Snart till salu

En bostad för den kräsne högst upp i huset med 4 balkonger

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kungsgatan 8

3:a Kungsgatan

Kortfakta

Avgift:
4 033 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1933
Adress:
Kungsgatan 8,
411 19 Göteborg
Lundin
Lundin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på martin.hasselblad@lundin.se.

Detta är verkligen en drömbostad!

Våningen med sitt slående gavelläge är nyrenoverad med påkostade och väl valda materialval.
Med sina fyra balkonger får man en härlig utsikt över takåsar samt historiska byggnader på Kungshöjd.

Kungshöjd är ett område beläget mitt i Göteborgs hjärta, uppe beläget på höjden med magisk utsikt över staden och hamnen. På dessa gemytliga gator finns allt från mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar och härliga boutiquer, som bidrar till stadsdelens charm. Ni hittar allt ni kan tänkas behöva, från inredning, nybakat bröd och det senaste modet. I området finner ni även den vackra Domkyrkan med dess tillhörande trädgård som är en härlig samlingsplats under sommarens härliga månader.

Kontakta mäklaren för att boka en privat visning!

Beskrivning: Välkommen till denna extravaganta och totalrenoverade våning!
Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för av hängning samt en smart lösning med inbyggda skåp, garderober samt kassaskåp. Hela våningen har genomgående massivt parkettgolv samt påkostat hexagonformat klinkers i entrén.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Våningen har fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck samt utgångar till så mycket som 4 balkonger med utsikt över Göteborgs takåsar. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord för stora middagssällskap. Väggarna är målade i ljusgrå ton. Vacker takrosett i 30talsstil. Renoveringn man har gjort har varit med fokus på att återskapa känslan av tiden då fastigheten uppfördes. 30-talet med underbara listverk och allt som hör till.

Industriellt nyrenoverat kök med alla dess moderniteter. Köket har vita kakelplattor och en svart stenskiva som arbetsbänk. Svarta vägghängda skåp med mörktonade luckor i glas och integrerad belysning kombineras med öppna hyllor som visar att inredaren har en skarp blick för design. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin, vinkyl, samt integrerad kyl och frys. Bredvid vinkylen, bakom två skåpsdörrar ryms en tvättmaskin.

Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng samt arbetshörna om så önskas. Utgång till två balkonger i två olika väderstreck. Den ena balkongen är större och här finns gott om plats för sittmöbler och bord. Här finns även snygga platsbyggda garderober med lådor och klädhängare. Sovrummet är målat i en mörk blå ton som ger en ombonad känsla.

Våningens tredje rum används idag som kontor men kan även användas som barnrum. Även här har ni en utgång till balkong. Bakom de två dörrarna så har ni en rymlig klädkammare. Ljusa väggar och samma härliga parkettgolv som tröskelfritt löper genom hela bostaden.

Modernt renoverat badrum. Ljus klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod och silvrig blandare, spegel med skåp, duschhörna med vikväggar i glas samt handdukstork. Ett extra vägghängt skåp för ytterligare förvaring.

Hela lägenheten har motordrivna solskydd.

Information Ekonomi

Avgift: 4 033 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,87%. Andel av årsavgift är 3,91%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 255 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 75 kr och hushållsel 180 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1001.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns.

Byggår: 1933.

Storlek: 3 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via ComHem (ingår i avgiften).
Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, fiber är indraget i fastigheten vilket medför möjlighet till snabb uppkoppling (ingår ej i avgiften).

Uteplats: 4 stycken balkonger.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Energideklaration: Energiprestanda 187 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Hästbacken 4. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 40 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Hästbacken 4 registrerades år 2004 och består av ett flerbostadshus i sju våningar. Föreningen förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 45:4 år 2004. Fastigheten bebyggdes år 1933 och dess värdeår är 1957.

En välskött och stabil förening bestående av 40 st lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt som genererar hyresintäkter åt föreningen.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Den senaste avgiftshöjningen var på 5 %, innan dess hade föreningen inte höjt avgifterna på 15 år. Föreningen kommer eventuellt att höja avgifterna med ca 2 % till 2019, men inga beslut är tagna i dagsläget då föreningen inte är i behov av att höja. Skulle det bli en avgiftshöjning kommer det bero på eventuell räntehöjning av föreningens lån. Kontrollerat med föreningen 20180823.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar: Föreningen kommer behöva renovera balkongerna mot kungsgatan, planeringen för det kommer starta i augusti/september 2018.
- Föreningen kommer också behöva renovera marken mellan Lasarettsgatan-Kungsgatan, förstärka muren bland annat. Men detta kommer ske längre fram i tiden.
Gjorda renoveringar:
-1992: Fönster
-1996 Rör- och elstambyte, nya fönster i fastigheten
-2005-2006 Omläggning tak, renovering balkonger, omputsning fasad
-2009 Energibesiktning
-2010 Ventilationskontroll
-2015 Bygglovsansöken för balkongbygge utmed Lasarettsgatan godkänns
-2015 Stammar
-2016 Renovering av lokaler till bostäder
-2016 Renovering av trapphus med byte av portar, passersystem samt återställning av trapphus i typisk 30-tals anda.
-2018 Ventilationskontroll.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter