Såld

Charmig 30-tals villa med garage

Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rangeltorpsgatan 34

Örgryte Skår

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
116 kvm
Biarea:
43 kvm
Byggår:
1930
Tomt:
349 kvm
Adress:
Rangeltorpsgatan 34,
412 69 Göteborg
Peter Johansen
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

På en av Göteborgs mest attraktiva gator, Rangeltorpsgatan, finns nu möjligheten att förvärva ett av de få fristående husen på denna mysiga gata. Välbyggt hus från 1930 med stort potential där väl bevarade tidsenliga detaljer präglar bostadens härliga känsla. Ljuset från de stora vackra spröjsade fönstren ger ett underbart ljusinsläpp, den fungerande kakelugnen värmer gott på vinterhalvåret, det rymliga köket ger plats åt hela familjen. Det finns en påtaglig känsla av charm och harmoni när man stiger in i huset. Entréplanet med sällskapsrum, gäst wc, och ett rymligt kök. Det övre planet har tre sovrum och en toalett även här kan man njuta av 30-talets vackra detaljer. Vinden är isolerad och inredd och kan bli till ett mysigt allrum för barnen. Källaren är praktisk med utgång till garaget, tvättstuga och förvaring.
Härlig lummig trädgård som erbjuder en mysig uteplats i soligt läge samt gräsmatta och två trevliga växthus.

Välkommen in till ett mycket charmigt 30-tals hus där många vackra originaldetaljer är bevarade. Entrén ligger på norrsidan av huset och man välkomnas in i bostadens ytterhall. Här finns plats för ytterkläder och en gästtoalett.
Sedan kliver vi in i den inre hallen där man har ingång till kök och sällskapsrummen samt trappan till övre och nedre plan.
Direkt till höger finns det gamla biblioteket. Fanerade väggar och mycket vackert med de fina spröjsade fönstren, takmålningar, skjutdörrar och klassiska brädgolv. Här finns plats för en skön sittgrupp och även en läshörna om så önskar.
De klassiska skjutdörrarna öppnas och vi kliver in i bostadens vardagsrum. Underbart ljusinsläpp och stor charm! Här finns en fungerande kakelugn god plats för soffgrupp. Takmålningar och brädgolv även här.
Köket är väl tilltaget med god plats för ett stort matbord för hela familjen.
Vi går upp till det övre planet med tre sovrum och ett badrum. Vi välkomnas av en genomgående hall med platsbyggd förvaring och plankgolv.
Tre sovrum med fina originella förvaringsutrymmen. Bra förvaringsmöjligheter med sidovindar.
Från hallen når vi vinden som är isolerad och inredd. Rejält takfönster ger härligt ljusinsläpp och fin utsikt. Perfekt som gästrum eller lekrum för barnen!
Vi avslutar i källaren som är praktiskt inredd med ett klinkergolv.
Här finns tvättstuga, förvaringsutrymmen och utgång till garaget.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 189 000 kr varav byggnadsvärde 1 323 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 38 932 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 22 244 kr, försäkring 4 000 kr, vatten/avlopp 4 600 kr, renhållning 2 088 kr och hushållsel 6 000 kr.
Driftskostnader varierar av antal boende i huset och förbrukning. Tillägg för kostnad för el nät tillkommer. 21.480 kwh förbrukning fjärrvärme/år 4246 kwh förbrukning hushållsel + fasta kostnader.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1928-11-09) , Tomtindelning (1929-07-20).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 68:24.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1930.

Storlek: Boarea 116 m², biarea 43 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen plus den utbyggda hallen. 6 rum, varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Hängrännor: Målad plåt. Fönster: Kopplade fönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Bilplats: Garage.

Övriga byggnader: Två växthus finns på tomten.

Tomt: Härlig lummig trädgård som erbjuder en mysig uteplats i soligt läge samt gräsmatta och två trevliga växthus.

Örgryte Skår

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.


Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.


För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.


Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.


Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.


Välkommen!

Counter