Såld

Nyrenoverad tvåa med solig västerbalkong

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kärrhöksgatan 5A

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 246 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Kärrhöksgatan 5A,
416 54 Göteborg

Beskrivning

Med insynsskyddat läge högst upp i huset ligger denna nyrenoverade tvåa med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck och utsikt över omgivningarna. Modernt kök med sobra materialval och rymligt vardagsrum med utgång till en solig balkong i eftertraktat västerläge. Stort sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Helkaklat badrum som stambyttes 2000 och fick ny inredning 2017. Lägenheten har genomgående nyinlagd vitlaserad askparkett och vitmålade väggar.

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Kärrhöksgatan ligger med kort gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Lägenhetens 51,5 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Lägenheten har genomgående nyinlagd vitlaserad askparkett och vitmålade väggar. Hallen ligger mitt i lägenheten och binder samma alla rum.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti och utgång till en härlig balkong i västerläge. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord.

Nyrenoverat sobert kök med ljusgrå köksinredning samt bänkskiva och kakel i vitt. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Trevlig matplats invid fönstret med grönskande utsikt.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Ett dubbelfönster med insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som stambyttes 2000. Vitt klinkergolv och vitt kakel med en grå bård. Badrummet har ny inredning från 2017 som består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörr i glas samt både handdusch och taksil. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 246 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0196%. Andel av årsavgift är 1,02118%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 50/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1948.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 51,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Com Hem. Digitala programpaket "Small" ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband och IP telefoni via Comhem.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Bilplats: Föreningen har 32 parkeringsplatser, samtliga placerade längs med Wingårdsgatan 10 och hyrs ut för 200 kr/mån. Kontakta HSB om ni önskar hyra en plats. Kösystem.

Föreningen äger inga garage. De garage som ligger utefter Wingårdsgatan är en fristående ekonomisk förening med insatsgarage som säljs och köps precis som insatslägenheter. Kontakta Kärralunds Garageförening (Göran Quant)för mer information. Email: goranqu@hotmail.com.

Det finns gästparkering nedanför Kärrhöksgatan 5 samt nedanför Wingårdsgatan. På Virginsgatan är det för närvarande fritt att parkera i mån av plats.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två förråd. Föreningen har två gästrum på Wingårdsgatan 10C samt Kärrhöksgatan 9 (80 kr/natt). Båda rum innehar fyra bäddar vardera. Det finns även en bastu - Kärrhöksgatan 9, tre tvättstugor med torkrum, en stortvättstuga, cykelförråd i varje källare, ett hobbyrum samt en föreningslokal - Kärrhöksgatan 7. Föreningen har även ett grovsoprum vid gaveln till Kärrhöksgatan 3 samt ett återvinningsrum vid gaveln till Kärrhöksgatan 5.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kranskötaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kranskötaren bildades 1949. Föreningen består av 79 lägenheter samt ett tre lokaler fördelade på fem hus med följande adress Kärrhöksgatan 3 A-C, 5 A-C, 7 A-B och 9 A-B samt Wingårdsgatan 10 A-C. Marken upplåts med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal gäller fram tills 2027.

Föreningens ekonomi: HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Avgifterna höjdes med ca 3% 2017-01-01 då på grund av tomträttsavgälden som omförhandlades. Avgifterna har sedan dess varit oförändrade.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en långsiktig underhållsplan som sträcker sig 60 år framåt i tiden.
2017 Ev fasadförbättringar på nord- och östfasaderna. Förhoppningsvis kan detta ske via sky-lift, för att slippa sätta upp ställningar. Ev förbättringar av träfönster vars utsidor behöver målas om. Översyn och ev byte av dränering och avloppsledningar.
2019 Ny översyn OVK och rensning av ventilationskanaler.
2020 Översyn och ev reparation/målning av socklar, balkongundersidor, täcklister, fönsterbleck, hängrännor. Byte av entrédörrar, målning av trapphus, lokaler, tvättstugor etc.
Genomförda renoveringar och underhåll:
1984-1985 Tilläggsisolering fasad och vind,
1995 Takbyte
2000 Stambyte, inklusive byte av badrumsfönster och el i lägenheter. Samma år utfördes även byte av radiatorventiler, stamventiler och termostater.
2004 Dränering
2006 Nya balkongplattor och balkongdörrar.
2011 OVK utfördes
2012 Byte av två tvättmaskiner.
2013 Radonmätning har utförts - I vissa lägenheter har kompletterande friskluftsdon monterats i vardagsrummen. Ventilerna monteras över radiatorerna, och ny håltagning genom fasaden har gjorts. Även befintliga friskluftsventiler över radiatorerna har bytts ut.
2013-2014 Renovering av tegelfasader
2014 Trappslipning, ommålning tak i trappuppgångar samt byte källardörrar
2015 Omläggning gång mellan 10an och 3an samt nytt låssystem och porttelefoner.
2016 Inspektion av nord- och ostfasaderna samt statusen på träfönstrens utsidor. Radonsanering har utförts. Tyvärr har fortfarande ca 15 lägenheter förhöjda värden. Detta kommer inte gå att lösa med det nuvarande ventilationsystemet självdrag så man ser över möjligheterna att installera mekanisk ventilation.

Parkering: Föreningen har 32 parkeringsplatser, samtliga placerade längs med Wingårdsgatan 10 och hyrs ut för 200 kr/mån.
Kontakta HSB om ni önskar hyra en. Strikt kösystem tillämpas.


Föreningen äger inga garage. De som ligger utefter Wingårdsgatan är en fristående ekonomisk förening (Kärralunds Garageförening).

Det finns gästparkering nedanför Kärrhöksgatan 5 samt nedanför Wingårdsgatan.
På Virginsgatan är det fritt att parkera.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Övrigt: Föreningen har trappstädningen på entreprenad. Städning av trapphusen utförs med två veckors mellanrum.

Andrahandsuthyrning:
Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl såsom nytt samboförhållande eller studier/arbete på annan ort föreligger.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning