Såld

Charmig lägenhet med balkong och havsutsikt

Såld

Strandplatsgatan 2

3:a Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 837 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Strandplatsgatan 2,
426 76 Västra Frölunda

Beskrivning

På bästa läge vid Långedrags gamla hamn får man ett guldkantat boende med saltstänk från havet. Nu har ni chansen att förvärva denna underbara trea med fantastisk havsutsikt. Ett ljust och soligt läge med generösa fönsterpartier. Här kan ni njuta av ett rymligt boende med genomgående stilrena och tidlösa ytskikt. Köket har kvalitativ inredning, och från köket nås lägenhetens balkong. Bostaden erbjuder två bra sovrum med utrymme för dubbelsäng och med möjlighet till goda förvaringsmöjligheter. Det ena sovrummet används idag som matsal. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk, anrik miljö med Göteborgs Kungliga Segelsällskap. Väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

Rumsbeskrivning om ca 66 m².

Inne i bostaden möts man av en ljus möblerbar hall med plats för avhängning

Ljust och luftigt vardagsrum med generösa fönsterpartier med underbar havsutiskt. Vardagsrummet kan inredas med både soffa och matsalsgrupp.

Genomtänkt ljust kök där utrustningen består av ugn, spis, fläkt, samt kyl och frys. Vita väggar och charmigt plankgolv. Från köket nås lägenhetens balkong.

Lägenheten har två stora sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Båda sovrummen har plankgolv och vita väggar.De generösa fönsterpartierna bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Sovrummet intill vardagsrummet nyttjas idag som matsal.

Stilrent helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vitt/blått kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegel, dusch .

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 837 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,1282%. Andel av årsavgift är 12,81664%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 2, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m².

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns.

Övriga byggnader: Det finns förråd och tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Ciro.

I föreningen finns 6 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ciro bildades år 2002 och förvärvade fastigheten Älvsborg 655:254 år 2004. Fastigheten byggdes 1929 och totalytan är 520 kvadratmeter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC. Inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 20180410.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga kommande renoveringar inplanerade. Kontrolerat med föreningen 20180410.

Gjorda renoveringar:
2016: Ny tvättmaskin och torktumlare
2015: Målning av trapphus och tvättstuga samt nytt golv i entrén.
2014: Ommålning av fasad och fönster.
2012: Sanering bjälklag.
2010: Dränering.
2009: Rörstambyte och delvis elstambyte i huset.
2007: Omläggning av tak.

Långedrag

Långedrag med holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor. Samtidigt ligger Göteborgs centrum på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

I området kan man välja bland förstklassiga restauranger med vacker utsikt över skärgården. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs stora köpcentrum samt Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort. Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja på. I stadsdelen finns också många föreningar inom idrott, musik och kultur. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll. Skärgården och havet har en central plats, här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter