Gaveltvåa högst upp i huset med stor balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Borstbindaregatan 17

2:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
2 975 000 kr
Avgift:
3 490 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
2018/19
Adress:
Borstbindaregatan 17,
417 22 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset finns nu en inbjudande gaveltvåa i Kvillebäckens sista projekt. Lägenheten kommer erbjuda ett insynsskyddat läge som med sina fönster i olika väderstreck får ett fint ljusinsläpp. En stor balkong om ca. 11 kvm som erbjuder eftermiddagssol gör detta till en av Origos bästa tvåor! Beräknad inflyttning är våren 2019.

Ett boende med hög standard med kök klassiskt vitt kök från Marbodal och vitvaror från Electrolux. Elegant badrum i neutrala färger och kombimaskin från Electrolux. En övergripande rumsbeskrivning finns i dokumentet "Rumsbekrivning" under dokument och länkar. Där finns även en inredningsvalslista uppladdad.

Här planeras en Feng Shui-inspirerad innergård med mycket grönska och många gemensamma umgängesytor. I Brf Origo kommer ni bo mitt i Kvillebäcken med närhet till shopping, träning, saluhall etc. Området består av en blandad bebyggelse med små mysiga gårdsgator, breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Ett centralt boende med bra kommunikationer samt både gång- och cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och Kville Saluhall ligger runt hörnet. Det är nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm. På en minuts gångavstånd och 6 minuters spårvagnsfärd nås stan. För den som är badsugen når man salta bad på 25 minuter med buss.

Mer information om projekt och bostad finns här: https://www.bonava.se/bostad/goteborg/kvillebacken/kvillebacken-brf-origo/2a-1402-origo-i-kvillebacken

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 975 000 kr

Avgift: 3 490 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten & Telia Triple-Play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7686%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2A-1402.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5.

Byggår: 2018/19.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 55 m².

Bilplats: Det kommer finnas 48 platser i garage under gårdsbjälklag och hus.

Övriga byggnader: Barnvagns- och rullstolsrum finns i respektive uppgång. Lägenhetsförråd i källarplan. Innergård kommer anläggas med cykelparkering, grönytor och gångbanor.

Information Förening

Förening: Brf Origo. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 113 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Origo äger fastigheten Brämaregården 61:8 varpå man uppför tre lamellhus. Föreningen kommer bestå av totalt 113 bostadsrätter och två lokaler. Bostäderna är fördelade på tre huskroppar i fem till sju plan. Hiss finns till alla våningsplan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Till föreningen hör adresserna Borstbindaregatan 17-21, Gustaf Dalénsgatan 3A-E och Långängen 10-12. Inflyttning beräknas ske preliminärt vintern 2018/ våren 2019. Byggnadsprojektet genomförs på totalentreprenad av Bonava Sverige AB.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd placerat i källare. Lägenheter i trapphus 1B och 2A har sina förråd i källaren på intilliggande hus då dessa trapphus saknar källare. Innergård kommer anläggas med cykelparkering, grönytor och gångbanor.

Föreningens ekonomi: Då det är en helt nybildad föreningen har dom i dagsläget inga planer på avgiftsförändringar. Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga inplanerade renoveringar då fastigheten är nyproducerad.

Parkering: Föreningen förfogar över 48 bilplatser och 3 MC-platser i garage under huset och gården. Kostnad för garageplats för bil är ca 1250 kr/mån och MC ca 650 kr/mån. Utvalda garageplatser kommer förses med laddning för elbilar. Svårt att säga kötid. Vill man ställa sig i kön kontaktar man City Security.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Comhem.

Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäcken inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.

Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen stod klar 2013 och har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Saluhallen med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning