Såld

Välplanerat gavelradhus med härlig trädgård

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Dälavägen 85

Lindome

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 120 kvm
Byggår:
1989
Tomtarea:
ca 284 kvm
Adress:
Dälavägen 85,
437 36 Lindome

Beskrivning

Varmt välkomna till Dälavägen 85!

Ett härligt gavelradhus med mysig trädgård och altan i två lägen. Här bor man med perfekt läge förskola, grundskola årskurs 1-9, kommunikationer (50 m till busshållplats), Lindome C och fina naturområden med badsjöar! Området är fantastiskt barnvänligt och har flera lekplatser i området. Huset har ett stilrent kök, två helkaklade badrum samt fyra sovrum. Bra förvaringsutrymmen i hela huset och förråd i anslutning till huset. I samfälligheten ingår parkering samt garage.

Välkommen att boka tid för visning!

Besiktningsprotokoll finns under dokument och länkar.

Hall
Rymlig och ljus hall med garderob för ytterkläder. Klinker i hela hallen med golvvärme samt ljusa väggar. Från hallen nås tvättstugan, badrum, kök och vardagsrum.

Kök
Modernt kök med luckor i ek som stilrent går ihop med den gråa bänkskivan och de rostfria vitvarorna. Rejäla förvaringsutrymmen i form av lådor och skåp samt en bra arbetsbänk som ger gott om yta att laga mat på. Även här kläs golvet i klinker. Kök och vitvaror är från 2006 och är utrustat med induktionshäll, diskmaskin, kyl, frys, inbyggd micro/ugn och fläkt.

Badrum
Helkaklat och stilfullt badrum i grått och vitt från 2015. Här finns en stor kommod med förvaring, dusch, toalett, handdukstork, praktiskt spegelskåp samt värmegolv.

Tvättstuga
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, kommod med lådor och skåp samt ett ytterligare högt skåp för extra förvaring.

Vardagsrum
Ett väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-bänk, soffbord samt en ytterligare avlastningsbänk eller matsalsbord in till väggen. Från vardagsrummet nås den fantastiska uteplatsen med den grönskande trädgården alldeles intill. Här finns plats för grill, matbord eller en loungegrupp. Trädgården är insynsskyddad och har underbar grönska runt omkring som bjuder in till lek för barn.

Sovrum
Intill vardagsrummet finner vi ett av de fyra sovrummen. Här finns plats för en dubbelsäng och sängbord. Härifrån nås även en stor garderob/klädkammare som sträcker sig in under trappen, vilket utnyttjar alla möjligheter för förvaring.

Övre plan

Allrum
Från trappen når man allrummet som kan användas som ett tv-rum eller lekytor för barn. Härifrån nås även de andra tre sovrummen samt husets andra badrum

Badrum
Även här ett helkaklat badrum i stilrena nyanser, som är renoverat 2015. Även här finner vi toalett, dusch, kommod med förvaring samt spegelskåp för förvaring. Här finns även ett praktiskt vädringsfönster.

Sovrum
På övre plan finner vi husets tre sovrum med bra ytor. Ett av rummen passar perfekt att använda som ett kontor eller barnrum. Ljusa väggar samt laminatgolv. Rummet har även utökats då det tidigare vart en klädkammare precis intill.

Det andra sovrummet är stort och har gått om plats för dubbelsäng, skrivbord samt en extra byrå eller garderob. I nuläget finns en skjutdörrsgarderob (i fullhöjd) som ger bra med förvaringsmöjligheter.

Det tredje sovrummet har också välplanerade ytor samt skjutdörrsgarderob och ger plats åt säng, sängbord, skrivbord samt ytterligare byrå om så önskas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 164 000 kr varav byggnadsvärde 1 181 000 kr (fastställt 2015). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 42 948 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 5 640 kr/år, hushållsel 13 668 kr/år, och samfällighet 23 640 kr/år.
Digital-tv samt uppvärmningskostnaden ingår i samfällighetsavgiften.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Gårda GA:2.
Planbestämmelser: Stadsplan (1983-02-10).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 2:150.

Byggnadstyp: Radhus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1989.

Storlek: Boarea ca 120 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Trä/tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme - Direktel.

TV- och internetanslutning: TV: Fiber via Telia.

Uteplats: Uteplats 1: Altan, läge sydväst.
Uteplats 2: Altan, läge nordost.

Övriga byggnader: Förråd.

Tomt: Tomtarea 284 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad trädgårdstomt med häckar.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning