Såld

Magiskt fin etagelägenhet i charmigt landshövdingehus

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storkgatan 6L

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 359 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
3, ej hiss
Byggår:
1926
Adress:
Storkgatan 6L,
416 69 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mycket mysiga etagelägenhet i idylliska Bagaregården! Lägenheten har ca 82 kvm i golvyta! Bostaden präglas av charmiga detaljer så som synliga takbjälkar, framtagen murstock i tegel samt härliga takfönster som bidrar med ett otroligt ljusinsläpp på övre plan. Sobra och enhetliga ytskikt är genomgående och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget kök med plats för matbord och vy mot den mysiga innergården. Mysigt vardagsrum där ni finner trappan som tar er upp en våning där vinden gjorts om till två generöst utformade och mysiga sovrum. Till sist har ni ett helkaklat badrum med stilrent hexagonmönstrat klinkergolv i carraramarmor tillsammans med vitt kakel på väggarna. Detta är en bostad att trivas i!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Bostadens 69,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt en inbyggd garderob med överskåp som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Golvet är belagt med ett praktiskt klinkergolv i grått och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Stilrent renoverat badrum med hexagonformade klinkerplattor i Carraramarmor tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegel, samt duschhörna med vikbara väggar i klarglas. Praktiskt med ett högskåp till förvaring. Lyxigt med golvvärme!

Ta er vidare till det ljusa och trivsamma köket med skåpsluckor och lådor i vitt med inslag av ek med rostfria beslag. Ovan bänkskivan i trä sitter mörka asymmetriska kakelplattor som gör ett snyggt avbrott mot det annars ljusa i rummet. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Ett matbord med fyra sittplatser har en självklar plats i köket. Fönstret bjuder på utsikt mot den idylliska innergården. Vita väggar tillsammans med parkettgolv.

Mysigt och rogivande vardagsrum där en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel enkelt får plats. Det ljusa ytskikten tillsammans med ljusinsläppet från fönstret bidrar till känslan av rymd.
Via vardagsrummet tar ni trappan upp till den ombyggda vinden som idag disponeras av två mysiga sovrum.

Bevarade detaljer som synliga takbjälkar, framtagen murstock i tegel och härliga takfönster präglar dessa rum. Hela övervåningen har underliggande golvvärme.
Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet är riktigt rymligt och ger gott om svängrum. Här finns utrymme både för liten arbetshörna samt mys/läshörna. Kläderna förvarar ni i den inbyggda garderoben. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ombonat vitaliserat brädgolv som sträcker sig ut till bostadens andra sovrum.

Via det spröjsade pardörrarna tar ni er in till bostadens andra sovrum som idag används som barnrum. Detta går att möblera med en enkel- alternativt en dubbelsäng. Även här erbjuds en inbyggd garderob förvaringsmöjligheter och ytterligare plats finns för förvaringsmöblemang. Väggarna är målade i en härlig stålblå färg och den framtagna murstocken ger rummet en riktigt mysig karaktär.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 359 kr/mån. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 208kr/mån för Telia gruppanslutning (tv, bredband, fast telefoni).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,48798%. Andel av årsavgift är 1,48798%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 18:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 83/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3, ej hiss. Våningsplan 3 och 4 av 4.

Byggår: 1926.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 70 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Telia. Internet: Bredband via Telia.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 124 kWh/m² år.

Övriga byggnader: I föreningen finns det en rymlig tvättstuga, en gästlägenhet, övernattningsrum att hyra samt puben som är en samlingslokal. På utsidan av huset finns ett barnvagnsrum. Det finns också ett kontor som används som styrelserum.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg III .

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Bagaregården 18:3 med adress Storkgatan 6. På fastigheten finns ett bostadshus som består av 84 lägenheter och 8 lokaler. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan är 4 330 kvm och den totala lokalytan är 215 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Välskött och stabil ekonomi.
Föreningen beslutade under november månad att höja avgiften med 5% den 1 januari 2018. Detta beslut gäller tills dess att nytt beslut fattas. Kontrollerat med föreningen 2017-12-19.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget har föreningen precis bytt tak med nya pannor och fasaden har reparerats och målats om. Därefter har föreninen inga planer på större renoveringar inom det närmsta utan bara löpande underhåll.


Gjorda renoveringar:
I slutet av 1980-talet utfördes en stamrenovering.
2004 fasadrenovering mot innergården.
2006 renovering av tak.
2006-2008 samt byte av fönster och balkongdörrar som var i dåligt skick.
2007 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2008 målning av fasad, värmeinjustering samt åtgärder av ventilationen.
2009 målning av entrépartier, plåtarbeten på skorstenar, översyn av tak samt renovering av badrummen i tvättstugan och gästlägenheten. Samma år utfördes även en översyn av stammarna i källaren och de som var äldre byttes ut.
2010 renovering av innergård samt förberedelser inför att stadsgasen skulle upphöra.
2012 montering av brandsläckare i alla trappuppgångar.
2013 har man utfört ett antal fönsterbyten, renoverat samlingslokalen och tvättstugan samt bytt ut låsen i samtliga lägenhetsdörrar, förråd m.m.
2014 upprustning av fasaden.
2015 utfördes spolning av stammar.
2015 mindre renovering av trappuppgångarna.
2017-2018: Taket skall bytas inklusive nya pannor och fasaden ska repareras och målas om. Arbetet väntas pågå under hela 2017 och avslutas under 2018.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning