rymligt lättmöblerat allrum med sovalkov som har plats för dubbelsäng, praktiskt kök med matplats och helkaklat badrum. Genomgående generös takhöjd och ljusa ytskikt som gör det enkelt att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Här är det bara att flytta in!

Det här lugna området som ligger högt över staden är både avskilt och stadsnära. Bra kommunikationer med flera bussar och spårvagnar samt billigaste boendeparkeringen i Göteborg med lätt att få platser! Gångavstånd till såväl Chalmers som Göteborgs Universitet och Sahlgrenska. På några minuter tar ni er ner till pampiga Vasastaden med alla sina caféer och gallerier och i närheten ligger även Avenyn med sitt myller av restauranger, nattklubbar, muséer och bekvämligheter. I närheten ligger även härliga skogsområdet Änggårdsbergen som är ett naturreservat med fina promenadstråk, Göteborgs Botaniska Trädgård samt populära Slottsskogen. För att inhandla matvaror och annat som behövs i vardagen ligger Landala Torg och Wavrinskys plats i dessa kvarter. Där finns matbutik, systembolag och andra småaffärer med bland annat frukt och färsk fisk.

Lägenhetens ca 38 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd förvaringslösning med inbyggda spotlights. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, fint trälaminatgolv och vitmålade väggar.

Stort allrum med generöst fönsterparti som sträcker sig längs ena väggen och erbjuder en enastående utsikt ut över grönska och Göteborg. Allrummet är lättmöblerat och kan inredas med såväl soffa som matsalsbord. Här finns även en mysig sovalkov som går att inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Även i allrummet finns en platsbyggd garderobslösning som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Ljust kök som har köksinredning i vitt tillsammans med vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, köksfläkt samt kyl med frys. En matplats för två har sin givna placering intill väggen med en härlig vy ut över grönskan och Göteborg.

Helkaklat badrum med blått klinkergolv och ljust kakel. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med rundade dörrar i klarglas.

Information Ekonomi

Avgift: 2 440 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband, tv samt ip-telefoni. Kostnad för el tillkommer enligt individuell enhetsmätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,07261%. Andel av årsavgift är 1,07261%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
För att sänka elkostnaderna för föreningens medlemmar har individuell mätning och debitering av hushållsel införts.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Landala 27:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1003.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss. Våningsplan 2 av 4.

Byggår: 1934.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 118 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-03-16.

Övriga byggnader:

Information Förening

Förening: Brf Strandpiparen 1934. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 74 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Landala 27:19 i Göteborg. Den totala lägenhetsytan är 3499 kvm. Fastigheten uppfördes 1934. Byggnaden innehåller källarplan (suouterrängplan), fyra våningsplan och vind. Lägenheterna är fördelade i sex trappuppgångar och är 74 till antalet. Vid uppförandet var 31 st av dessa ettor med kök, 8 st ettor med kokvrå, 30 st tvåor med kök, 4 st treor med kök.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd. I de allmänna utrymmen som därutöver finns på vinden har föreningen ett antal extra vindsförråd. Dessa kan genom styrelsen upplåtas till föreningens medlemmar. I föreningen finns hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum samt tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen har god ekonomi och den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen fastställer avgiften för kommande år under budgetmöte i november.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Ca 2024 planeras takbyte och 2034 planeras stambyte.
Gjorda renoveringar:
1985 Genomfördes en större renovering av fastigheten. Då byttes bl.a. stammar, elledningar, dörrar mm. Fasaden isolerades och
trapphusen fräschades upp.
1997 Målades fasaden om och balkonger byttes.
2008 Genomfördes en OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
2008 Byggdes gårdshuset om för att tillhandahålla utökad sopsortering.
2010 Byttes termostaterna på värmeelementen.
2011 Upprustning av innergården. Introduktion av webb-baserat bokningssystem till tvättstugan. Ny hemsida.
2012 Ny torkanläggning i torkrummet mot Kolonigatan. Påbörjat underhållsprojekt; ventilationskontroll, relining och renovering av fasad mot innergården, som avslutades 2013.
2014 Övergång från ComHem till Telia för TV-abonnemang med större kanalutbud samt möjlighet till telefoni via bredband. Upphandling av trapphusrenovering som genomförts under 2015.
2015 Uppdaterade Föreningsstadgar och Trivselregler. Renovering av trapphus och dörrar. Införande av IMD-el för sänkta elkostnader. Belysning i rabatter. Omförhandlade lån med lägre ränta. Uppdaterad rutin för brandskyddsöversyn och stor genomgång av brandskyddet. Omfattande genomgång och märkning av vindsförråd.
2016 Renovering av föreningslokalen har slutförts.
2016 Byte av avstängningsventiler till pumparna i undercentralerna som rostat fast har bytts.
2017 OVK - besiktning
2019 utfördes stamspolning av samtliga avloppsstammar och brunnar i fastigheten samt installation av nytt elektroniskt portlåssystem. Samma år installerades en ny driftundercentral i pannrummet och alla lägenheter har försetts med värmesensorer för att åtgärda ojämn värmefördelning i fastigheten.
2020 installerades nya porttelefoner.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område L. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia Triple play och har ett kollektivt avtal. Tv (paketet Lagom), bredband (250/100 Mbit/s) och IP-telefoni ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån. Det finns möjligheten att individuellt uppgradera sin bredbandsanslutning till 1000 Mbit/s.

Gårdsplats: Föreningen har en vacker innergård med eftermiddagssol. Utemöbler står ute mellan vår och höst för att användas av alla medlemmar. Det finns även gemensam klotgrill. Utanför uppgång C finns det ett litet trädgårdsland. I trädgårdslandet finns framförallt kryddväxter. Man får gärna plocka kryddor till maten men hjälp gärna till att rensa i landet.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Landala Egnahem

Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning