Såld

Välplanerad fyra med inglasad balkong i söderläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 2

4:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 435 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 87 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 2,
414 78 Göteborg

Beskrivning

Ta er upp till våning ett och ni välkomnas in i en ordentlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Hallen är centrerad i lägenheten och knyter samman rummen. Knytpunkten tillsammans med det delvis integrerade genomgångsläget bjuder på en härlig känsla av rymd och ljus. Lägenheten erbjuder ett fräscht kök med gott om förvaringsmöjligheter, ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen i söderläge, tre sovrum i varierande storlek, en walk-in-closet samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. En tidlöst renoverad lägenhet med sobra ytskikt som gör det enkelt att sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Välkomna på visning!

Täppan är en lugn och välskött bostadsrättsförening som ligger i Högsbo.
Föreningen ligger nära skolor, affärer, motionsanläggningar och inte minst Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Föreningen består av 289 lägenheter som ligger i trevåningshus med trevliga innergårdar. Det tar ca 20 min med spårvagnen till Göteborgs centrum.

En trappa upp välkomnas ni in i en ordentlig hall med plats för ytterkläder och förvaring. Hallen är centrerad i lägenheten och knyter samman alla rummen. Knytpunkten tillsammans med det delvis integrerade genomgångsläget bjuder på en härlig känsla av rymd som är genomgående i hela bostaden. På golvet ligger ett fint ekgolv och väggarna är ljusa.

Väl tilltaget vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet som vetter åt söder. Här finns gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och en kontorshörna med två arbetsplatser. Ljusa väggar och en klassisk ekparkett i fiskbensmönster. Från vardagsrummet finner ni utgången till lägenhetens balkong i bästa söderläge. Gott om soltimmar får ni här och kan njuta från tidig förmiddag till sen kväll.

I anslutning till hallen finner vi master bedroom. Ett rogivande rum med ljusa väggar. Här har ni gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan att ta för mycket anspråk av ytan i rummet. Gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna utmed ena väggen.

Vi tar oss vidare in i köket med skåpsluckor och lådor i ljust trä, här har ni gott om förvaringsmöjligheter. Bänkskiva i ek och vitt kakel ovanför arbetsytorna ger ett snyggt avbrott mot det annars vita. Utrustningen består av ugn med spishäll, fläkt, kyl, frys, integrerad diskmaskin samt inbyggd mikro. Matplatsen har sin givna plats intill väggen och rymmer fyra sittplatser.

Bostadens andra sovrum rymmer plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbordshörna om så önskas. På golvet ligger ek parkett och väggarna är ljust blåa. Här finner ni dessutom en egen Walk-in-closet. Rummet går att använda som gästrum, barnrum alternativt kontor. Allt efter behov.

Det tredje sovrummet används i dagsläget som barnrum och har gott om plats för säng och skrivbord.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte 2004. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, kombinerad/tvättmaskin/torktumlare samt en duschhörna med dragdörr.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 435 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 112 kr. Andel i föreningen är 0,43183%. Andel av årsavgift är 0,43183%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 650 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 260/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1961.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 87 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet: Fast lina. Hastighet: 1 Gbit/s. Leverantör: Banhof.

Uteplats: Balkong, inglasad, läge söder.

Bilplats: Det finns ett större antal p-platser, 154 st med och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än våra egna platser.

Varmgarage: 600 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket skörden: 300 kr/mån
(Priser gäller fr.o.m. 2013-07-01)

Det finns en kö till P-platserna. Hur länge man får vänta beror helt på omsättningen av platser.

Föreningen har även gästparkeringsplatser.

Energideklaration: Energiprestanda 96 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i markplan.

Bastu och Relax:
Bastu finns att låna på gaveln Kapplandsgatan 16, bokning sker på lista i entrén. Bastun går att boka mellan 12-22.

Cykelrum:
Cykelrum finns i regel i den uppgång man bor i. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.

Biltvätt sommartid: köp nyckel på Täppans expedition till den gemensamma tvättanläggningen vid återvinningsstationen, Kapplandsgatan 82.

Tvättstuga:
Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper.

Man bokar en tvättgrupp som består av antingen 2 stycken tvättmaskiner (5,5kg), 1 torktumlare & 1 torkrum eller 1 grovtvätt (10kg) & 1 torkrum.

Om man behöver köra enbart centrifugering finns det separat program för det i tvättmaskinerna.

Om ett bokat tvättpass inte börjat utnyttjas 15 min efter start tid är det fritt fram att använda dessa maskiner.

Tvättpassen är mellan :

08.00-11.00 (ej Söndag)
11.00-14.00
14.00-17.00
17.00-20.00 (ej Söndag).

Information Förening

Förening: HSB Brf Täppan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 289 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garageplatser. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Kommande/gjorda renoveringar: 1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 renoverades fasaderna.
2017 slipades och lackades entréerna om.
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.Taken planeras att renoveras under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad.

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med grillplats samt bord och stolar för mysiga kvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning