Hus med tomt om hela 5 793 kvadratmeter

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Svindalsvägen 101A

Billdal

Kortfakta

Pris/Bud:
4 800 000 kr
Rum:
6,5 rum
Boarea:
ca 100 kvm
Biarea:
ca 50 kvm
Byggår:
1937
Tomt:
ca 5 793 kvm
Adress:
Svindalsvägen 101A,
427 40 Billdal
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Längst in på en återvändsgata med naturen som närmsta granne finner ni denna 1 1/2 -plans villa om 100+50 kvm med tomt om hela 5 793 kvm. Huset har generösa sällskapsytor med braskamin, renoverat kök, tre sovrum, allrum, badrum och tvättstuga. Inglasat uterum och den generösa tomten har stor potential med flera möjligheter. På tomten finns ett dubbelgarage.

Billdal ligger strax söder om Hovås och norr om Kullavik med bra pendlingsmöjligheter till både Göteborg och Kungsbacka. Huset ligger i utkanten av ett trevligt villaområde med natursköna omgivningar. Här bor ni med närhet till Nya Hovås med sitt breda utbud och med havet en kort cykeltur bort.

Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med praktiskt klinkergolv och vita väggar. Från hallen finns trappan upp till övre plan samt ner till källaren.

Trivsamt kök i gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och utrymme för en matplats för fyra personer. Köket har köksinredning i grått med släta luckor, bänkytor i grå stenlaminat och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa, diskmaskin, inbyggnadsugn i ergonomisk arbetshöjd samt side-by-side kyl och frys. Golvet kläs av ljusgrå klinker och väggarna har vitlaserad träpanel.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och matsal i öppet samband som avgränsas av fina pardörrar i spröjsat glas. Golven kläs av originalparkett i holländsk läggning och väggarna är tapetserade i en grå tapet. Vardagsrummet har en braskamin som bidrar med värme och hög mysfaktor. Härifrån når ni även husets inglasade uterum.

På entréplan ligger ett av husets tre sovrum. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng, garderober och övrigt möblemang. Trälaminat och vita väggar med en mönstrad fondtapet.

Husets badrum har helkaklade väggar i vitt och inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi. Ett fönster bidrar med dagsljus och ger vädringsmöjlighet.

ÖVRE PLAN

En trappa upp möts man av ett allrum som präglas av snedtak. Här kan man inreda med soffhörna och övrigt möblemang. Parkettgolv samt väggar och tak i träpanel. I taket sitter infällda spotlights.

På övre plan ligger även två sovrum varav det största sovrummet är generöst utformat och har plats för dubbelsäng, arbetshörna och byrå. Parkettgolv och tapetserade väggar i grått med snedtak. I taket sitter infällda spotlights. Två dubbeldörrar med spröjsade glas ger fint ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Det mindre sovrummet har ljusinsläpp från en takkupa och kan inredas med säng samt arbetshörna eller byrå. Parkettgolv samt väggar och tak i träpanel. I taket sitter infällda spotlights.

KÄLLARPLAN

Källarplan erbjuder stora förvaringsutrymmen och här finns även en tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 800 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 964 000 kr varav byggnadsvärde 1 460 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 23 012 kr/år. Fördelas enligt följande: försäkring 4 187 kr, vatten/avlopp 3 820 kr, renhållning 2 320 kr och hushållsel 12 685 kr.

Fastighetsskatt: 8 349 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Officialservitut Väg, 1480K-2013F63.2.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Svindal GA:2.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Svindal 2:48.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1937.

Storlek: Boarea ca 100 m², biarea ca 50 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6,5 rum, varav 2-3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark/källare. Stomme: Trä. Fasad: Spiktegel . Takbeklädnad: Takpannor, papp, läkt. Fönster: 3-glasfönster (kopplade i källare).

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elpanna, vattenburen värme. Luft/luftvärmepump.

Tomt: Tomtarea 5 793 m² (friköpt).

Billdal

blå horisont, skogspromenader och staden om hörnet


Att bo i Billdal innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära till storstadslivet. Avståndet till Göteborg är behändigt och nås lätt med bil eller buss.

Billdal, Skintebo och Svindal är namn på byar som en gång låg här. För hundra år sedan var Billdal ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag har området stor charm med vindlande vägar och blandad bebyggelse.

Området är populärt bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor och grundskolor, föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport.

I Billdals olika områden som Skintebo, Uggledal och Lindås hittar man butiker och matställen. Kungsporten och Origohuset har ett större utbud av detta.

Billdal är både skogs- och skärgårdsmiljö. Här finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande.

Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.

I Billdal lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter