Såld

Idyllisk drömvilla anno 1922 med egen pool och fantastisk utsikt

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bergsvägen 38

Sävedalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 90 kvm
Biarea:
ca 54 kvm
Byggår:
1922
Tomt:
ca 733 kvm
Adress:
Bergsvägen 38,
433 60 Sävedalen

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en fantastiskt vacker villa anno 1922 med egen pool och spektakulär utsikt i populära Sävedalen. Vi välkomnar er till Bergsvägen 38! En blomstrande trädgård med stora sällskapsytor bjuder in till både poolparty och fantastiska grillkvällar. Närhet till skogen bara precis runt hörnet. För er som har långväga gäster är gästhuset på tomten perfekt som övernattningsmöjlighet eller som boende för familjens tonåring. Huset vittnar om tiden från förr med vackra detaljer som bröstpanel, spröjsade fönster och framtagna brädgolv på ovanvåningen, för er som önskar finns det även brädgolv att ta fram på entréplan. Detta tillsammans med fina renoveringar med dagens krav på form och estetik. Sociala sällskapsytor på entréplan där kök, vardagsrum och matsal ligger i anslutning till varann. Perfekt vid middagar och kalas för familj och vänner.
På entréplan har ni en toalett med tvättpelare som underlättar vardagssysslorna. På ovanvåningen finner ni två mysiga sovrum tillsammans med ett nybyggt badrum och god förvaring i en walk-in. På ovanvåningen bjuds en rungande takhöjd med framtagna bjälkar och framknackad murstock. Källaren ger utrymme till att skapa ytterligare rum om så önskas. En bostad att trivas i!

Bostadens 90 + 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna att kliva in i denna inbjudande villa. Hallen är rymlig och bjuder på rikligt med ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Ljuset flödar fritt även från andra delar av bostaden då planlösningen är öppen och genomgående. I hallen finner ni plats för att hänga av ytterkläderna via två skjutdörrsgarderober med spegeldörr och möblera med en mindre avlastningsmöbel för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörk laminat, för den som vill ta fram underliggande brädgolv finns den möjligheten.

Intill hallen finner ni bostadens första badrum. Helkaklat med ljust kakel både på golv och vägg. Inredningen består av WC, handfat med grå kommod med ovansittande spegel och en egen tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. För er som önskar går det även att sätta in dusch, om ni hellre föredrar tvättstugan i källaren.

I anslutning till hallen öppnar vardagsrummet upp sig och bjuder in till umgänge i goda vänners lag. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusgråa väggarna. Vardagsrummet övergår sedan till matsalen. Här finner ni plats för ett större matsalsbord där minst 10 sittande gäster har en given plats vid större tillställningar och kalas. Väggarna här är målade i en mörkgrå kulör som bryts av med vit bröstpanel på vägg. På golvet ligger mörkt laminat och även här finns brädgolv att ta fram för den som önskar.

Den genomgående planlösningen leder er vidare in i köket. Stor yta med god förvaring i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i grått med lantliga köksluckor tillsammans med ljus bänkskiva och ljust stänkskydd på vägg. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro i bra arbetshöjd, vinkyl och en kombinerad kyl med frys i rostfritt. I köket finns det möjlighet att möblera med ett mindre matbord för den som önskar. Från denna del av bostaden når ni via glasdörren ut till den fantastiska uteplatsen. Ett stort träddäck med plats för grillkvällar och poolparty. Fantastisk milsvid utsikt över området.

Ta trappan upp till våning två och ni finner en mysig och privatare del av bostaden. Direkt ovanför trapporna finner ni ett utrymme, perfekt för en mindre arbetshörna med skrivbord. Bostadens första sovrum är lugnt beläget. Vackra takbjälkar har bevarats och tillsammans med brädgolv i original ger mysig karaktär. I rummet kan ni möblera med dubbelsäng och avlastningsmöbel. Väggarna är målade i vitt.

Innanför sovrummet har ni ett helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och mörkt klinker på golv. Härligt snedtak ger karaktär och takfönster släpper in ljuset. Inredningen består av WC, dubbelhandfat med förvaringsskåp, stor spegel, duschhörna med takdusch. Intill har ni även en klädkammare som hjälper till med förvaringen.

Sovrum nummer två disponeras idag som barnrum. Mysigt med snedtak och härligt ljusinsläpp från fönster. Möblera gärna med en enkelsäng, skrivbord och byrå. Väggarna är målade i vitt tillsammans med grå fondvägg och på golvet ligger även här brädgolv i vitt.

Ute på tomten finner ni ett litet gästhus, perfekt som tonårsboende alternativt till långväga gäster på besök. För den som önskar, går det även att hyra ut. Ett litet allrum med plats för soffa och ett loft där ni kan ha en dubbelsäng. Ett badrum med wc coh dusch samt mindre pentry för matlagning. Väggarna är målade i vitt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 917 000 kr varav byggnadsvärde 960 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 33 000 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 13 000 kr, försäkring 5 500 kr, vatten/avlopp 4 000 kr och hushållsel 10 500 kr.
Uppvärmning inkluderar förbrukning av el.
Elkostnaden motsvarar: elnät.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Samfällighet: Partille Partille S:1
Skattetal: Mantal 9/3200.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1967-06-26) Stadsplan (1962-02-28).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Ugglum 146:8.

Typ: Friliggande villa.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1922.

Storlek: Boarea ca 90 m², biarea ca 54 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 2-3 sovrum.

Byggnadssätt: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vatten-värmepump.

Energideklaration: Energiklass F.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-04-24. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Tomt: Tomtarea 733 m² (friköpt).

Sävedalen

Sävedalen ligger i Partille kommun, precis intill Göteborgs stadsgräns. Området består av blandad bebyggelse med allt ifrån äldre villor till moderna radhusområden och bostadsrätter. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i med naturen i nära anslutning.

Sävedalens köpgata är en levande shoppinggata som löper genom hela dalen. Här finns all tänkbar service med butiker, matbutiker, restauranger, bageri, bensinstation och kommunikationer mot både Göteborg och Partille. Längs gatan ligger bland annat Sävedalens delikatessfyllda saluhall, Triumfglass mysiga café och Oves välkända gatukök. Varje vår och höst arrangeras även en trevlig marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg som är Sävedalens nya centrum med stora framtidsplaner finns också flertalet butiker, en välsorterad mataffär, café, blomsterbutik och mycket mer. Det är inte heller långt till Partille centrum samt Allum köpcentrum. Även Östra sjukhuset ligger på bekvämt avstånd.

Kommunikationerna är goda med E20 i nära anslutning som smidigt tar er till både Göteborg och Alingsås. Det finns även bra bussförbindelser. För barnfamiljen finns flertalet förskolor som ligger inom gångavstånd samt två grundskolor upp till årskurs 9. I Partille centrum finns gymnasium.

Rekreationsområden med fina vandringsleder och elbelysta motionsspår finns bland annat i Delsjöns naturreservat och Skatåsområdet samt runt Kåsjön. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen som är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer och Vallhamra Idrottsplats erbjuder bland annat fotbollsplaner, ishall och inomhushall.

Planritning

Counter