Snart till salu

Trivsam och ljus lägenhet med öppen planlösning & västerbalkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Norra Gubberogatan 7

2,5:a Olskroken

Kortfakta

Avgift:
3 724 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 7,
416 63 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

I ett högt och fritt läge i huset finner ni denna välplanerade och sociala bostad belägen på Norra Gubberogatan 7. Lägenheten har genomgående rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot lummiga Gubberoparken. Detta är en perfekt bostad för er som uppskattar trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Plats för umgänge och middagsbjudningar i goda vänners lag. Master bedroom har plats för dubbelsäng och gott om förvaring. Det finns även en sovalkov som är perfekt som barnrum eller gästrum och till sist ett ljust badrum med badkar.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Bostadens 71 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med fri avhängning till er höger och ytterligare plats för förvaringsmöblemang. Ni erbjuds även inbyggda garderober med tillhörande överskåp för förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet har ni ekparkett.

Ta er vidare till kök och vardagsrum i en öppen planlösning som blir till ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. På golvet ligger ett fint brädgolv och väggarna är målade i vitt med avbrott för en fondvägg i en stålblå färg.

Stilrent modernt kök med skåpsluckor och lådor i ljusgrått tillsammans med knoppar i mässing och en ljusgrå melerad bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Här har ni även en praktisk köksö som delar av kök mot vardagsrum på ett snyggt sätt. Matbordet har sin givna placering intill ett stort fönsterparti.

Vardagsrumsdelen har plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån når ni även bostadens balkong i väst med utsikt över Gubberoparken. Givmilt fönsterparti i vardagsrum och kök förser rummet med ett vackert ljusinsläpp och en luftig känsla.

Via den inre hallen tar ni er vidare till bostadens sovrum och en sovalkov.

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ni erbjuds en hel garderobsvägg med gott om förvaringsmöjligheter och plats för det mesta. Fiskbensparkett på golvet och vita väggar med avbrott för en grön fondvägg som ger en snygg touch till rummet. Ett stort fönsterparti bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Sovalkoven har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang. Perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Fint ljusinsläpp tillsammans med vita väggar och fiskbensparkett.

Ljust badrum med grå våtrumsmatta på golvet och vita helkaklade väggar. Inredningen består av en wc, handfat med undersittande kommod, spegelskåp med belysning samt ett badkar.

Information Ekonomi

Avgift: 3 724 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,099%. Andel av årsavgift är 2,51%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 69:3-4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 40/1304.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem, ingår i avgiften.
Internet: Fiber via Telia. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Uteplats: Balkong i väst.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 116 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns två gemensam tvättstugor som är belägna i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även cykelrum samt soprum i källarplan.

Information Förening

Förening: BRF Norra Gubberogatan 5-7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.
I föreningen finns 52 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 5-7 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4 i Göteborg. Föreningen bildades 2006 om man förvärvade fastigheterna 2015. Föreningen består av två flerbostadshus med 52 lägenheter och två lokaler. Byggnadsår 1939.Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget har föreningen inga inplanerade avgiftsförändringar men kommer stämma av mot budget och deras kostnader. Kontrollerat med föreningen 2018-09-06.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med ombildningen 2015 gjordes en besiktning av fastigheten och underhållskostnaderna beräknas till ca 900 000kr under de första fem åren.

Kommande renoveringar:
2018 Sanera krypgrunden (pågående och nästintill klart)
Åtgärdade balkongplattor framöver

Genomförda renoveringar:
2018 Satt nyta nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset
2016 Utfördes en renovering av hissarna
1989 Utfördes stambyte.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats: Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter