En bostad för den kräsne högst upp i huset med 4 balkonger

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kungsgatan 8

3:a Kungsgatan

Kortfakta

Pris/Bud:
5 495 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
4 033 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1933
Adress:
Kungsgatan 8,
411 19 Göteborg
Lundin
Lundin

Beskrivning

Detta är verkligen en drömbostad!

Våningen med sitt slående gavelläge är nyrenoverad med påkostade och väl valda materialval.
Med sina fyra balkonger får man en härlig utsikt över takåsar samt historiska byggnader på Kungshöjd.

Kungshöjd är ett område beläget mitt i Göteborgs hjärta, uppe beläget på höjden med magisk utsikt över staden och hamnen. På dessa gemytliga gator finns allt från mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar och härliga boutiquer, som bidrar till stadsdelens charm. Ni hittar allt ni kan tänkas behöva, från inredning, nybakat bröd och det senaste modet. I området finner ni även den vackra Domkyrkan med dess tillhörande trädgård som är en härlig samlingsplats under sommarens härliga månader.

Kontakta mäklaren för att boka en privat visning!

Beskrivning: Välkommen till denna extravaganta och totalrenoverade våning!
Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för av hängning samt en smart lösning med inbyggda skåp, garderober samt kassaskåp. Hela våningen har genomgående massivt parkettgolv samt påkostat hexagonformat klinkers i entrén.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Våningen har fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck samt utgångar till så mycket som 4 balkonger med utsikt över Göteborgs takåsar. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord för stora middagssällskap. Väggarna är målade i ljusgrå ton. Vacker takrosett i 30talsstil. Renoveringn man har gjort har varit med fokus på att återskapa känslan av tiden då fastigheten uppfördes. 30-talet med underbara listverk och allt som hör till.

Industriellt nyrenoverat kök med alla dess moderniteter. Köket har vita kakelplattor och en svart stenskiva som arbetsbänk. Svarta vägghängda skåp med mörktonade luckor i glas och integrerad belysning kombineras med öppna hyllor som visar att inredaren har en skarp blick för design. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin, vinkyl, samt integrerad kyl och frys. Bredvid vinkylen, bakom två skåpsdörrar ryms en tvättmaskin.

Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng samt arbetshörna om så önskas. Utgång till två balkonger i två olika väderstreck. Den ena balkongen är större och här finns gott om plats för sittmöbler och bord. Här finns även snygga platsbyggda garderober med lådor och klädhängare. Sovrummet är målat i en mörk blå ton som ger en ombonad känsla.

Våningens tredje rum används idag som kontor men kan även användas som barnrum. Även här har ni en utgång till balkong. Bakom de två dörrarna så har ni en rymlig klädkammare. Ljusa väggar och samma härliga parkettgolv som tröskelfritt löper genom hela bostaden.

Modernt renoverat badrum. Ljus klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod och silvrig blandare, spegel med skåp, duschhörna med vikväggar i glas samt handdukstork. Ett extra vägghängt skåp för ytterligare förvaring.

Hela lägenheten har motordrivna solskydd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 495 000 kr

Avgift: 4 033 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,87%. Andel av årsavgift är 3,91%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 255 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 75 kr och hushållsel 180 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1001.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns. Våningsplan 7 av 7.

Byggår: 1933.

Storlek: 3 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via ComHem (ingår i avgiften).
Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, fiber är indraget i fastigheten vilket medför möjlighet till snabb uppkoppling (ingår ej i avgiften).

Uteplats: 4 stycken balkonger.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Energideklaration: Energiprestanda 187 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Hästbacken 4. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 40 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Hästbacken 4 registrerades år 2004 och består av ett flerbostadshus i sju våningar. Föreningen förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 45:4 år 2004. Fastigheten bebyggdes år 1933 och dess värdeår är 1957.

En välskött och stabil förening bestående av 40 st lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt som genererar hyresintäkter åt föreningen.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Den senaste avgiftshöjningen var på 5 %, innan dess hade föreningen inte höjt avgifterna på 15 år. Föreningen kommer eventuellt att höja avgifterna med ca 2 % till 2019, men inga beslut är tagna i dagsläget då föreningen inte är i behov av att höja. Skulle det bli en avgiftshöjning kommer det bero på eventuell räntehöjning av föreningens lån. Kontrollerat med föreningen 20180823.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar: Föreningen kommer behöva renovera balkongerna mot kungsgatan, planeringen för det kommer starta i augusti/september 2018.
- Föreningen kommer också behöva renovera marken mellan Lasarettsgatan-Kungsgatan, förstärka muren bland annat. Men detta kommer ske längre fram i tiden.
Gjorda renoveringar:
-1992: Fönster
-1996 Rör- och elstambyte, nya fönster i fastigheten
-2005-2006 Omläggning tak, renovering balkonger, omputsning fasad
-2009 Energibesiktning
-2010 Ventilationskontroll
-2015 Bygglovsansöken för balkongbygge utmed Lasarettsgatan godkänns
-2015 Stammar
-2016 Renovering av lokaler till bostäder
-2016 Renovering av trapphus med byte av portar, passersystem samt återställning av trapphus i typisk 30-tals anda.
-2018 Ventilationskontroll.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter