Såld

Perfekt cityetta med utsiktsläge

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kolonigatan 9A

1,5:a Landala Egnahem

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 440 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
38 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Kolonigatan 9A,
413 21 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Landala Egnahem finner ni denna insynsskyddade 1,5:a med fint utsiktsläge. Under sommaren präglas utsikten av vackert grönskade träd medan man under vinterhalvåret har vidsträckt utsikt över stan. Lägenhetens 38 kvadratmetrar är genomtänkt planerade och bjuder på ett rymligt lättmöblerat allrum med sovalkov som har plats för dubbelsäng, praktiskt kök med matplats och helkaklat badrum. Genomgående generös takhöjd och ljusa ytskikt som gör det enkelt att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Här är det bara att flytta in!

Det här lugna området som ligger högt över staden är både avskilt och stadsnära. Bra kommunikationer med flera bussar och spårvagnar samt billigaste boendeparkeringen i Göteborg med lätt att få platser! Gångavstånd till såväl Chalmers som Göteborgs Universitet och Sahlgrenska. På några minuter tar ni er ner till pampiga Vasastaden med alla sina caféer och gallerier och i närheten ligger även Avenyn med sitt myller av restauranger, nattklubbar, muséer och bekvämligheter. I närheten ligger även härliga skogsområdet Änggårdsbergen som är ett naturreservat med fina promenadstråk, Göteborgs Botaniska Trädgård samt populära Slottsskogen. För att inhandla matvaror och annat som behövs i vardagen ligger Landala Torg och Wavrinskys plats i dessa kvarter. Där finns matbutik, systembolag och andra småaffärer med bland annat frukt och färsk fisk.

Lägenhetens ca 38 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två tidstypiska platsbyggda garderober. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, parkettgolv och ljusgråa väggar.

Stort allrum som präglas av ett generöst fönsterparti som sträcker sig längs ena väggen och bjuder på vidsträckt utsikt ut över grönska och Göteborg. Allrummet är lättmöblerat och kan inredas med såväl soffa som matsalsbord. Här finns även en sovalkov som går att inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord.

Ljust kök som har köksinredning i vitt, bänkytor i grå laminat och stänkskydd i grått kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt samt kyl med frys. En matplats för två har sin givna placering invid fönstret som har en härlig vy ut över grönskan och Göteborg.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och kaklade väggar i ljusgrönt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt dusch med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 440 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband, tv samt ip-telefoni. Kostnad för el tillkommer enligt individuell enhetsmätning.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,07261%. Andel av årsavgift är 1,07261%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kolonigatan 9A, 413 21 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Landala 27:19

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 3/1003

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Ej hiss. Våningsplan 2 av 4.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 38 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök.

Information Förening

Förening: HSB Brf Strandpiparen 1934. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 74 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Landala 27:19 i Göteborg. Den totala lägenhetsytan är 3499 kvm. Fastigheten uppfördes 1934. Byggnaden innehåller källarplan (suouterrängplan), fyra våningsplan och vind. Lägenheterna är fördelade i sex trappuppgångar och är 74 till antalet. Vid uppförandet var 31 st av dessa ettor med kök, 8 st ettor med kokvrå, 30 st tvåor med kök, 4 st treor med kök.

Föreningens ekonomi: Föreningen har god ekonomi och den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen brukar fastställa avgiften för kommande år under budgetmöte i november.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-03-16. Energiprestanda 118 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Inga större renoveringar är planerade den närmsta tiden utan löpande underhåll.
Ca 2024 planeras takbyte och 2034 planeras stambyte.
Gjorda renoveringar:
1985 Genomfördes en större renovering av fastigheten. Då byttes bl.a. stammar, elledningar, dörrar mm. Fasaden isolerades och
trapphusen fräschades upp.
1997 Målades fasaden om och balkonger byttes.
2008 Genomfördes en OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
2008 Byggdes gårdshuset om för att tillhandahålla utökad sopsortering.
2010 Byttes termostaterna på värmeelementen.
2011 Upprustning av innergården. Introduktion av webb-baserat bokningssystem till tvättstugan. Ny hemsida.
2012 Ny torkanläggning i torkrummet mot Kolonigatan. Påbörjat underhållsprojekt; ventilationskontroll, relining och renovering av fasad mot innergården, som avslutades 2013.
2014 Övergång från ComHem till Telia för TV-abonnemang med större kanalutbud samt möjlighet till telefoni via bredband. Upphandling av trapphusrenovering som genomförts under 2015.
2015 Uppdaterade Föreningsstadgar och Trivselregler. Renovering av trapphus och dörrar. Införande av IMD-el för sänkta elkostnader. Belysning i rabatter. Omförhandlade lån med lägre ränta. Uppdaterad rutin för brandskyddsöversyn och stor genomgång av brandskyddet. Omfattande genomgång och märkning av vindsförråd.
2016 Renovering av föreningslokalen har slutförts.
2016 Byte av avstängningsventiler till pumparna i undercentralerna som rostat fast har bytts.
2017 OVK - besiktning
2019 utfördes stamspolning av samtliga avloppsstammar och brunnar i fastigheten samt installation av nytt elektroniskt portlåssystem. Samma år installerades en ny driftundercentral i pannrummet och alla lägenheter har försetts med värmesensorer för att åtgärda ojämn värmefördelning i fastigheten.
2020 installerades nya porttelefoner.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia Triple play och har ett kollektivt avtal. Tv (paketet Lagom), fiberbredband (250/100 Mbit/s) och IP-telefoni ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån. Det finns möjligheten att individuellt uppgradera sin bredbandsanslutning till 1000 Mbit/s.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område L. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd. I de allmänna utrymmen som därutöver finns på vinden har föreningen ett antal extra vindsförråd. Dessa kan genom styrelsen upplåtas till föreningens medlemmar. I föreningen finns hobbyrum, styrelserum, cykelförråd, barnvagnsrum samt tvättstuga med torkrum. Föreningen håller på att färdigställa ett gästrum.
Föreningen har en vacker innergård med eftermiddagssol. Utemöbler står ute mellan vår och höst för att användas av alla medlemmar. Det finns även gemensam klotgrill. Utanför uppgång C finns det ett litet trädgårdsland. I trädgårdslandet finns framförallt kryddväxter. Man får gärna plocka kryddor till maten men hjälp gärna till att rensa i landet.

Övriga byggnader:

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Föreningen accepterat delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Landala Egnahem

Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning