Såld

Pampig lägenhet med hög klass, två balkonger

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Burgårdsgatan 7

3,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 160 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
120 kvm
Våning:
3/5, ej hiss
Byggår:
1908-1909/2008-2009
Adress:
Burgårdsgatan 7,
412 52 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Stor representativ lägenhet med två balkonger i populära Lorensberg. Belägen på våning tre, två trappor upp. Renoverad 2009. Absolut toppskick med slående hög finish! Välplanerad med två sovrum, klädkammare, fantastiskt stort och socialt kök, väl tilltaget vardagsrum samt ett modernt badrum och en gästtoalett. Här får man ett förstklassigt hem, direkt vid inflytt. Underbar sekelskifteskaraktär med generös takhöjd som ger härlig rymd. Breda listverk, dubbeldörrar och fantastiska stuckaturer präglar denna underbara bostad!

I vacker hörnfastighet anno 1909, ritad av arkitekten Carl Hjalmar Zetterström, erbjuds möjligheten till att förvärva denna pärla. Ta två trappor upp till våning tre och kliv in i en magisk dröm.

Denna enastående sekelskifteslägenhet erbjuder ett livsstilsboende med högsta valfrihet. Vare sig det är storstadslivet som lockar eller möjlighet till snabba kommunikationer ut till naturområden så är läget här perfekt. Avenyn ligger bara några minuters promenad bort och även Korsvägen med dess kommunikationsutbud som tar en snabbt ut till Delsjön, Landvetter Flygplats eller andra delar av staden. En stilla sommarkväll, på balkongen mot innergården, känns Göteborgs centrum snarast avlägset.

Lägenheten är minutiöst renoverad 2008 - 2009 med fokus på att återställa allt så långt som möjligt till originalutseendet. Kök och bad är utförda i modern tappning.

Sekelskiftescharmen blir som mest tydlig i de tre stora salongerna i fil, ut mot lugna Burgårdsgatan. Den omfattande takhöjden kompletteras med välbevarade detaljer som höga och dekorativa golvlister samt vackra fönstersnickerier. Rummen andas harmoni och erbjuder en lika öppen som ombonad atmosfär.

Bakom höga och pampiga pardörrar i det eleganta trapphuset, inbjuds man av en härlig entré med tapet från exklusiva Nina Campell - Aquarium. Redan här slås du av våningens imponerande takhöjd. I hallen finns bra med plats för avhängning och förvaring. Hallen erbjuder även en praktisk gästtoalett med helkaklade väggar i vitt och kristallmosaik på golv med komfortabel golvvärme, vägghängd wc, spegel, handfat samt blandare från Hans Grohe.

Från hallen kliver man angenämt in i det sociala köket. Vilken underbar storlek! Här finns en välplanerad maskinpark som är utrustat med induktionshäll, motorfläkt, kyl, frys och diskmaskin signerad Miele. Det schackrutiga golvet bryter snyggt av mot rummets ljusgråa väggar. Det stilfulla köket är från Marbodal och inrymmer goda förvaringsmöjligher och en fantastisk arbetsbänk i det exklusiva materialet sten - svart diabas - även kallad "det svarta guldet". En charmig detalj från svunna tider är den rundade väggen från trapphuset som bryter av och skapar karaktär åt köket. Mingla, laga mat och umgås i detta fantastiska kök med matplats för många gäster. Från köket nås den härliga balkongen, belägen i österläge mot innergården. Här kan du ta dagens första kopp kaffe i morgonsolen eller låta fågelkvittret låta i bakgrunden när du förbereder frukosten.

Vidare kommer man in till de tre pampiga rummen i fil ut mot Burgårdsgatan. Här blir sekelskiftesatmosfären extra påtaglig. Detaljer och snickerier kompletterar det ljusa och höga intrycket som understryks av de stora fönstren med sina originalglas och vredesbeslag. Solen letar sig in genom de många fönstren och skapar vackra solkatter i rummen. Från rummet i mitten - vardagsrummet - når du även våningens andra balkong ut mot Burgårdsgatan. Vardagsrummet ger plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är här målade i samma ljusgråa ton som köket och golvet kläs av ett vitmålat massivt furugolv.

Till höger om vardagsrummet finns lägenhetens ena av två sovrum. Det används idag som sovrum men kan med fördel användas som bibliotek/tv-rum/barnrum. Här hittar man även den rymliga klädkammaren. Rummet får en extra klasshöjning av kakelugnen som återfinnes här (ej i bruk). En vacker detalj, helt klart.

Det tredje rummet i fil utgör idag master bedroom med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ljusgrå ton på väggar och även här vackert vitmålat brädgolv.

Från det större sovrummet når man det helkaklade badrummet. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod, spegel, toalett, handdukstork samt badrumsskåp. För den bekväma finns här även tvättmaskin och torktumlare från Miele. Komfortabelt med golvvärme under kristallmosaiken. Miljön andas definitivt klass.

Från köket nås den härliga balkongen, belägen i österläge mot innergården. Här kan du ta dagens första kaffekopp i morgonsolen eller låta koltrastsången tränga in när du förbereder kvällsmaten.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 160 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,47%.

Pantsättning: Ej pantsatt.

Driftkostnad: Totalt ca 480 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 330 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driften kan komma att skifta beroende på antal i hushållet, avtal mm.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Burgårdsgatan 7, 412 52 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Heden 31:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1908-1909/2008-2009

Lägenhetsnummer: 13

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Ej hiss. Två trappor upp.

Storlek: 3 rum och kök varav 1-2 sovrum. Boarea 120 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Lägenheten bjuder på hela två balkonger där ena nås från köket och den andra från vardagsrummet.

Tillträdesdag: 2018-06-13 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Turmalinen 1. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Föreningen upplåter lägenheter i Fastigheten Göteborg Heden 31:1.
Fastigheten på Södra vägen 32 är ritad av arkitekt Carl Hjalmar Zetterström. Fastigheten omfattar totalt 21 bostadsrätter och 4 lokaler. Den totala ytan uppgår till 3684 kvadratmeter. År 2009 brann fastigheten vilket medförde en totalrenovering av både fastigheten och alla lägenheterna. Idag är hela huset i absolut toppskick. I och med återställandet efter branden har byggnaden och lägenheterna nybyggnadsstandard. Se årsredovisningen för mer information.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2015-04-10. Energiprestanda 106 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: År 2008-2009:
- grundförstärkning med pålning till berg
- nytt tak och hängrännor/stuprör
- nya vatten- och avloppsstammar
- nytt ventilationssystem
- nytt värmesystem
- totalrenovering av ursprungliga dörrar och fönster i lägenheter
- totalrenovering av ursprungliga trappfönster (blyinfattat glas)
- neddragning av hiss till markplan och ny hisskonstruktion
- målning av trapphus
- ny el i hela fastigheten
- nytt porttelefonsystem
- nytt kabel-TV-, telefoni- och bredbandssystem

År 2011-2014:
-målning fasad mot Södra Vägen/Burgårdsgatan
-renovering av balkonger mot Burgårdsgatan
-målning av fönster mot Södra vägen/Burgårdsgatan (exteriört)
-renovering av portgång mot Burgårdsgatan inklusive nya portar med automatik.
-gårdshus och sophantering renoverat och ny planering och beläggning på gården.

TV och bredband: TV: Comhem. Bredband: Comhem.

Parkering: Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Det finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Lägenheten disponerar över ett vindsförråd, detta nås via gårdstrapphuset. Cykelförråd finns.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning