Såld

1,5 plans villa i toppskick med härlig trädgård

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fågelstensvägen 204

Lindome

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 130 kvm
Byggår:
1977
Tomtarea:
ca 492 kvm
Adress:
Fågelstensvägen 204,
437 40 Lindome

Beskrivning

Varmt välkomna till Fågelstensvägen 204!

En fantastisk fin villa med garage i barnvänligt område, med närhet till förskola, skola, härliga naturområden och kommunikationer!

Huset erbjuder en underbar trädgård med rejäla ytor, stor altan i soldränkt läge, uterum och gott om plats för lek. Ytorna invändigt är välplanerade med stilrent kök, stort vardagsrum, två helkaklade badrum, fyra sovrum och allrum på övre plan.

Huset är besiktigat!

Välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Rumsbeskrivning: Hall
Välplanerad hall med gott om plats för ytterkläder samt byrå eller garderob. Golvet är klätt i parkett som ger en behaglig färgkombination med de gråa väggarna och den vita trappan.

Kök
Stilrent kök som renoverades 2015. Detta kök erbjuder bra arbetsytor, stora lådor och skåp samt rostfria vitvaror, så som inbyggd micro/ugn, hel kyl/frys, diskmaskin från 2018 samt induktionshäll med svart fläkt från Smeg. Intill de tre fönsterna finns matbordets givna plats, som rymmer 6-8 personer. Här finns även plats för ett avlastningsbord. Från köket nås även altanen på framsidan i anslutning till trädgården, där morgonsolen kan avnjutas.

Tvättstuga
Från köket nås tvättstugan som också renoverades 2015. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från 2018 samt torktumlare från 2002. Här finns gott om förvaringsutrymmen i form av skåp och lådor samt husets varmvattenberedare från 2015.

Vardagsrum
Ett härligt vardagsrum med behagligt ljusinsläpp och plats för soffgrupp samt matsalsbord. Här finns även en grå braskamin för extra mysfaktor. Från vardagsrummet når man det fantastiska uterummet som ger möjlighet att förlänga sommaren. Här finns plats för en mysig loungegrupp eller ett matbord för trevliga middagar! Intill det inglasade uterummet finns en stor altan där sommarens alla grillkvällar äger rum. Även här finns plats för matbord eller en loungegrupp samt grill. Härifrån nås också den omtyckta trädgården med rejäla lekytor och gott om plats för studsmatta. Trädgården omringas av grönskande häckar och staket.

Sovrum
På entréplan finns ett mindre sovrum som kan användas som kontor eller gästrum. Väggarna går i ljusgrått samt en dimrosa fondväg och fint parkettgolv. Rummet har även garderober för extra förvaring.

Badrum
Ett helkaklat badrum i stilrena nyanser som är utrustat med toalett, kommod med förvaring, spegelskåp, golvvärme, handdukstork samt dusch.

Övre plan

Badrum
Helkaklat badrum som renoverades 2009. Otroligt snygga och stilrena materialval som genomgående ger spakänsla! Badrummet är utrustat med badkar med lejontassar, stor kommod med bra förvaring, vädringsfönster, toalett samt spegelskåp.

Sovrum
Det större sovrummet ger plats åt en dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns även en garderob för ytterligare förvaring. Väggarna är tapetserade i blått och golvet är klätt i tåligt laminat.

Sovrum
De andra två sovrummen på övre plan är perfekta att användas som barnrum eller tonårsrum. Här finns plats för enkelsäng, mindre skrivbord som en byrå eller ett avlastningsbord. I nuläget är det ena rummet klätt i blåa väggar och en blommig fondtapet. Det andra rummet har gråa väggar.

Allrum
Här finns även ett allrum som kan användas som ett extra tv-rum eller gästrum. Två fönster mot gaveln gör också att rummet får bra med ljusinsläpp. I anslutning till trappen finns också en klädkammare.

Förskolor inom gångavstånd: Idavallen, Gastorp-Bräcka-Fågelstens förskola samt Skånhällskolan f-6.

I närheten finns även Almåsskolan 7-9.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 333 000 kr varav byggnadsvärde 1 332 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 44 823 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 20 939 kr/år, försäkring 8 683 kr/år, vatten/avlopp 8 660 kr/år, sotning 397 kr/år, och samfällighet 6 144 kr/år.
I uppvärmningskostnaden ingår hushållsström. Vägavgift ingår i samfälligheten.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Gastorp GA:1.
Planbestämmelser: Stadsplan (1975-10-07).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gastorp 1:275.

Byggnadstyp: Kedjehus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1977.

Storlek: Boarea ca 130 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel/träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

Övrigt byggnad: Den direktverkande elen kompletteras med luft/luft värmepump som installerades 2009. (Luft/luft värmepumpen bör bytas ut).

Husets värmekällor är radiatorer, elslingor, kamin.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 82 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Uteplats: Uteplats 1: Altan, läge väster.
Uteplats 2: Altan, inglasad, läge väster.

Vid framsidan av huset finns även en altan mot öster.

Övriga byggnader: Förråd.

Tomt: Tomtarea 492 m² (friköpt). Tomten: häckar och staket.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning