Såld

Vacker landshövdingedröm med burspråk högst upp i huset

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Falkgatan 17 A

4:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 868 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 110 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1915
Adress:
Falkgatan 17 A,
416 67 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna otroligt mysiga och charmiga landshövdingspärla på Falkgatan 17A! Denna trivsamma bostad finner ni belägen högst upp i vackert landshövdingshus, anno 1929. Råvinden ovanför går eventuellt att köpa loss för att skapa etagevåning, en yta om ca 60 kvm.
Det centrala i denna bostad är det generösa köket med ett vackert glasat burspråk med utsikt över de grönskande omgivningarna. I direkt anslutning till köket finner ni ett allrum som idag disponeras som matsal, rummet fungerar lika bra att disponera som vardagsrum. Två eller tre sovrum med utrymme för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i både klädkammare och garderober. Ett helkaklat badrum med badkar och toppmatad tvättmaskin. Hela bostaden präglas av trevliga ljusa ytskikt med välbevarade gamla landshövdingsdetaljer så som brädgolv i original, charmiga fönster och den rungande takhöjden som gör att hela bostaden känns ljus och luftig. Dessutom fint och lugnt läge med tillgång till välskött innergård med lekplats, stora grönytor och gemensamma utemöbler. Varmt välkommen på visning!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Några minuters promenad bort finner ni Redbergsplatsen som knyter samman kollektivtrafiken till resterande delar av staden.

Rumsbeskrivning: Bostadens 110 härliga kvadratmeter disponeras enligt följande:

I detta karakteristiska landshövdingshus når ni bostaden på våning 3. Väl inne i hallen möts ni av ett härligt ljus som letar sig in från flertalet fönster i olika väderstreck. Hallen är rymlig och ni kan med enkelhet förvara ytterkläderna direkt till vänster. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiskt klinker i en gråaktig nyans.

Vidare in i bostaden så möts ni av det generösa köket. En härlig plats som bjuder in till trevlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Rummet smyckas av ett fantastiskt fint fönsterparti i burspråk som ger ett rikligt ljusinsläpp till rummet. Köksinredningen går i ljust trä med köksluckor i spegel hela vägen upp till tak för att optimera förvaringen. Bra arbetsytor på bänkskiva rostfritt stål och trä. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. En fristående köksö hjälper till med avlastning och arbetsyta vid matlagningen, perfekt som serveringyta vid middagsbjudning och ger samtidigt utrymme för två till tre barstolar.

I direkt anslutning till köket finner ni den vackra matsalen. Duka gärna upp med långbord för era vänner och nyttja ytan på bästa sätt! Det stora fönsterpartiet bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Golvet består av brädgolv i original och en liten del som fortfarande är klinker. Detta avslöjar att det funnits en kakelugn i detta rum tidigare. En detalj som valts att bevara för karaktärens skull. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå nyans. Lägg märke till rummets listverk, wow! Detta rum passar även utmärkt som vardagsrum.

Vidare in finner ni det mysiga vardagsrummet. En perfekt plats för avkoppling och kvalitetstid med vänner och familj. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tillhörande tv-möbel. Rummet erbjuder även goda förvaringsmöjligheter i två mindre garderober i original. Ett fint fönster låter solensstrålar reflektera fint i de vitmålade vägarna. På golvet ligger ett härligt brädgolv i original.

Master bedroom är en lugn oas där ni verkligen kan koppla av. Ni finner gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande avlastnings- och förvaringsmöbel. Intill sovrummet finner ni en öppen klädkammare som hjälper till med förvaringen. Även inne i sovrummet finner ni en inbyggd garderob som ta hand om förvaringen av kläder och skor. Ett stort fönsterparti vetter mot den lummiga innergården och bjuder på rikligt med ljus. Väggarna är målade i vitt och golvet består av brädgolv i original.

Bostadens andra sovrum disponeras idag som ett barnrum. Rummets storlek gör att ni med lätthet kan möblera med en dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel även här. Goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor finner ni i en klädkammare intill. Väggarna är målade i en mysig grå nyans och golvet är brädgolv i original.

Det helkaklade badrummet går i vitt på vägg med avbrott för svart runt delen vid badkaret. På golvet ligger vitt klinker. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel, badkar med dusch och en toppmatad tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 868 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tilllägg om 249 kr/månaden som avseer bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,5%. Andel av årsavgift är 6,50089%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: BAGAREGÅRDEN 3:4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1915.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 110 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber är dragen till alla lägenheter i föreningen.

Uteplats: Gemensam uteplats på den mysiga innergården.

Bilplats: Parkering i området.

Övriga byggnader: Det finns både vinds- och källarförråd. Dessutom finns barnvagns- och cykelförråd. Vindsförrådet nås enkelt från lägenheten en trappa upp.

Information Förening

Förening: Brf Falkgatan 13-17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Fastigheterna bebyggdes år 1929. Föreningen förvärvade de tre fastigheterna år 1999 och äger sin mark. Föreningen upplåter idag 20 lägenheter med bostadsrätt.

Välskött och bra underhållen byggnad där bland annat rör och elstambyte är gjort år 1986 (branschpraxis är 50-60 år lång hållbarhet på stammar.) Omputsning av fasad år 2000, renovering av balkonger år 2000, renovering av trappuppgång år 2003, renovering av tvättstuga år 2004, renovering av värmesystem år 2005, renovering av fasad innergård år 2006, renovering av ventilation år 2008. Under år 2011 bytte föreningen samtliga takfönster samt beslutade om stenläggning vid cykelställen samt invid husen. År 2014-2015 renovering av källarförråd samt cykelförråd. År 2014 installerade föreningen fiber vilket idag ersätter kabel-TV nätet.

Under år 2016 målade föreningen om ytterfasaden mot Falkgatan, renoverade trapphusen med nya golv, genomförde en OVK-kontroll och målade/putsade portgångar.

Varje trappuppgång ansvar för städning, gräsklippning, snöröjning, byte av lampor för "sin trappuppgång". Föreningen har två stycken städdagar per år. Vid bägge tillfällen hyr de in en container tillgänglig för alla boende.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen diskuterar en höjning av avgifterna nu kommande, på grund av att inflationen och kommande renoveringar. Inga beslut tagna i dagsläget, utan det kommer diskuteras under kommande årsstämma. Kontrollerat med föreningen 2018-05-17. Föreningen har en låg belåningsgrad på 2 247 kr/kvm (år 2015) snittet i Göteborg ligger på ca 6000 kr/kvm på äldre föreningar (ej nyproduktion, vilket ligger högre.).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan vilken sträcker sig mellan åren 2014 och 2023.

2018: Underhåll och byte/renovering av fönster. Följt av målning av fasad på innergård.
2017: Fönsterbyte små takfönster och takförbättring (plåt).
2016: Målning av ytterfasad, renovering av trapphus, ventialtionskontroll och målning av portgångar.
2014: Fiberinstallation.
2011: Byte av takfönster.
2010-2011: Renovering, stenläggning av gård.
2009-2010: Renovering lokal, källare och källaren.
2008: Renovering ventilation.
2007: Ommålning av portar.
2006: Renovering fasad innergård.
2005: Renovering värmesystem.
2004: Renovering tvättstuga.
2003: Renovering trapphus.
2000: Omputsning av fasad.
1986: Rörstambyte och elstambyte.

TV och bredband: Bredband, tv och ip-telefoni från Telia.

Gårdsplats: Härligt gönskande innergård.

Övrigt: Föreningen sköter dens egna service, dvs trappstädning, gräsklippning, skottning med mera. Så varje enskld medlem förväntas bidra med egen tid till detta. Föreningen har heller ingen vaktmästare.
Två gemensamma städdagar.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning