Såld

Ljus och fräsch tvåa med solig balkong i sydväst

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Plåtmyntsgatan 7

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 975 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1953
Adress:
Plåtmyntsgatan 7,
414 79 Göteborg

Beskrivning

Med vy över Kungsladugård, Änggårdsbergen och Sisjön och med promenadavstånd till butiker, bank, bibliotek samt grönområden finner man den här trevliga bostaden där inget har lämnats åt slumpen! Ni välkomnas in i en ljus hall. Vardagsrummet är väl tilltaget och rymmer både soffgrupp samt tvmöbel. Härifrån nås även utgången till lägenhetens balkong som ligger i bästa sydväst läge. Köket går i klassiskt vitt och matplats invid fönster. Sovrummet är väl tilltaget och ni får med lätthet plats med både en dubbelsäng samt extra garderober om så önskas. Helkaklat stamrenoverat badrum.

Lägenhetens 53,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Öppna upp ytterdörren och ni välkomnas in i en ljus hall med slitstarkt laminatgolv i ek och ljusa väggar. Ni har fri av hängning för ytterkläder samt skor direkt till höger. Från hallen når ni alla rummen i bostaden. Här finner ni även en garderob för kläder och förvarning.

Rogivande vardagsrum med vacker ekparkett på golvet och ljust målade väggar. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Utgången till lägenhetens balkong i sydvästlig läge som går att inreda med liten cafémöbel når ni från vardagsrummet. Det stora fönstret tillsammans med balkongdörren ger ett härligt ljusinsläpp och bidrar till en känsla av rymd i rummet.

I köket har ni gråa toner med vitt kakel ovanför arbetsytorna. På golvet har ni ett laminatgolv i ek och väggarna går i vitt. Utrustningen består av en ugn med spishäll, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Invid fönstret får matplatsen sin givna plats och rymmer fyra sittande gäster.

Väl tilltaget sovrum där de ljust målade väggarna återfinns tillsammans med laminatgolvet. Här har ni gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och en förvaringsmöbel om så önskas.

Helkaklat badrum med mörkt klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna (samt en fondvägg i grått). Inredningen består av tvättmaskin, wc, vit handfatskommod, samt duschhörna med duschdörr i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 975 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2934%. Andel av årsavgift är 0,2934%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 256/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1953.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53,5 m².

TV- och internetanslutning: TV: Kabeltv via bredbandsbolaget. Internet: Fiberbredband via Bredbandsbolaget. I medlemsavgiften ingår hastighen 250 Mbit/s upp och 100Mbit/s ned.

Det är fiber ända in i lägenheterna, så kallad Fiber To The House.

Uteplats: Balkong, läge sydväst.

Bilplats: Föreningen tillhandahåller 200 p-platser och 45 garage.
Till p-platserna är en kortare kö eller ibland, ingen kö alls. Information och ansökan om parkering görs genom Riksbyggen.

Energideklaration: Energiprestanda 163 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Bostaden har möjlighet att disponera över ett källarförråd och ett vindsförråd.
Det finns tvättstuga och torkrum i föreningen plus en mattvätt. Cykel- samt barnvagnsrum finns. I föreningen hittar ni även en bastu, hobbyrum, gym, gemensamhetslokal och övernattningsrum med 4 sovplatser.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 16. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 338 st lägenheter och 35 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 16 köpte huset 1953 och innehar fastigheterna med tomträtt. Föreningen omfattar Silvermyntsgatan 2-32 och 3-21, Kopparmyntsgatan 1-7 och 9, Plåtmyntsgatan 3-17 och 19-31. Sammanlagd boyta om 18.374 kvm samt sammanlagd lokalyta om 1.225 kvm. Föreningen består av 338 bostadsrättslägenheter samt 35 hyresrättslokaler.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör både källarförråd och vindsförråd. Porttelefoner till trapphusen. I föreningen finns samlingslokal, övernattningsrum, cykelrum, barnvagnsrum, motionsrum, bastu, hobbyrum och vävstuga. Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även en fristående tvättstuga i hörnet av Kopparmynts- och Silvermyntsgatan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns även mattvätt och tillgång till fler tvättstugor på Silvermyntsgatan 3.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är mycket god. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår en större projektering för underhåll och förbättring av värme och ventilation. Föreningen planerar att inom en 5 års period att renovera fasaden på Kopparmyntsgatan 1-7. Utöver det finns vissa planer på att bygga en enrumslägenhet av en källarlokal, dock inga ytterligare beslut är ännu tagna.
Gjorda renoveringar:
1990-talet byttes samtliga fönster.
1998 lades nytt undertak och tegel.
2004 utfördes elrenovering.
2006-2007 stambyte inklusive badrumsrenovering samt vissa dräneringsarbeten
2009 renoverades fasad på Plåtmyntsgatan 3-31.
2010 installerades säkerhetsdörrar.
2011 datoriserad styrning av värmesystemet, miljöhus för sopor samt fasadrenovering av Silvermuntsgatan 9-21.
2013-2014 genomfördes en OVK-besiktning i samband med att en rensning och injustering av ventilationer samt byte av frånluftsfläkt genomfördes på Kopparmyntsgatan 9
2014 byte av entréportar vilka uppdaterades med porttelefoner och nya låssystem.
2015 byggdes en fristående tvättstuga i miljöhuset i hörnet av Kopparmynts-och Silvermyntsgatan.
2017 byte av vattencistern till vägghängd toalett.

Parkering: Föreningen tillhandahåller över 200 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 190 kr/månad utan el-uttag, 215kr/månad med el-uttag och 230 kr/månad för parkeringsplatser som är belägna under tak. Föreningen förfogar dessutom över 45 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 362-538 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2019-04-16).

TV och bredband: Föreningen har ett gemensamt avtal med Bredbandsbolaget för leverans av analog TV och fiberbredband (hastighet 250/100). Ingår i avgiften.

Gårdsplats: Lummig innergård med stora gräsytor, vackra träd, fin lekplats, grillplats och utemöbler.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning