Såld

Unikt Townhouse mitt i Lorensberg

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Smålandsgatan 3 J

3:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 265 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
71 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
2017
Adress:
Smålandsgatan 3 J,
411 39 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Nu har du chansen att förverkliga ditt drömboende. Ett extraordinärt townhouse på två våningar mitt i Göteborg. Gårdshuset är optimalt planerat med en stor stenterrass, balkong, två exklusiva badrum och två bra sovrum. Det påkostade köket i grått är från Italienska Arital med blandare från Tapwell. Badrummen är utrustade med porslin från Duravit och samtliga blandare är från Hans Grohe. Luftiga öppna sociala ytor med rejäla fönsterpartier mot den lummiga innergården gör att bostaden bokstavligen talat badar i ljus. De vitmålade väggarna matchas med ett stilrent betonggolv med vattenburen golvvärme.

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig. Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Välkomna på visning!

Redan framför det vackra gårdshuset breder öppna ytor ut sig. Här möts man av en vacker stenterrass med stenläggning av granit.

Redan i hallen slås man av den generösa takhöjden, ljuset och rymden. Direkt till vänster finns plats för ytterkläder. Ett slipat betonggolv med vattenburen golvvärme och vitmålade väggar pryder hela entréplanet.

Vidare in från hallen öppnar de stora sällskapsytorna upp sig. Vardagsrummet är optimalt utformat tack vare sin kvadratiska form. Den öppna planlösningen med integrerad köksinredning skapar en naturlig plats för ett stort matbord intill köksdelen. Kökinredningen går i mörkgrå toner och kommer från Italienska Arital. Ovan kökinredningen i grått sitter en bänkskiva med rejäla arbetsytor från Silestone i marmorerad stenkomposit. Utrustningen består av integrerade vitvaror från Siemens och blandare i Black Chrome från Tapwell. Kökshyllorna i trådat industriglas kompletterar bilden av ett funkionellt och mycket stilrent kök. Intill finns dessutom gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler. Rejäla fönsterpartier längs hela entréplanet gör att detta planet bokstavligen talat badar i ljus. Gillar du grillkvällar så är det bara att öppna upp dörren mot den vackra stenterrassen.

På entréplanet finns dessutom ett av bostadens två badrum. Badrummet är väl tilltaget med materialval av högsta klass. Kaklet i vitt matchas med klinkers i grå granitkeramik från Italien. Handfat och WC från Duravit. Och blandare från Hans Grohe.

En vacker trappa tar er upp till bostadens övre plan. Här uppe, väl avskilt från bostadens sociala ytor finner ytterligare ett badrum samt två bra sovrum. Master Bedroom överraskar med mycket rymd, takfönster samt gott om förvaringsutrymmen tack vare platsbyggda garderober. Här finns dessutom plats för ytterligare möbler för den som önskar. En suite med sovrummet ligger ytterligare ett badrum som är uppdelat i två delar. Detta är i samma exklusiva stil som det andra med porslin från Duravit och golvet pryds av granitkeramik.

Från hallen nås även det andra sovrummet med fönster mot gården. Härifrån har man utgång till en stor balkong med utsikt mot den lummiga lugna innergården.

Sammanfattningsvis har den här bostaden allt man kan tänkas önska; Öppen social planlösning, exklusiva materialval, nybyggt townhouse mitt i stan i en välskött förening med god ekonomi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 265 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Fiber via Bahnhof 1000 mbit/s ingår i avgiften.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,86%. Andel av årsavgift är 0,9%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Smålandsgatan 3 J, 411 39 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Lägenhetsnummer: 401

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2. Ej hiss. Våningsplan 1 av 2.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 71 kvm.

Tillträdesdag: 2019-01-04 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Västgötagatan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 97 lägenheter varav 3 hyresrätter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Västgötagatan bildades år 2000 och fastigheten Heden 21:1 förvärvades 2002. Till föreningen hör adresserna Smålandsgatan, Västgötagatan samt Bohusgatan. Föreningen köpte fastigheten 2002 (äger marken). Västgötagatans bostadsrättsförening omfattar de östra delarna av kvarteret Smaragden som uppfördes efter ritningar av J A Westerberg. Arkitekt Westerberg såg till att hela fasaden fick en monumental utformning med rikt utsmyckade gavelpartier ovanför takfoten.

Detta hus elektrifierades på 1920-talet men redan 1907 byggdes på andra sidan Västgötagatan Elyseum (före detta Göteborgs Elektricitetsverk), en vacker byggnad i jugendstil. Från början fanns det i princip endast enrumslägenheter i huset, med gemensamt tvättrum i trapphuset på varje våningsplan. Kvarteret byggdes för anställda vid Statens Järnvägar och ägdes av Sveriges Stadsbanors Pensionsinrättning. Efter hand har lägenheterna blivit färre och större genom sammanslagning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bodin Ekonomi AB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som uppdaterades 2015 och sträcker sig fram till år 2048.
Gjorda renoveringar:
1975 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1975-1980 byttes elsystem ut.
1992 byggdes ny entré och ny trappa.
1998 byttes fönster ut.
2001-2003 byggdes lägenheter på vinden.
2002 förstärktes grund.
2003 putsades fasad, fönster renoverades, tak lades om och hissar installerades.
2004 utfördes nybyggnation av vindsvåningar.
2005 utfördes ombyggnation av lokal till lägenheter.
2007 renoverades ytterdörrarna som vetter mot gården..
2009 renoverades samtliga balkonger och fastigheten energideklarerades.
2010 spolades samtliga V/A-stammar och fiber installerades.
2010-2011 renoverades/byggdes nya balkonger.
2012 utfördes ombyggnation av lokal till lägenheter.
2015 besiktigades samtliga badrum och kök. I samband med detta filmades och spolades stammarna.
2016 utfördes ombyggnation av värmesystemet på bottenvåning och en injustering av värmesystemet för hela fastigheten gjordes.
2017 utfördes dränering och tilläggsisolering av huvudfastigheten mot gård och gata. I samband med detta har fasadens sockel mot gatan blästrats och lagats samt målats om med färg som släpper igenom fukt. Även värmesystemet i huvudfastigheten har uppdaterats med nya ventiler och cirkulationspump. Under året har om- och tillbyggnation av Gårdshuset färdigställts med 9 nya lägenheter och en ny fristående tvättstuga har byggts.
2018 utfördes en takbesiktning gällande säkerheten, fasadbelysning byttes till LED och portar samt gården renoverades.
2020 utfördes byte av fönster, upprustning av fasader, komplettering med balkonger mm.

TV och bredband: Kabel-TV från ComHem (dock ej i gårdshuset) samt internet via Bahnhof (1000mbit/1000mbit) ingår i avgiften. TV: Fiber via Bahnhof 1000 mbit/s. Bredband: Fiber via Bahnhof 1000 mbit/s ingår i avgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor som är belägna i huset på gården. Det finns två bokningsbara grupper, båda med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Gemensamt för båda grupperna finns en mangel och ett arbetsbord. Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum. Cykelställ finns på gården.
Föreningen har en trivsam innergård med utemöbler och grill.

Övrigt: Mer information om föreningen kan läsa på föreningens hemsida www.brfvastgotagatan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Heden - Lorensberg

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om.

Exercisheden som den ursprungligen kallades är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Ytan används framför allt till sportevenemang. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. Här finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp.

I stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.

Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.

Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Plan 2
Plan 2