Såld

Renoverad 50-talscharm på välskött trädgårdstomt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Borgmästaregatan 21

Kungsbacka Tingberget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Biarea:
ca 74 kvm
Byggår:
1951
Tomt:
ca 996 kvm
Adress:
Borgmästaregatan 21,
434 32 Kungsbacka

Beskrivning

Nu finns chansen att bli ägare till en trivsam och välrenoverad bostad om totalt 148 kvm (74+74 kvm) i ett av Kungsbackas mest attraktiva områden med direkt närhet till skolor, förskolor, centrum och naturområden. På bekvämt promenadavstånd ligger Kungsmässan och Kungsbacka station och man tar sig till centrala Göteborg på 25 minuter. Villan uppfördes 1951 och nuvarande ägare har med fingertoppskänsla moderniserat och lyft husets karaktär, och skapat ett både bekvämt och vackert hem. Stor altan i soligt söderläge med en grönskande trädgårdstomt med träd, buskar, växthus och planteringar. Väldisponerad källare med sovrum, walk in closet, toalett, tvättstuga och förråd. Stor uppfart med plats för flertalet bilar. Besiktning är utförd och protokoll erhålles av mäklaren. Välkommen på visning!

Bostadens disposition:
En ljus och inbjudande entréhall välkomnar oss och här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Inbyggt vitrinskåp ger bra förvaring i anslutning till köket. Grått klinkergolv som möter ekparkett längre in i hallen.

Vi fortsätter in mot husets hjärta - vardagsrummet - där eldstaden ger extra trivsel och värme i rummet. Parkettgolv i original. Utgång till altanen i söderläge med sol större delen av dagen.

Köket har öppnats upp mot vardagsrummet och nås även från hallen. Här kommer ljuset in från två väderstreck och på golvet ligger ett ekmönstrat laminatgolv. Köket har vit skåpsinredning samt bänkskivor i massiv ek. Rostfri fläkt samt hällspis och diskmaskin. Kyl i fullhöjd. Gott om förvaring i det inbyggda skåpets vitrindel samt bakom skåpsluckorna i hallen precis utanför köket .

Övervåningen har två sovrum. Det ena används idag som läsrum. På golvet ligger ett parkettgolv.

Det andra sovrummet används idag som bibliotek och här finns en generös garderobsförvaring bakom vita skjutdörrar. Parkettgolv.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna samt brunt klinker på golv samt som detaljutsmyckning på väggarna. Badrummet är utrustad med duschhörna med infällbara glasväggar samt toalett, handfat, handdukstork och badrumsskåp. Elektrisk golvvärme samt fönster höjer komforten ytterligare.

Vi tar trappan ner till källarvåningen som är gediget renoverad. Vi möts av ett grått klinkergolv i den ljusa hallen varifrån källarens alla rum nås.

Längst in ligger det rofyllda sovrummet perfekt för en god natts sömn. På golvet ligger en nyare heltäckningsmatta vilket ger en extra ombonad känsla.

Intill sovrummet finner vi en rymlig walk in closet vilken är perfekt förvaring för kläder och skor. Samma heltäckningsmatta även här.

Stor tvättstuga med nyare tvättmaskin. Här finns också en duschkabin samt en tvättho. Luftavfuktaren följer med i köpet om man önskar. Ytskikt i målat originalutförande.

Matkällaren bjuder på ett flertal hyllor för förvaring samt en frys i fullhöjd.

Toalett med wc och handfat. Klinkergolv i smakfullt schackmönster och vitmålade väggar.

Förråd/pannrum som även används som liten verkstad.

Utgång från källaren till trädgårdens norra sida.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 163 000 kr varav byggnadsvärde 1 626 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 25 700 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 13 800 kr, försäkring 4 000 kr, vatten/avlopp 5 700 kr, renhållning 1 800 kr och sotning 400 kr.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 13-IM2-53/1181.1.

Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Avloppsledning Mm.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1950-10-25) Stadsplan (1950-05-26).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Violen 4.

Typ: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1951.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2008 och har sedan dess utfört en del ombyggnation/förbättringsarbeten.
2009 - Köksombyggnad, dränering samt isolering.
2010 - Ny braskassett i den öppna spisen. Skorstenen slammades och provtrycktes.
2011 - Ny fasad, fönster och ytterdörrar. Altanbyggnation.
2013 - Ny elcentral. Badrumsrenovering (utförlig bilddokumentation finns)
2014 - Ny Luft-vattenpump (servad varje år)
2015 - Entréhallen uppe renoverades och byggdes om. Hallen i källaren renoverades.
2017 - Sovrummet nere samt källarens walk in closet gjordes i ordning.
2018 - Yttertrappan putsades och skorstenen sotades.
2019 - Nytt innertak i vardagsrummet. Plåtarbeten på taket utfördes.

Storlek: Boarea ca 74 m², biarea ca 74 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Tegelpannor. Utv plåtarbeten: Lackad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft-vattenvärmepump. Vattenburet system.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 106 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-08-21.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber via Bahnhof.

Uteplats: Altan i söderläge med trädäck och staket. Ytterligare altanyta på marken en liten trappa ner.

Övriga byggnader: Förrådsbyggnad med dubbeldörrar ligger i anslutning till huset på baksidan.

Växthus.

Tomt: Tomtarea 996 m² (friköpt).

-Kungsbacka

Storstadsliv, härligt friluftsliv och närhet till havet


Välkommen till Kungsbacka, en modern stad vid Kungsbackafjorden i Norra Halland med stort utbud och en lång och spännande historia. Kungsbacka stad är en egen kommun som är stort till ytan och indelat i mindre områden som exempelvis Anneberg, Fors, Hede, Kolla, Kullavik, Tölö och Varla. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt flera nybyggnationer.
Kungsbacka Innerstad är stadens äldsta centrum och dess charmiga trähus rymmer både bostäder och gott om butiker och matställen. Kungsmässan och Hede Fashion Outlet är två stora shoppingcentrum och kring dessa finns ett flertal stormarknader.

Kulturhuset Fyren är ett hus för alla sinnen och alla åldrar och rymmer bland annat bibliotek, konsthall, konsertsal och café. Kungsbacka Sportcenter har fotbollsplaner, ishall, simhall och gym. Här ligger även Kungsbacka teater och Aranäsgymnasiet. Kungsbacka resecentrum är knutpunkt för pendeltåg och bussar. Kungsbacka har flera vackra historiska miljöer i sin närhet, till exempel Tjolöholms slott, Äskhults by och fyren Nidingen. Här finns också ett stort antal natur- och kulturreservat samt flera fina badplatser och småbåtshamnar.

I Kungsbacka lever du med närhet till härlig natur, havet och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter