Såld

Trivsam och ljus lägenhet med öppen planlösning & västerbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 7

2,5:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 723 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 7,
416 63 Göteborg

Beskrivning

I ett högt och fritt läge i huset finner ni denna välplanerade och sociala bostad belägen på Norra Gubberogatan 7. Lägenheten har genomgående rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot lummiga Gubberoparken. Detta är en perfekt bostad för er som uppskattar trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Plats för umgänge och middagsbjudningar i goda vänners lag. Master bedroom har plats för dubbelsäng och gott om förvaring. Det finns även en sovalkov som är perfekt som barnrum eller gästrum och till sist ett ljust badrum med badkar.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Bostadens 71 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med fri avhängning till er höger och ytterligare plats för förvaringsmöblemang. Ni erbjuds även inbyggda garderober med tillhörande överskåp för förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet har ni ekparkett.

Ta er vidare till kök och vardagsrum i en öppen planlösning som blir till ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. På golvet ligger ett fint brädgolv och väggarna är målade i vitt med avbrott för en fondvägg i en stålblå färg.

Stilrent modernt kök med skåpsluckor och lådor i ljusgrått tillsammans med knoppar i mässing och en ljusgrå melerad bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Här har ni även en praktisk köksö som delar av kök mot vardagsrum på ett snyggt sätt. Matbordet har sin givna placering intill ett stort fönsterparti.

Vardagsrumsdelen har plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån når ni även bostadens balkong i väst med utsikt över Gubberoparken. Givmilt fönsterparti i vardagsrum och kök förser rummet med ett vackert ljusinsläpp och en luftig känsla.

Via den inre hallen tar ni er vidare till bostadens sovrum och en sovalkov.

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ni erbjuds en hel garderobsvägg med gott om förvaringsmöjligheter och plats för det mesta. Fiskbensparkett på golvet och vita väggar med avbrott för en grön fondvägg som ger en snygg touch till rummet. Ett stort fönsterparti bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Sovalkoven har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang. Perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Fint ljusinsläpp tillsammans med vita väggar och fiskbensparkett.

Ljust badrum med grå våtrumsmatta på golvet och vita helkaklade väggar. Inredningen består av en wc, handfat med undersittande kommod, spegelskåp med belysning samt ett badkar.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 723 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,099%. Andel av årsavgift är 2,51%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 264 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 144 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 69:3-4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 40/1304.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns. Våningsplan 3.

Byggår: 1939.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt uppmätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - ventilation.

Uteplats: Balkong i väst.

Energideklaration: Energiprestanda 116 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: BRF Norra Gubberogatan 5-7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 52 st lägenheter varav 8 st hyresrätter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 5-7 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4 i Göteborg. Föreningen bildades 2006 om man förvärvade fastigheterna 2015. Föreningen består av två flerbostadshus med 52 lägenheter varav 44 är upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt. Föreningen har även två hyresrättslokaler. Byggnadsår 1939. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen har ett bra kassaflöde och går plus ca 800’-1000’ kr per år.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med ombildningen 2015 gjordes en besiktning av fastigheten och underhållskostnaderna beräknas till ca 900 000kr under de första fem åren.
Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla om trapphusen och byta låssystem. Framöver kommer man åtgärda balkongplattor.
Genomförda renoveringar:
2018-2019 Satt nya nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset. Samma period sanerades även krypgrunden och man bytte ut tvättmaskiner.
2016 Utfördes en renovering av hissarna
1989 Utfördes stambyte.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats: Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Övrigt: Föreningen har en revers som är på obestämt tid och räntefri. Om denna räknas med ökar föreningens belåningsgrad per kvm med 3000kr och det gör den enligt gängse regler. Tilläggas bör dock att reversen inte påverkas av några räntor utan betalas av när hyresgäst avflyttar och hyreslägenhet säljs. Reversen är på 10 miljoner, när reversen är löst tillfaller hela resterande lägenheternas försäljningsvärde föreningen vilket gör att det är en slags dold tillgång.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning