Såld

Kvadratsmart etagelägenhet på topfloor med stor balkong i soligt söderläge

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Åke Falcks Gata 3

1,5:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 786 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Byggår:
2015-2017
Adress:
Åke Falcks Gata 3,
412 49 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna moderna och kvadratsmarta etagelägenhet på topfloor som passar perfekt för dig som vill ha nära till grönska och stadens puls på samma gång! Lägenheten har genomgående hög kvalitet med välvald inredning och gedigna material. Den generösa takhöjden om ca 2,8 - 7 meter ger en fantastisk rymd och karaktär till bostaden samtidigt som det förser rummet med ett fantastiskt ljusinsläpp. Lyxigt med underliggande golvvärme på båda planen. Allrummet präglas även av ett generöst fönsterparti med utgång till bostadens balkong i söder. Ni erbjuds ett stilrent vitt kök från Marbodal med kvalitativa vitvaror från Siemens samt ett helkaklat badrum. Ta trappan upp och ni välkomnas till ett mysigt sovloft som idag disponeras som ett allrum/vardagsrum. Här bor man stilfullt och klassiskt på en av stadens bästa adresser!

Brf Studio 2 har en stilren, stram och stark egen identitet, samtidigt som kopplingen till den omgivande arkitekturen känns tydligt. Husen präglas av bearbetade murverk av grått tegel, vackra träpartier, snickerier och varmförzinkat stål, vilket påminner om stenstadens klassiska arkitektur men med ett samtida uttryck. Miljötänk och hållbarhet har varit en genomgripande tråd i bygget så som t.e.x modern sopsug, energieffektiv uppvärmning m.m. Föreningen erbjuder flera bekvämligheter med garage under huset, bastu/relax, gym, festlokal och övernattningslägenhet.

Läget i Örgryte Torp gör att man inte behöver välja mellan avkoppling och aktiviteter samt skogens lugn och stadens puls. Runt knuten nås slottet Stora Torp som namngivit områet samt Delsjöns naturreservat med en trevlig sandstrand. I anslutning till badplatsen finns möjlighet att hyra kajak, rida, ta en fika i kaffestugan samt spela 18 hål på Delsjö golfklubb.
En kort promenad bort finner ni Skatås friluftsområde och innerstadens myller med restauranger, shopping och hela Göteborgs nöjesliv finns bara några hållplatser bort. Inom cykelavstånd, vid Liseberg eller Munkebäck, ligger även några av Göteborgs bästa mataffärer. 2 minuter från dörren ligger närmsta spårvagnshållplats, Bögatan där spårvagn nr 5 går med täta turer. Det tar endast ett par minuter till Liseberg och centrum. För er som pendlar kommer man smidigt ut på Riksväg 40 till Landvetter flygplats alternativt E6 i norr- eller södergående riktning.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 55,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med gott om plats för förvaringsmöjligheter i en garderob samt ett städskåp med överskåp som sträcker sig upp till taket. Lägenheten har en generös takhöjd med tak upp till nock vilket ger den öppna planlösningen karaktär och bidrar till känslan av rymd. Golvet är belagt med ett parkettgolv i vitpigmenterad ask och väggarna är målade i vitt. Genomgående enhetliga och ljusa ytskikt vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Lägenheten har dessutom golvvärme, vilket gör att man slipper element och får mer yta till inredningen.


Ni har ett kombinerat kök och allrum där den öppna planlösningen bjuder in till samvaro och gemenskap. Köket har vita släta luckor från Marbodal där skåpen sträcker sig ända upp till taket vilket skapar extra förvaringsutrymme. En blankpolerad bänkskiva i granit med waterfall ned mod golvet som ger ett vackert avslut vid bänkens kortsida. Granitskivan är mycket tålig och möjliggör mycket yta vid matlagning. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggnadsmikro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Allrummet har en härlig känsla med öppna ytor och det generösa fönsterpartiet som sträcker sig från golv till tak. Härifrån finner ni även utgången till den stora balkongen i söderläge med utsikt över innergården och bort mot Delsjöområdets naturreservat. Allrummet kan inredas med en matplats tillsammans med en mindre dubbelsäng alternativt en soffa.

Trappan upp leder er till ett sovloft, alternativt ett allrum som det idag disponeras som. Möblera gärna med soffgrupp, soffbord och tv-bänk. Här finner ni även en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. En mysig plats att umgås på där den generösa takhöjden ger en känsla av rymd. Väggarna är målade i vitt och även här ligger ekparkett i vitpigmenterad ask. För takfönstren sitter elektriska blinders för mörklägging vid nattetid, detta styr ni enkelt med en fjärrkontroll.

Modernt badrum med antracitgrått klinkergolv och helkaklade väggar med vita stora liggande kakelplattor. Inredningen består av en vägghängd wc, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, handduksvärmare, regn- och handdusch med raka vikväggar i glas. Här finns även en kombimaskin med både tvätt och tork från Siemens med arbetsyta ovan samt ett förvaringsskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 786 kr/mån. I avgiften ingår telia triple play. Individuell mätning av värme, el och vattenförbrukning debiteras separat på avgiftsavin.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,74981%. Andel av årsavgift är 0,90865%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 131 kr/mån fördelat enligt följande:
Hushållsel 131 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 50:9.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3152/1402.

Våningsplan: Etage på topfloor. Våning 5 & 6.

Byggår: 2015-2017.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 56 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni .

Uteplats: Balkong i söder.

Bilplats: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett rymligt förråd. I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 96 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9. På fastigheten finns lamellhus i 4-5 plan som består av 96 st bostadsrättslägenheter och 2 st hyreslokaler. Byggprojektet har genomförts på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017. Föreningens adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Erikssons gata 2-12.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. Årsavgifterna för drift höjdes med 7 % 2019-07-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20200513.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Då bostadshusen är nyproducerade har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning