Snart till salu

Ljus och stilrent renoverad bostad med härlig balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Karin Corneliusson
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Räntmästaregatan 26C

3:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
4 543 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 60 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Räntmästaregatan 26C,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Hjärtligt välkomna till Räntmästaregatan 26C på toppen av det mysiga området Lunden! Här erbjuds ni en ljus och social bostad om tre rum och kök med en mysig balkong mot grönskande omgivning. Moderna och stilsäkra materialval genomgående i bostaden tillsammans med ljusa ytskikt och hårdvaxade brädgolv i original. Ni erbjuds ett stilrent renoverat kök med en köksö som över går i en öppen härlig planlösning till vardagsrummet som inger en social gemenskap. Det ena sovrummet leder er ut till balkongen, där ni kan sitta ned och njuta av morgonkaffet eller kvällsvinet under våren och sommarens härliga månader. Ett mindre sovrum som idag disponeras som barnrum samt ett nyligen renoverat badrum med exklusivt hexagonklinker och egen tvättmaskin som underlättar vardagen. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!
Välkomna på visning!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostaden : Bostadens 60 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Fönster i olika väderstreck bidrar till ett härligt ljusflöde som reflekteras fint i de ljusgråa väggarna. På golvet finner ni hårdvaxade brädgolv i vitt.

Vidare in i bostaden finner ni ett härligt rum med öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet. Köket är stilrent renoverat med tidlösa materialval där inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en mörk bänkskiva i sten och ljusgrå mosaik på vägg. Det finns gott om förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Vitvarorna består av infälld disko, spishäll med ovansittande köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, fullstor kyl och frys i rostfritt med inbyggd vattendispenser och ismaskin. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna.

Köket övergår sedan i det sociala vardagsrummet. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-bänk. Intill ett av fönsterpartierna har ett matsalsbord för minst 8 gäster en given plats. I både kök och vardagsrum finner ni hårdvaxat brädgolv i vitt.

Det rofyllda sovrummet ligger lugnt beläget ut mot grönskande omgivning. I sovrummet kan ni med enkelhet möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Förvaringen av kläder och skor sker i garderoberna intill. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här hårdvaxade brädgolv i vitt. Från rummet når ni även bostadens mysiga balkong, väl tilltagen där ni kan möblera med både bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av morgonkaffet eller kvällsvinet under våren- och sommarens härliga månader.

Bostadens andra sovrum ger utrymme för en mindre dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Ni kan disponera det antingen som sovrum, arbetsrum, gästrum eller barnrum om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i garderob intill. Ett stort fönster bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusgröna väggarna. Brädgolvet i vitt finner ni även här.

Det helkaklade badrummet har renoverats i stilrena och exklusiva materialval. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkt hexagonklinker. Inredningen består av en WC, handfat med grå kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Avgift: 4 543 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer det 50kr/mån för balkongtillägg. Andel i föreningen är 1,2384%. Andel av årsavgift är 1,28%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 608 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 208 kr och hushållsel 400 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brf Solgården i Göteborg.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 436/1310.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 60 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Fiberutbud genom Telia, basutbud (18 kanaler ingår i avgiften).
Internet: Bredband via FiberLAN. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Betalas och beställs separat.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för 300 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö.Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån.

Energideklaration: Energiprestanda 117 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd på 10 kvm. I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum/snickerirum, relaxrum, bastu och övernattningslägenhet.

Information Förening

Förening: Brf Solgården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Lunden 39:2 i Göteborgs kommun vilken förvärvades 2002. Fastigheten består av 3 flerbostadshus i 4 våningar med nybyggnadsår 1944 och värdeår 1963. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 861 kvm och fördelat på 90 lägenheter om sammanlagt 4 827 kvm samt lokaler om 65 kvm. Av dessa lägenheter är 87 st upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. Fastigheterna är belägna på Räntmästaregatan samt Snoilskygatan. För ytterligare information hänvisas senaste årsredovisningen samt föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. I dagsläget finns det inga avgiftsförändringar inplanerade. Men föreningen arbetar på att sänka avgiten ytterligare framöver. Kontrollerat med föreningen 2018-09-18.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2016 investerade föreningen i en underhållsplan, utförd av extern teknisk konsult, för att planlägga för framtida underhållsarbete. Resultatet visar att föreningen inte behöver göra större investeringar förrän runt år 2025. Detta ger istället föreningen utrymme för långsiktigt föreningsarbete, där föreningen arbetar med att sänka föreningens avgifter, amortera påfastighetslånen och spara för framtiden och de investeringar som på längre sikt behöver göras.

2018 Ytterligare två balkonger har byggts
2017 En motion om att utreda hurvida vindsutrymmen kan byggas om till boyta för de lägenheter som bor högts upp i huset, antogs, och har således utretts under året.
2017 En av tre tvättstugor renoverades med nytt kakel
2017 Under året upprättade föreningen en bostadsrätt om ett rum och kök genom att bygga om ett tidigare skyddsrum på Snoilskygatan vilket ger ökade intäkter till föreningen.
2016 inköptes nya torktumlare för tvättstugorna på Räntmästaregatan 26 och 28 och ett webbaserat bokningssystem för tvättstuga, övernattningslägenhet och bastu infördes.
2014/2015: Balkongbyggnation utfördes.
2012: Några parkeringsplatser har utrustats med uttag för motorvärmare.
2011 - 2012: Översyn, modernisering och energioptimering av värmesystemet, injustering av radiatorer.
2011: Upprustning av innergård/park, omdränering av mark och anläggning av uteplatser/planteringar samt renovering av entrétrappor och räcken.
2009-2010: Renovering av all el och belysning i samtliga hus, iInstallation av fiberlan till samtliga lägenheter, totalrenovering av samtliga trapphus samt byte från 1-fas till 3-fas i samband med att stadsgasen stängdes av.
2009: Installation av säkerhetsdörrar.
2008-2009: Byte av yttertak samt tilläggsisolering vindar och ny fasadbeklädnad av samtliga hus.
2003 - 2004: Stambyte badrum samt renovering av badrummens ytskikt., byggnation av en ny tvättstuga samt renovering av befintliga tvättstugor, byggnation av gemensam bastu och relaxrum samt byte av entrédörrar.
1972-1973: Stambyte kök.

Övrigt: Två gånger om året anordnar föreningen städdagar.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter