Välkommen till

Bratteråsgatan 72

Bratteråsgatan 72
2:a alt. 3:a Eriksberg

Unik gavellägenhet med bevarad industriarkitektur anno 1914

Välkomna till en modern lägenhet med bevarad industristil från husets ursprungliga byggår 1914. Bostaden är unik i sin stil och karaktäriseras av rustika materialval, djupa välvda fönster med spröjs och stålbalkar i original. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en solig söderbalkong med älvutsikt. Generös öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som skapar fantastiska sällskapsytor. Lägenheten är genomtänkt in i minsta detalj med noga utvalda materialval, stilfullt kök från Myresjö och modernt badrum som erbjuder tvättmöjligheter samt en duschkabin utöver det vanliga med inbyggt bubbelbadkar, ångbastu, fotmassage, takdusch och radio. Genomgående massiva ekgolv i enstav och väggar målade i vitt, grått och kakigrönt med inslag av tegelpartier. Lägenheten kan byggas om till en trea om man önskar ett extra rum, se alternativ planritning.

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden är en trygg och stabil förening. Huset totalrenoverades av JM 2008 och var en gång i tiden en gammal spannmålskvarn, så både byggnaden och området har en spännande historia. Ett av de mest spektakulära husen i Göteborg!

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 77 kvm är disponerade enligt följande:

Redan i innanför ytterdörren får man känslan av att det här är en lägenhet utöver det vanliga. Vid entrén ligger snyggt och praktiskt grått klinkergolv och här finns även plats för avhängning. Lägenheten har genomgående massiv rustikt ekgolv i enstav, väggar målade i vitt, grått och kakigrönt med inslag av tegelpartier samt gråmålade stålbalkar i original.

Fantastiska sällskapsytor i öppen planlösning med ljusinsläpp från vackra välvda spröjsade fönster med djupa nischer i två väderstreck. Vardagsrumsdelen erbjuder flera möbleringsalternativ och kan inredas med soffgrupp, arbetshörna och övrigt möblemang. Härifrån nås även lägenhetens soliga söderbalkong med högt läge och älvutsikt.

Stilfullt kök från Myresjö med klassisk köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i ek och svart kakel. Köket erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter och utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn/mikro, fläkt och integrerad diskmaskin. Kyl med frys är placerad i den intilliggande klädkammaren. Invid fönstret ryms en matplats för stora middagssällskap.

I anslutning till köket ligger en rymlig klädkammare med klädstång och överskåp.

Sovrummet nås från hallen och avgränsas av en maffig skjutdörr i industristil. Rofyllt sovrum i mörkgrå nyans med två vackra välvda spröjsade fönster med djupa nischer. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord samtidigt som goda förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en generös skjutdörrsgarderob.

Stort helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med inbyggda spotlights, handdukstork samt en duschkabin utöver det vanliga med inbyggt bubbelbadkar, ångbastu, fotmassage, takdusch och radio. I badrummet finns även en tvättmaskin och torktumlare från Bosch med arbetsyta och förvaringsskåp ovan. Renoverat av fackmän 2008.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta