Såld

Stilfull villa med ljuvlig trädgårdstomt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fageredsvägen 32

Lindome Gastorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 127 kvm
Biarea:
ca 55 kvm
Byggår:
1945
Tomtarea:
ca 1 332 kvm
Adress:
Fageredsvägen 32,
437 40 Lindome

Beskrivning

På en grönskande vacker trädgårdstomt finner vi detta charmiga renoverade 40-talshus, med trivsam och bra planlösning. Villan har en totalarea om 182 m2 fördelat på 1,5 plan samt källare. Entréplan bjuder på en stor luftig hall samt vardagsrum med braskamin och matsal. Rymligt familjekök där man utblickar över trädgården från matplatsen. Det övre planet har tre fina sovrum där vinklar och originalbrädgolv ger rummen en fantastisk känsla. Badrum med dusch. I källaren finns både gästrum, badrum med badkar samt tvättstuga och förråd. Huset omges av altaner mot söder och väster och här njuter man av solen från morgon till kvälll. Vidbyggt garage samt plats för flera bilar på uppfarten. Populärt och barnvänligt område nära både dagis och skola och ca 5 minuters promenad till pendeltåg och affärer. Ett hem där hela familjen kommer att trivas, - Varmt välkommen på visning!

Entréplan:
Ljus och luftig entréhall välkomnar oss med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Grått klinkergolv med underliggande elslingor för maximal komfort. I den inre hallen finns garderob med skjutdörrar. Parkettgolv.

Köket är trivsamt med vita skåpsluckor samt vitrinskåp med belysning. Riktigt bra skåpsförvaring samt arbetsyta. Bänkskivor av trä samt ljust kakel över arbetsbänken. Hällspis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Mysig matplats framför fönstret. Parkettgolv.

Toalett med klinkergolv med underliggande golvvärme. Handfat samt fönster.

Från hallen nås det fantastiska vardagrummet som ligger i fil med matrummet. Ovanligt vacker braskmin värmer upp såväl hus som trivsel och på golvet ligger ett parkettgolv. Matsalen bjuder på stort fönsterparti och utgång direkt till altanen.


Övervåning:
Den renoverade trappan tar oss upp till övervåningen och här liksom i övriga av det övre planets rum, har man slipat och lackat (eller målat) det fina trägolvet i original.

Hallen har ett imponerande ljus vilket gör utrymmet perfekt som ett arbetsrum eller en extra tv-hörna. Tapet från Pip Studio.

Helkaklat badrum från 2009, med kakel i vita och grå toner. Inderliggande värmeslingor samt fönster. Här finns dusch med utfällbara glasdörrar samt wc och handfat med kommod. Spotbelysning.

Sovrummet närmast hallen är stort samt har flera fönster och vinklar vilket gör rummet mysigt och ombonat. Två garderober.

Huvudsovrummet har gott om plats för bred dubbelsäng och sängbord samt även en byrå eller arbetsplats om man önskar. Skjutdörrsgarderober löser förvaringen.

Utanför sovrummet finns en mindre hall med flera garderober och hallen leder till det tredje sovrummet, som också detta är fullt av charm. Plats för både säng och förvaringsmöbler. Praktiskt och fint med platsbyggda hyllor och skrivbord.


Källare:
Källaren nås både utifrån samt inifrån huset genom en dörr, där trappan tar oss ner till den nedre hallen. Här står luft/vattenvärmepumpen och det finns plats för en arbetsbänk. Målat betonggolv.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en arbetsbänk för klädvård. Målat betonggolv.

Ett stort och mysigt allrum med nyinlagd grå heltäckningsmatta vilket gör rummet ombonat så att både gäster eller barn och ungdomar trivs. Här finns gott om förvaring genom två garderober intill vardera sidan om dörren.

Från allrummet nås ett bra förråd med hyllinredning. Intill förrådet ligger ett kaklat badrum av äldre standard med badkar, wc och handfat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 171 000 kr varav byggnadsvärde 975 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 34 243 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 24 000 kr/år, försäkring 4 680 kr/år, vatten/avlopp 3 700 kr/år, renhållning 1 763 kr/år, och sotning 100 kr/år.
I posten uppvärmning ingår hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Nyttjanderätt Tele.
Gemensamhetsanläggning: Mölndal Torkelsbohög GA:2.
Planbestämmelser: Stadsplan (1979-04-26).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gastorp 1:35.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1945.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade huset 2010

2011 - Balkongräcke samt hängrännor
2012 - Målning av fasaden
2011 - Radonsug installerades
2015 - Trappan och muren gjordes iordning
2016 - Gillestugan i källaren renoverades

Åtgärder av tidigare ägare:
1980-tal - Omdränering
2006 - Köksrenovering
2007 - Braskaminen installerades och altaner byggdes
2009 - Badrumsrenovering. Fotodukumentation finns.
2010 - Installation av luft/vatten-värmepump.

Storlek: Boarea ca 127 m², biarea ca 55 m². Areauppgifter enligt säljaren. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä och betong. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor och plåt. Fönster: 2-glas och 3-glas.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vatten-värmepump, Luft/luft-värmepump. Vattenburet system med radiatorer. Eluppvärmd golvvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 160 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-04-12.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber är indraget. Parabol finns, ej dekoder.

Uteplats: Stor härlig träaltan i soligt söderläge, med fjärrstyrd terassmarkis för soliga sommardagar, vilken nås från matplatsen vid vardagsrummet. En trappa går ner mot den västra altanen och ut i trädgården. Här sitter man helt omsluten av grönska avskild från omgivningen.

Övriga byggnader: Stort förråd finns på tomtens baksida.

Tomt: Tomtarea 1 332 m² (friköpt). Tomten: Ljuvlig trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och häckar. På sommaren kan man njuta av bland annat vallmo, pioner och kaprifol. Tomten liksom trädkojan är perfekt för barnens lekar och smultron finns i mängder att plocka!

Övrigt: Lekstugan följer inte med försäljningen.

Bostadens area: Den taxerade arean är 117 kvm boarea samt 55 kvm biarea. Enligt säljarens uppmätning är boarean istället 127 kvm och biarean är 55 kvm. Protokoll från uppmätningen saknas. Den köpare som önskar uppmanas att göra en egen uppmätning av bostaden i samband med köpet.

Planritning