Såld

Unik gavellägenhet med bevarad industriarkitektur anno 1914

Såld

Bratteråsgatan 72

2:a alt. 3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 464 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
77 kvm
Våning:
4/9, hiss
Byggår:
1914
Adress:
Bratteråsgatan 72,
417 62 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till en modern lägenhet med bevarad industristil från husets ursprungliga byggår 1914. Bostaden är unik i sin stil och karaktäriseras av rustika materialval, djupa välvda fönster med spröjs och stålbalkar i original. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en solig söderbalkong med älvutsikt. Generös öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som skapar fantastiska sällskapsytor. Lägenheten är genomtänkt in i minsta detalj med noga utvalda materialval, stilfullt kök från Myresjö och modernt badrum som erbjuder tvättmöjligheter samt en duschkabin utöver det vanliga med inbyggt bubbelbadkar, ångbastu, fotmassage, takdusch och radio. Genomgående massiva ekgolv i enstav och väggar målade i vitt, grått och kakigrönt med inslag av tegelpartier. Lägenheten kan byggas om till en trea om man önskar ett extra rum, se alternativ planritning.

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden är en trygg och stabil förening. Huset totalrenoverades av JM 2008 och var en gång i tiden en gammal spannmålskvarn, så både byggnaden och området har en spännande historia. Ett av de mest spektakulära husen i Göteborg!

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Lägenhetens 77 kvm är disponerade enligt följande:

Redan i innanför ytterdörren får man känslan av att det här är en lägenhet utöver det vanliga. Vid entrén ligger snyggt och praktiskt grått klinkergolv och här finns även plats för avhängning. Lägenheten har genomgående massiv rustikt ekgolv i enstav, väggar målade i vitt, grått och kakigrönt med inslag av tegelpartier samt gråmålade stålbalkar i original.

Fantastiska sällskapsytor i öppen planlösning med ljusinsläpp från vackra välvda spröjsade fönster med djupa nischer i två väderstreck. Vardagsrumsdelen erbjuder flera möbleringsalternativ och kan inredas med soffgrupp, arbetshörna och övrigt möblemang. Härifrån nås även lägenhetens soliga söderbalkong med högt läge och älvutsikt.

Stilfullt kök från Myresjö med klassisk köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i ek och svart kakel. Köket erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter och utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn/mikro, fläkt och integrerad diskmaskin. Kyl med frys är placerad i den intilliggande klädkammaren. Invid fönstret ryms en matplats för stora middagssällskap.

I anslutning till köket ligger en rymlig klädkammare med klädstång och överskåp.

Sovrummet nås från hallen och avgränsas av en maffig skjutdörr i industristil. Rofyllt sovrum i mörkgrå nyans med två vackra välvda spröjsade fönster med djupa nischer. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord samtidigt som goda förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en generös skjutdörrsgarderob.

Stort helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med inbyggda spotlights, handdukstork samt en duschkabin utöver det vanliga med inbyggt bubbelbadkar, ångbastu, fotmassage, takdusch och radio. I badrummet finns även en tvättmaskin och torktumlare från Bosch med arbetsyta och förvaringsskåp ovan. Renoverat av fackmän 2008.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 464 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,813%. Andel av årsavgift är 1,83292%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bratteråsgatan 72, 417 62 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1914

Lägenhetsnummer: 141/1203

Våningsplan: Våningsplan 4 av 9. Hiss finns. Våningsplan 4 av 9.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 77 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i söderläge med älvutsikt.

Övrigt: Byggplaner finns i området där Silon står idag.

Tillträdesdag: 2018-06-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Kvarnen på Norra Älvstranden. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnen på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:7 som förvärvades 2006. Föreningens fastighet har ursprungligt byggnadsår 1914 men en totalrenovering genomfördes dock under åren 2006-2008 av entreprenören JM AB. De nybyggda bostäderna stod inflyttningsklara under första kvartalet 2008. Föreningen består av 59 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4115 kvm där allt yta är lägenhetsyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har en mycket god ekonomi och har tidigare år haft avgiftsfria månader och extra amorteringar. I januari 2016 sänktes avgifterna med 10%. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2016 en långtidsbudget som sträcker sig till 2026. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-02-05) och föreningens plan är att hålla avgifterna på en stabil nivå.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2043.
I dagsläget pågår fasadöversyn/lagning/hydrofobiering. Senare under året planers dammbindning källare.
2019 lagning/bättring av sockel.
2020 målning av trall samt OVK.
Gjorda renoveringar:
2015-2016 installerades ett nytt portlåssystem med tags.
2016 målning av ståldörr/entréparti i trä.
2017 målning av trall samt OVK.

TV och bredband: TV: TV via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband: Bredband via Gothnet och iTux (flertalet internetoperatörer finns att välja mellan).

Parkering: Från Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckshuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras månadsvis för ca 825 kr/månad (kostnaden kommer höjas till 865 kr/mån i april 2018), tillståndet fungerar som ett boendeparkeringskort. Föreningen förfogar över 42 parkeringstillstånd i Deckshuset. Ingen kö utan alla har möjlighet att få en plats. Vissa medlemmar har två platser så om det flyttar in någon som vill ha en plats måste de som har två säga upp en, uppsägningstid är 3 månader. Kontakta Aspelin-Ramm Fastigheter för mer information, 031-760 11 90.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på våning 3. Det finns barnvagnsförråd och cykelförråd. Föreningen har tillgång till "Tornet" - en lokal högst upp i fastigheten med vidsträckt utsikt!

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen SFF Juvel med en andel på 25%.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning