Havsnära boende med panoramautsikt över havet

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Hälleflundregatan 46

2:a Fiskebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
3 995 000 kr
Avgift:
4 066 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
2012
Adress:
Hälleflundregatan 46,
426 58 Västra Frölunda
Lundin
Lundin

Beskrivning

Älskar du havet men ändå vill ha nära in till stan är detta boende perfekt! Med ett skyddat läge på våning tre kan du njuta av panoramautsikten över havet. Bostaden är ljus med öppen planlösning mellan kök och det väl tilltagna vardagsrummet. Golvvärme i hela lägenheten. Parkering och möjlighet att hyra båtplats finns. Välkommen till idylliska Fiskebäck småbåtshamn med närhet till bad, affärer och goda kommunikationer.

Lägenhetens 62 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en öppen och ljus hall. Goda förvaringsmöjligheter i form av två garderober. Lägenheten har genomgående ekparkett med golvvärme och ljusa väggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning, fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Från vardagsrumsdelen nås lägenhetens ena balkong vilken är inglasad och ligger i ett härligt västerläge med sol från eftermiddag till solnedgång. Vacker utsikt över havet och skärgården.

Snyggt och praktiskt kök med köksinredning i vitt från Myresjökök, bänkskiva i granit och vitt liggande kakel. Komplett maskinpark i rostfritt; kyl, frys, integrerad ugn, mikro, induktionshäll, fläkt och diskmaskin, allt från Siemens. Utrymme för stort matbord där man med enkelhet får plats att avnjuta middagar i goda vänners lag.

Rofyllt sovrum som ger tysta nätter. Här finns plats för dubbelsäng och förvaringsmöjligheterna är goda i en skjutdörrsgarderob. Utgång till lägenhetens andra balkong med morgonsol. I denna inglasade balkong kan ni avnjuta morgonkaffet och blicka ut över den ljuvliga småbåtshamnen året runt.

Rymligt badrum med brunt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikbara glasväggar samt handdukstork. Här finns även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, båda från Siemens.

Till lägenheten hör ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 995 000 kr

Avgift: 4 066 kr/mån. I avgiften ingår värme. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,695%. Andel av årsavgift är 1,70485%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 425 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 280 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1134/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 2012.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Uppvärmning: Värmepump.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: Internet: Ownit 100Mbit/s ingår.

Bilplats: Garageplats går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 55 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-03-24.

Information Förening

Förening: Brf Fiskebäcks Udde. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 46 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Fiskebäcks Udde är det tredje kvarteret i Fiskebäcks Brygga och består av fyra flerbostadshus i fyra plan med 46 lägenheter. Lägenhetsfördelning: 1 st - 1 r o k, 13 st - 2 r o k, 23 st - 3 r o k, 8 st - 4 r o k samt 1 st - 5 r o k.
Källare och garage under byggnad och gård. Källarplan har parkeringsplatser, 1 st cykelförråd under respektive huskropp, barnvagns- och rullstolsförråd samt ett sopsugsrum.
Föreningen har del i gemensamhetsanläggningar för kvartersgator och kaj. Därutöver föreningslokal, gästlägenhet, gästparkering, tvättstuga, källsortering och gemensamma ledningar.

I Fiskebäcks Udde bor du mellan småbåtshamnen och den gamla fiskehamnen. På de gemensamma gårdarna som vetter mot havet finns gott om plats för grillkvällar och härliga dagar med vänner och familj. Husen sluttar ner mot vattnet och genom lugna gränder går du till kajstråket där du kan ta sköna promenader året runt. I småbåtshamnen har du möjlighet att ha din båt.

Med båten vid bryggan tar du dig snabbt ut i Göteborgs södra skärgård. Intill hamnen solar du på en fin badplats där det finns en flytbrygga och utomhusdusch. Och blir du blir sugen på shopping är det bara att cykla in till Frölunda Torg och kanske handla hem något gott från saluhallen eller fiskbilarna.

Småbåtshamnen drivs av Fiskebäcks Småbåtshamn AB och ägs tilLsammans av Brf Fiskebäcks Udde, Brf Fiskebäck Havet och Brf Fiskebäck Utsikten.

Föreningens ekonomi: SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, är föreningens både ekonomiska och tekniska förvaltare.
Fullvärdesförsäkring finns via Protecor Forsikring ASA. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens ekonomi är fortsatt god. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellanåren 2016 och 2046. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren. Den avgiftshöjning som skett per 1 januari 2020 är beslutad på grund av kostnaderna för drift som ökat i samband med att den femåriga garantin från Skanska upphörde sant förväntade kostnadsökningar för löpande drift och underhåll. Ingen avgiftshöjning är beslutad än (20201016).

Parkering: Garageplats kostar 765:-/månad. Det finns ingen kö (20201016). Hyrs ut via Aimo Parkering.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fiskebäck

I Fiskebäck kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Fiskebäck, som ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, är ett område med tydlig havsprägel. Fiskebäck är namnet på den bäck och de gårdar som låg här en gång och runt vilka ett fiskeläge växte upp.

På vindlande gator med namn som Skäddegatan, Sikgatan och Makrillgatan ligger äldre och moderna villor om vartannat. Radhus, kedjehus och några flerbostadshus utgör också en del av Fiskebäcks bebyggelse.

Frölunda Torgs köpcentrum och Frölunda kulturhus ligger 5 minuters bilväg bort. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är två köpcentra i närheten. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Området är populärt bland barnfamiljer. Det finns flera förskolor att välja mellan och en grundskola, Fiskebäcksskolan. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, sjöscouting, fotboll och innebandy.

Fiskebäcks hamn är en av landets största. Södra skärgården öppnar sig precis utanför och erbjuder en härlig miljö året om. Badplatser hittar man vid Ganlet och Fiskebäcksbadet. Här finns också ett naturskönt rekreationsområde och ett vackert promenadstråk längs Eskils kanal.

Fiskebäcks trivsamma och charmiga miljö inbjuder till ett skönt och aktivt liv nära havet och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning