Såld

Stilfull villa med ljuvlig trädgårdstomt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fageredsvägen 32

Lindome Gastorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 127 kvm
Biarea:
ca 55 kvm
Byggår:
1945
Tomtarea:
ca 1 332 kvm
Adress:
Fageredsvägen 32,
437 40 Lindome

Beskrivning

På en grönskande vacker trädgårdstomt finner vi detta charmiga renoverade 40-talshus, med trivsam och bra planlösning. Villan har en totalarea om 182 m2 fördelat på 1,5 plan samt källare. Entréplan bjuder på en stor luftig hall samt vardagsrum med braskamin och matsal. Rymligt familjekök där man utblickar över trädgården från matplatsen. Det övre planet har tre fina sovrum där vinklar och originalbrädgolv ger rummen en fantastisk känsla. Badrum med dusch. I källaren finns både gästrum, badrum med badkar samt tvättstuga och förråd. Huset omges av altaner mot söder och väster och här njuter man av solen från morgon till kvälll. Vidbyggt garage samt plats för flera bilar på uppfarten. Populärt och barnvänligt område nära både dagis och skola och ca 5 minuters promenad till pendeltåg och affärer. Ett hem där hela familjen kommer att trivas, - Varmt välkommen på visning!

Entréplan:
Ljus och luftig entréhall välkomnar oss med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Grått klinkergolv med underliggande elslingor för maximal komfort. I den inre hallen finns garderob med skjutdörrar. Parkettgolv.

Köket är trivsamt med vita skåpsluckor samt vitrinskåp med belysning. Riktigt bra skåpsförvaring samt arbetsyta. Bänkskivor av trä samt ljust kakel över arbetsbänken. Hällspis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Mysig matplats framför fönstret. Parkettgolv.

Toalett med klinkergolv med underliggande golvvärme. Handfat samt fönster.

Från hallen nås det fantastiska vardagrummet som ligger i fil med matrummet. Ovanligt vacker braskmin värmer upp såväl hus som trivsel och på golvet ligger ett parkettgolv. Matsalen bjuder på stort fönsterparti och utgång direkt till altanen.


Övervåning:
Den renoverade trappan tar oss upp till övervåningen och här liksom i övriga av det övre planets rum, har man slipat och lackat (eller målat) det fina trägolvet i original.

Hallen har ett imponerande ljus vilket gör utrymmet perfekt som ett arbetsrum eller en extra tv-hörna. Tapet från Pip Studio.

Helkaklat badrum från 2009, med kakel i vita och grå toner. Inderliggande värmeslingor samt fönster. Här finns dusch med utfällbara glasdörrar samt wc och handfat med kommod. Spotbelysning.

Sovrummet närmast hallen är stort samt har flera fönster och vinklar vilket gör rummet mysigt och ombonat. Två garderober.

Huvudsovrummet har gott om plats för bred dubbelsäng och sängbord samt även en byrå eller arbetsplats om man önskar. Skjutdörrsgarderober löser förvaringen.

Utanför sovrummet finns en mindre hall med flera garderober och hallen leder till det tredje sovrummet, som också detta är fullt av charm. Plats för både säng och förvaringsmöbler. Praktiskt och fint med platsbyggda hyllor och skrivbord.


Källare:
Källaren nås både utifrån samt inifrån huset genom en dörr, där trappan tar oss ner till den nedre hallen. Här står luft/vattenvärmepumpen och det finns plats för en arbetsbänk. Målat betonggolv.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en arbetsbänk för klädvård. Målat betonggolv.

Ett stort och mysigt allrum med nyinlagd grå heltäckningsmatta vilket gör rummet ombonat så att både gäster eller barn och ungdomar trivs. Här finns gott om förvaring genom två garderober intill vardera sidan om dörren.

Från allrummet nås ett bra förråd med hyllinredning. Intill förrådet ligger ett kaklat badrum av äldre standard med badkar, wc och handfat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 171 000 kr varav byggnadsvärde 975 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 34 243 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 24 000 kr/år, försäkring 4 680 kr/år, vatten/avlopp 3 700 kr/år, renhållning 1 763 kr/år, och sotning 100 kr/år.
I posten uppvärmning ingår hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Nyttjanderätt Tele.
Gemensamhetsanläggning: Mölndal Torkelsbohög GA:2.
Planbestämmelser: Stadsplan (1979-04-26).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gastorp 1:35.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1945.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade huset 2010

2011 - Balkongräcke samt hängrännor
2012 - Målning av fasaden
2011 - Radonsug installerades
2015 - Trappan och muren gjordes iordning
2016 - Gillestugan i källaren renoverades

Åtgärder av tidigare ägare:
1980-tal - Omdränering
2006 - Köksrenovering
2007 - Braskaminen installerades och altaner byggdes
2009 - Badrumsrenovering. Fotodukumentation finns.
2010 - Installation av luft/vatten-värmepump.

Storlek: Boarea ca 127 m², biarea ca 55 m². Areauppgifter enligt säljaren. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä och betong. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor och plåt. Fönster: 2-glas och 3-glas.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vatten-värmepump, Luft/luft-värmepump. Vattenburet system med radiatorer. Eluppvärmd golvvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 160 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-04-12.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber är indraget. Parabol finns, ej dekoder.

Uteplats: Stor härlig träaltan i soligt söderläge, med fjärrstyrd terassmarkis för soliga sommardagar, vilken nås från matplatsen vid vardagsrummet. En trappa går ner mot den västra altanen och ut i trädgården. Här sitter man helt omsluten av grönska avskild från omgivningen.

Övriga byggnader: Stort förråd finns på tomtens baksida.

Tomt: Tomtarea 1 332 m² (friköpt). Tomten: Ljuvlig trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och häckar. På sommaren kan man njuta av bland annat vallmo, pioner och kaprifol. Tomten liksom trädkojan är perfekt för barnens lekar och smultron finns i mängder att plocka!

Övrigt: Lekstugan följer inte med försäljningen.

Bostadens area: Den taxerade arean är 117 kvm boarea samt 55 kvm biarea. Enligt säljarens uppmätning är boarean istället 127 kvm och biarean är 55 kvm. Protokoll från uppmätningen saknas. Den köpare som önskar uppmanas att göra en egen uppmätning av bostaden i samband med köpet.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning